Egészségmagazin.com   |   2016.02.24.

5 jel, ami arra utal, hogy túl sok Egészségmagazint olvasol

Sokféle dolog okozhat függőséget, és ugyanúgy vannak jó, mint ahogy vannak rossz függőségek. A kábítószertől, alkoholtól, dohányzástól való függőség egyértelműen rossz dolog, hiszen megmérgezi egészségünket, életünket. Ugyanakkor a sporthoz, a jó sétához, vagy akár az Egészségmagazinhoz is könnyű hozzászokni. Olvass tovább, és teszteld le magad, hogy igazi Egészségmagazin-függő vagy-e!

reklám vége

1. tünet: Mindig képben vagy

Bármilyen betegségről is szól a diskurzus a munkahelyeden, te rögtön tudod, hogy mik a legújabb kutatási eredmények. Valakinek a szomszédját Alzheimer-kórral diagnosztizálták? Megnyugtatod, hogy már úton a gyógymód. Egy ismerősödnek műtétje lesz? Figyelmezteted, hogy próbálja a hét elejére időzíteni, mert hétvégenként többen halnak meg a kórházakban.

2. tünet: Röptében diagnosztizálsz

Amikor egy barátod arra panaszkodik, hogy fáradékony, akkor te a körmére pillantva orvosi diploma nélkül is meg tudod mondani a diagnózist: vérszegénységgel és vashiánnyal küzd, és jó lenne, ha beiktatná étrendjébe az olajos magvakat, babot, sötétzöld leveles zöldségeket. Barátod elsőre hitetlenkedik, de amikor a vérvétel is megerősíti a véleményedet, rögtön szakértővé válsz a szemében!

3. tünet: Soha nem hagynád ki az edzést

A rendszeres testmozgás nagyon fontos az életedben, és még ha el is lustálkodnál egy-egy edzést, rögtön eszedbe jutnak motivációs tippjeink és már húzod is a futócipőd; vagy éppenséggel boldogan indulsz a jól megérdemelt jógaórádra, hiszen tudod, hogy ha szerencséd van (vagy éppen nincs), akkor akár az orgazmus is utolérhet a jógaszőnyegen!

4. tünet: Nem lehet átverni holmi babonákkal

Valaki felvette a földről az ételt az 5 másodperces szabályra hivatkozva? Vagy egy ismerősöd azzal köszöntötte az őszt, hogy kezdődik a náthaszezon? Fitness-hívő barátod le akar beszélni a tojásevésről, mert tele van koleszterinnel?

Ugyan: te már régen elolvastad ezt a cikket, és leszámoltál magadban az összes egészségügyi tévhittel: tudod, hogy a tojás egészséges, a náthának semmi köze a naptárhoz és az 5 másodperces szabály is régen idejét múlta már.

5. tünet: Tudod, hogy átvertünk!

Már a cím olvastán tudtad, hogy ez a cikk kamu, mert ezt csak a szülinapunk alkalmából írtuk. Nem lehet túlzásba vinni az Egészségmagazint, hiszen nincs olyan, hogy túl sokat tudsz az egészségedről, vagy túl sokat teszel érte!

Szeretnél mindig képben lenni a legfrissebb kutatási eredményekkel kapcsolatban, szeretnéd mindig megkapni a legfrissebb egészségtippeket? Lájkolj minket a facebookon vagy iratkozz fel hírlevelünkre!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön