edzőtermi divat
Egészségmagazin.com   |   2017.11.29.

Trendi vagy sportos? Edzőtermi divat: mit viselj az edzőteremben?

Az edzőtermeket a legtöbben azért látogatják, hogy egészségesebbek és vonzóbbak lehessenek. A külső tehát igenis fontos, és bizony a legtöbben akkor is szeretnek divatosak lenni, amikor éppen a szépségükön dolgoznak. Íme néhány tipp, hogy mit viselhetsz és mit nem, ha konditeremben vagy!

reklám vége

Az edzőtermi divat változásai

A divat folyamatos változásban van, legyen szó hétköznapi-, strand-, vagy edzőtermi viseletről. A jelenleg uralkodó divathullámra talán joggal mondhatjuk, hogy igencsak merész, már-már kihívó. Gondolj csak a sok forrónacira, vagy haspólóra, amik igen sokat mutatnak a viselőikből. Az edzőterem nem kifutóként funkcionál, mégis tagadhatatlan, hogy ezeken a helyeken is vannak divat-irányelvek, amiket a legtöbben szeretnek figyelembe venni és követni. A konditerem trendjének elsődleges szempontja, hogy az adott ruha megfelelően funkcionáljon, és ehhez mérten igyekeznek a tervezők a lehető legfeltűnőbb, legvonzóbb ruhadarabokat kialakítani. Kereslet tehát igenis van a jól kinéző sportruházatra, ezért rendkívül változatos a kollekció, amiből választhatsz.

Szexi-e a túl szexi?

Sokan úgy gondolják, hogy egy sima, hétköznapi edzőtermi viselet is már önmagában kihívónak nevezhető, hiszen ezek erősen kiadják a test vonalait. Ezt bizonyítja az a nemrégiben felröppent hír is, miszerint egy ottawai konditeremben felszólítottak egy nagymellű, sportfelsőt viselő nőt, hogy takarja el egy zárt pólóval a dekoltázsát.

A nő igazságtalannak érezte, hogy adottságai miatt megbélyegezték, főleg úgy, hogy az öltözéke nem tért el a terembe járó többi női vendégétől. Az ügyből komoly, nyilvános vita kerekedett, miután a nő a terem Facebook oldalán tett közzé egy olyan képet, amin ő maga, és a termet hirdető kép is látható. A reklámképen hasonló adottságokkal és ruhával rendelkező nők hirdeti a termet, így feltette a kérdést: vajon ő miért nem viselhet ugyanolyan ruházatot, mint a saját képükön szereplők? Az üggyel kapcsolatban természetesen megoszlottak a vélemények, mi most azért írtunk össze néhány tippet, hogy ne történhessen veled hasonló eset!

Az edzőtermi divat 5 alapszabálya:

1. Mindig jó méretet válassz!

A megfelelő méret választás nem csak kényelmi, hanem esztétikai elveket is szolgál. A túlzottan feszülő anyag ugyanis bizonyos mozdulatok hatására könnyen áttetszővé válhat, vagy ami még rosszabb, valamid könnyen kibukkanhat alóla, ami okozhat néhány kellemetlen pillanatot.

2. Csak sport melltartó - pro és kontra

Eléggé vegyesek a visszajelzések azzal kapcsolatban, amikor egy nő edzés közben csak sportmelltartót visel. Egyesek úgy gondolják nincs ezzel semmi baj, hiszen a strandon többet látni az emberekből, míg mások úgy vélik, hogy ez már magamutogatásnak számít. Mi úgy gondoljuk, hogy önmagában egy nem túl mély kivágású normál sportmelltartó valóban többet takar egy bikininél, de nem szabad elfelejtened, hogy amikor edzel, nem a strandon vagy. Érdemes tehát olyan viseletet választanod, ami ehhez illően eltakarja a kebleidet és annak körvonalait. Nagy melegben nem elvárható, hogy szűk, testre simuló topot viselj, de ilyenkor is javasoljuk, hogy kapj magadra legalább egy bővebb fazonú, pamut anyagú felsőt, ami kicsit fedi a tested.

3. Francia bugyi jellegű alsóban történő edzés megengedett?

A válaszunk egyértelműen NEM. Tény, hogy a testépítőket gyakran fotózzák ilyen ruházatban, de fontos tudnod, hogy alapvetően ők sem ezekben edzenek. Nem véletlenül, hiszen ezek se nem kényelmesek se nem etikusak. Képzeld el szegény srácot, aki a súlyzókkal küzd, amikor te előrehajolsz!

Az edzőteremben egyetlen gyakorlat sem igényli azt, hogy a feneked ilyen mértékben kilátszódjon, így válassz inkább olyan sortot, ami legalább kétujjnyival lejjebb végződik, mint a feneked alsó fertálya. Ezzel megelőzheted azt is, hogy egy guggolásnál például többet mutass, mint amit szeretnél.

Ez alól kivétel természetesen, ha olyan edzésre jársz, ahol a rövid ruha az alap: strandröplabdánál, rúdtánc edzésen, vagy úszásnál rendben van a sportmelltartó és a forrónaci, de minden más edzésnél ciki!

4. Kerüld az átlátszó anyagokat és színeket!

Sokszor önhibádon kívül történhet meg veled az, hogy mozgás közben a ruhád anyaga áttetszővé válik. Ez lehet az izzadás, vagy egy adott mozdulat (pl. előre hajlás) következménye, de fontos, hogy ezekre gondolj és megelőzd. Amikor sport ruházatot vásárolsz, végezz néhány előre hajlást, guggolást benne a tükör előtt, hogy meggyőződhess róla, hogy semmilyen esetre sem „villantasz". Ha világosabb színű ruhát választasz, bizonyosodj meg róla, hogy az vastagabb anyagból készült, más különben könnyen kellemetlen helyzetbe hozhat később.

5. Smink viselése

Habár ez csak részben köthető az öltözködéshez, fontos, hogy erről is beszéljünk. Szerintünk nem tilos a teremben sminket viselni, mindenesetre vitathatatlanul vannak egészségügyi kockázatai. Ha nem bírsz meglenni smink nélkül, akkor törekedj a natúr színekre, és minél kevesebb anyag használatára. Ez a bőröd lélegzését is szolgálja, na meg persze azt, hogy az edzés végére ne nézz ki úgy, mint egy elkenődött bohóc!

A sportruházat kiválasztásánál legyen elsődleges a kényelem és a használhatóság. Ha arra vágysz, hogy kitűnj a tömegből, akkor ne a mély kivágásokat keresd, hanem az extravagáns színeket és mintákat, mert hidd el ezekben is dögösnek érezheted magad anélkül, hogy bárkit provokálnál!

Tetszettek az edzőtermi divat tippjeink? Oszd meg másokkal is!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön