rúdtánc
Egészségmagazin.com   |   2016.02.22.

Rúdtánc: egy sport, ami egyszerre egészséges és szexi

Olyan testmozgást keresel, ami egészséges, ugyanakkor szórakoztató is? Amit esetleg a párod is szívesen megnézne? Akkor a rúdtánc neked való: felejtsd el a fülledt lokálokban vonagló rossz lányokat, mert egy rúdtánc órán tetőtől-talpig át leszel mozgatva - és eleinte semmi szexi nem lesz benne! Az majd később jön;)!

reklám vége

Valentin-nap ugyan már elmúlt, de ki mondta, hogy évente csak egyszer fűszerezheted meg a szerelmi életedet? A rúdtánc olyan sport, ami nem csak téged tesz fittebbé, hanem párodat is, hiszen formás alakod, és az órán tanult trükkök láttán biztosan megjön majd a kedve némi éjszakai ágytornához is.

A rúdtánc története

Ha azt hitted, hogy a rúdtánc története a sztriptíz-bárokban kezdődött, nagyot tévedsz: a rúdtánc ugyanis az 1920-as években jelent meg a cirkuszokban, mint különleges artista előadás. Ekkor még leginkább akrobatikus elemekből állt, majd az 1950-es években, a burleszk elterjedésének korában tört be a bárokba, és vált igazán tüzessé.

A rúdtánc mára már kilépett a szórakozóhelyek sötétjéből, és komoly sportággá fejlődött, ami az egész testet gyönyörűen formálja. Hosszú évekbe telt, amíg a rúdtánc szerelmesei kiharcolták, hogy a pole-fitnesst elfogadják, mint komoly fizikai igénybevételt igénylő sportot, pedig ha kipróbálod, te is rá fogsz jönni, hogy bizony kell hozzá izomerő!

A múltban leginkább az erotikus oldalát hangsúlyozták, ma azonban már olyan művészi és meghökkentő mozdulatokból áll, amelyeket csak hosszú gyakorlás során lehet elsajátítani. Persze a pikáns része sem tűnt el teljesen, csupán jóval kifinomultabbá vált. Ha tehát szeretnéd kicsit meglepni kedvesed, ugyanakkor egy teljes izomzatépítő sportra vágysz, akkor itt az ideje, hogy beiratkozz egy rúdtánc iskolába!

Lenge ruhában... de okkal!

Ahogy a műfaj úgy a név is változott, ma leginkább pole fitnessként hirdeti rúdtánc óráit sok iskola, hogy egyértelművé tegyék: itt nem éjszakai pillangók képzése folyik.

Ez a sport leginkább akrobatikus elemekből épül fel, amihez különösen erős izmok szükségesek. A másik változata a pole dance, amely már sokkal forróbb hangulatú, erotikus táncmozdulatokkal fűszerezett sport.

Ha már láttál rúdtánc sport órát élőben, vagy az interneten, biztos feltűnt neked, hogy egy rövid sorton és sportmelltartón kívül általában nem viselnek mást a résztvevők. Ez nem a sport erotikus jellegét hívatott fenntartani: a lenge öltözetnek fontos funkciója van. A szabad bőrfelületek jobban tapadnak a fém rúdhoz, így lehetséges az, hogy egészen hajmeresztő mozdulatokat is szinte kapaszkodás nélkül tudnak végrehajtani a sportolók.

rúdtánc, sport

A rúdtánc leginkább akrobatikus elemekből épül fel, amihez különösen erős izmok szükségesek.

Hogyan formál a rúdtánc?

A rúdtánc az egész testedet igénybe fogja venni. Aerob és anaerob mozgás is egyszerre, ami állóképességet és fizikai erőt is növel. A végtagok izmain túl a törzs izmokat is pompásan erősíti, így lehetséges az, hogy a gyakorlott sportolóknak is tökéletes szálkás teste van, nem férfiasodnak el. A nők éppen ezért előszeretettel választják ezt a fajta mozgásformát, pedig ma már külföldön nem csak hölgyek számára elérhető ez a sportág. Ausztráliában, az Egyesült Királyságban és Amerikában már a férfiak számára is nyíltak termek, az orosz rúdtáncos fiúk pedig egyenesen világhírűek! És hidd el, ahogy ők csinálják, az cseppet sem férfiatlan, sőt...

Hogy sokan éltek és élnek a lehetőséggel bizonyítja, hogy a 2007-es kínai rúdtánc olimpiát egy férfi nyerte. Ahogy ez a sport is kezdi levetni magáról a rossz előítéleteket úgy, bővül mind a nők és férfiak körében azok száma, akik rendszeresen végzik ezt a testmozgást.

A rúdtánc nem csak a testedet, de a véredet is felpezsdíti

Hogy a rúdtánc fizikailag formába hoz az tagadhatatlan. Azonban ennél sokkal többről szól: önbizalomépítő és fejlesztő is egyben. A tudat, hogy egyre több olyan dologra leszel képes, amire mások nem, igazán lelkesítő, ráadásul az ellenkező nemnek is roppant vonzó. Legyen szó a pole fitness-ről vagy a pole dance-ről felszínre hozhatod a nőiességed, és a benned rejlő csábítót is. És mi lehetne jobb ajándék párodnak, mint egy új, magabiztos, szexis nő, aki  a kedvese iránti rajongását, szeretetét egy látványos és nehéz tánccal szeretné kifejezni. Nincs olyan férfi, akit ne nyűgözne le a rúdtánc, így egészen biztosan forró este áll majd előttetek.

Hogyan kezdj rúdtáncot tanulni?

Ha ebbe az izgalmas sportba szeretnél belekezdeni, tartsd szem előtt, hogy mindenki elkezdi valahonnan. Légy türelemmel magaddal szemben, hogy el tudd sajátítani a biztos alapokat. Az első órákon egyszerűbb gyakorlatokkal fogtok kezdeni, ezek a legfontosabbak a későbbi formációk felépítéséhez. Eleinte szokatlan lehet ez a mozgásforma, de hidd el, ha nem adod fel, hamarabb belejössz, mint gondolnád! Már akár pár hét szorgalmas gyakorlás után össze tudsz állítani magadnak egy egyszerű koreográfiát, amivel lenyűgözheted a párod!

A rúdtánc rugalmasság és erő egyszerre: az egész sport lényege, hogy egyidejűleg legyél képes megfeszíteni és ellazítani bizonyos izomcsoportjaidat. Ez az egyik legnehezebb feladat, amire hosszú idő, míg ráérzel. Számos nyújtó és erősítő gyakorlatot kell ismételgetned, hogy olyan fizikumod legyen, amivel a legnehezebb formációkat is meg tudod majd valósítani.

Jobb fizikum = jobb szex

Az már ismert tény, hogy a jobb, erősebb fizikum csodákra képes az ágyban, de a rúdtánccal nem csak erősebb, hajlékonyabb is leszel, ami pedig felejthetetlen pillanatokat hozhat neked a pároddal. Új szintre emelhetitek a szexuális életeteket és a kapcsolatotokat is, így akár párterápiaként is ideális lehet.

Vágj bele bátran, és fedezd fel a benned rejlő rúdtáncost!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön