otthoni edzés
Egészségmagazin.com   |   2016.06.10.

Mi kell az otthoni edzéshez?

Régóta tervezgeted, hogy magad mögött hagyva az edzőtermet inkább otthon edzenél? Ez esetben érdemes pár felszerelést beszerezned, hogy jól megdolgoztathasd az izmaid. Olvass tovább, mert összeírtunk neked egy rövid csekklistát, amivel hatékonyabbá teheted az otthoni edzéseket!

reklám vége

Manapság az edzőtermek változatos gépekkel várják a mozogni vágyókat. A legtöbb helyen egyéb sportolási lehetőségekkel is kibővítik a szolgáltatásaikat, például fallabdával, teremfocival, aerobic edzésekkel, más sportokkal is találkozhatsz a termen belül. Ám ha te is azok közé tartozol, akik nem szeretnek sorban állni a gépeknél, vagy x másik emberrel együtt izzadni a teremben, akkor az otthoni edzés neked való lehet!

Az otthoni edzés előnyei:

  • Biztos nem fog senki sem zavarni téged, nem kell senkit kerülgetned, és nem kell sorban állnod a gépeknél.
  • Minden hónapban kondibérletre költeni? Az otthoni edzéssel ezt elkerülheted.
  • Csak magadnak kell megfelelned, másnak nem!
  • Nincs nyitvatartási idő. Akkor, és úgy edzhetsz, amikor és ahogy az neked jó.

otthoni edzés

Otthoni edzés? Ezekre lesz szükséged!

Súlyzók:

Fogyni, vagy erősödni szeretnél? Bármelyik is legyen a célod, a súlyzók nélkülözhetetlenek. A kardió mozgás tökéletes, ha szeretnél pár centit lefaragni magadról, de még jobb, ha egyidejűleg erősíted is az izmaidat! A boltok polcain számtalan kézisúlyzót találsz az egészen könnyűtől a rendkívül nehézig. Érdemes lassan, fokozatosan növelned a súlyok méretét, hogy szép, és egészséges izomzatod alakulhasson ki. Ha nem szeretnél 5-6 pár súlyzót begyűjteni, akkor javasoljuk neked a tárcsás súlyzókat, amelyeknek súlyát kedved szerint alakíthatod.

Gumikötél:

A gumikötél az otthoni edzés elengedhetetlen kelléke. Azért is szeretjük különösen a gumikötelet, mert az ízületet kímélő módon dolgoztatja meg az izmokat. Ráadásul külön kihívás, hogy lassan végezd a mozgást, vagy éppen kitartsd az adott pozíciót. Számtalan gyakorlatot végezhetsz vele, szinte bármelyik testtájadat képes megerősíteni. Sőt, akár még a nehézségi fokot módosíthatod, ha félbe hajtva fogod, vagy hurkolod. Ha a tartásodon is szeretnél egy kicsit javítani, akkor pedig kihagyhatatlan otthoni eszköz!

Futópad:

Természetesen nem maradhat ki a sorból a jól ismert futópad sem. Bárhol is tartasz a formálódásban, a futópad minden időjárási viszony mellett biztosítja a számodra éppen ideális kardió mozgást. Ha komolyabb túlsúllyal küzdesz, eleinte az aktívabb sétálást válaszd, amikor pedig már elegendő kilótól megszabadultál, kezdődhet a kocogás és a futás. A kihívást keresőknek pedig még mindig ott van a lehetőség, hogy meredek emelkedő üzemmódba tegyék a padot. Meglátod, nem hogy futni, de még aktívan sétálni is nehéz, ha egy komolyabb meredekségi szintet állítasz be. És mindezt a saját otthonodban teheted meg!

Kettlebell:

Nem mindenki szereti, ha méregdrága súlyzó szettekre kell költenie. A kettlebell ideális, ha egyetlen egy eszközt szeretnél vásárolni, ami képes minden izmodat átmozgatni. Tudtad, hogy akár 20,2 kalóriát elégethetsz egy percnyi kitartó kettlebell munkával? Tehát nem csak izomépítésre, de fogyásra tökéletesen alkalmas. Próbáld csak ki, hogy kitartasz vele egy-egy pozíciót. Az izomláz garantált lesz!

otthoni edzés kettlebellel

Fitness labda:

Játékos kedvű olvasóink most igazán örülni fognak, ugyanis egy gyerekkori játékhoz hasonló fitness kelléket kell beszerezniük. Rengeteg vicces gyakorlatot végezhetsz rajta, miközben kitűnően fejlesztheted az egyensúlyod, és javíthatsz a törzsizmaid állapotán is. Ráadásul nem csak csinosabb külsőhöz, de egészségesebb élethez is vezet! Végezhetsz rajta felüléseket, kitolásokat, guggolást, de akár még nyújtásra is tökéletes.

Elipszisgép:

Ez ugyan egy kicsit nagyobb beruházásnak számít, mégis mindenkinek javasoljuk ezt a gépet, aki szeretné felkészítenie a testét egy sportosabb életre. Az elipszisgép elég sok terheléstől felszabadítja a lábakat, így kitartóbb lehetsz, miközben csodásan formálja a lábizmokat. Nem is beszélve arról a rengeteg kalóriáról, amik csak úgy lángolni fognak! Mindezek mellett javulni fog a koordinációd is.

Ezeken kívül már csak egy dologra lesz szükséged: kitartásra, hiszen az otthoni edzés egyetlen hátránya, hogy nincs, aki motiváljon, erről magadnak kell gondoskodnod. Látogass el a legközelebbi sportboltba és mutasd meg mindenkinek, hogy van élet az edzőtermen kívül is! :)

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön