orgazmus
Egészségmagazin.com   |   2015.10.07.

Orgazmus a jógaszőnyegen – 7+1 póz a jobb szexért

Újabb okot találtunk arra, hogy kipróbáld a jógát; tudtad, hogy vannak bizonyos pózok, amik orgazmushoz közeli élményt, sőt valódi orgazmust is kiválthatnak?

reklám vége

Már itthon is egyre népszerűbb a jóga, ez az egészséges, nyugodt sport, és ahogy egyre többen gyakorolják, úgy egyre többen állítják; bizony nem csak az endorfintermelés miatt élvezetes ez a testmozgás, hanem extra örömöket is okozhat. Konkrétabban úgy tartja a legenda, hogy bizonyos pozíciók orgazmust okozhatnak, akár edzés közben is!

A jógás körökben terjedő mendemondáknak tudományos háttere is van: az Indianai Egyetem kutatói megvizsgálták a kérdést, és az eredmények azt mutatták, hogy a nők 40%-nak volt már része hasonló élményben. A jóga egyébként is fellendíti a szexuális életed, hiszen olyan izmokat edz, melyek fontosak a gyönyör fokozásához. Igen ám, de egyesek szerint már maga a jóga is elég az orgazmus eléréséhez. Sőt, a tanulmány kitért más sportokra is, az eredmények pedig igazán meglepőek: a nők 45%-a hasizmozás, 26,5%-uk súlyemelés, 13,2%-uk futás, sőt, majdnem tíz százalékuk már séta közben is átélt orgazmust, vagy ahhoz közeli élményt!

Orgazmus csúcsra járatva: 7+1 jóga pozíció, ami javítja a szexet

Több olyan póz is van a jógában, amikkel orgazmushoz közeli élmény, sőt valódi orgazmus is kiváltható az arra érzékenyeknél. Nézzük végig tételesen, hogy melyek is ezek!

1. Embriópóz (Balászana): vegyél fel kényelmes, térdelő testtartást, ez a kiinduló póz. A folytatásban érintsd össze a két nagylábujjad és tárd szélesre a térdeidet, majd előrefelé nyújtsd ki a karod, ezután előredőlés, és csukott szemű, mély lélegzés következik.

2. Boldogbaba-póz (Ananda Balászana): maradjunk a csecsemőknél, folytassuk ezzel! A mozdulat során a medencéd környékének vérellátását javítod, ez pedig, mint tudjuk, a PC-izmok révén elsődleges fontosságú az orgazmus teljes megéléséhez. Feküdj a hátadra, húzd magad felé a térded, majd a kezeddel próbáld a lábaidat oldalirányba, a padló felé szétfeszíteni! Egyenletes légzés következik, miközben combunk és a lágy részek megnyúlnak.

orgazmus

Bizonyos jógapózokkal orgazmushoz közeli élmény, sőt valódi orgazmus kiváltható.

3. Hídpóz (Szetu Bandhászana): ismét a hátadra kell feküdnöd, majd a karodat magad mellé fektetve, a térdedet behajlítva és a talpadat a talajon hagyva kell felfelé emelni a csípődet, ezáltal gyakorlatilag nem lemész, hanem „feljössz" hídba. Fontos, hogy a pózban húzd be a hasad, és úgy lélegezz egyenletesen, ez a helyzet is a medence izmait erősíti.

4. Ülő, széles szögtartás (Upavisztha Konászana): széles terpeszben ülj egyenesen, majd fokozatosan hajolj előre, hogy a combizmaidat megnyújtsd! Itt is ismét a medence jut főszerephez.

5. Kötött szögtartás (Baddha Konászana): ha már szögtartás, akkor ebből nemcsak széles, de kötött is létezik. Ennél egyenes háttal ülj, talpaidat fordítsd egymás felé, hogy összeérjenek, mint amikor a töröküléshez hasonló pózban a belső combizmokat nyújtjuk. Most jön a neheze, ugyanis ebből a pózból meg kell próbálni felguggolni, és a térdek talaj felé szorítása mellett még a padló felé előre is hajolni: ettől az összetett mozdulattól erős ingerek érik az alhasi területet, ami a nemi szervek számára is előnyös, sőt, akár izgalmas is lehet.

6. Jógiguggolás (Malászana): a sarkadat a talajon hagyva egészen szélesre nyitott terpeszben guggolj le, kezedet a mellkasod előtt tartsd, mintha imádkoznál! Ezt a pozíciót kell megtartani egy ideig, eközben pedig erősödnek a combizmaid.

7. Sas póz (Garudászana): ez egy álló póz, melynek során a hátad végig egyenes. A testsúlyt a jobb lábadra helyezd, a másikat pedig „csavard" köré! A térdedet hajlítsd be egy kicsit, a karjaidat pedig ugyanúgy fond össze magad előtt függőlegesen, ahogyan a lábaidat! Amíg a pózban vagy, nagymértékben csökken a nemi szervek és a környező terület vérellátása, így a gyakorlat végeztével újra fokozottan indul meg a vér, serkentve a serkentenivalót.

+ 1. Csónakpóz (Navászana): ennél a földön kell ülni, de csak a feneked érinti a padlót. A kinyújtott lábadat emeld a levegőbe és karoddal húzd magad felé! Ez a póz a nemi szervek mellett az emésztésre is jótékony hatással van.

Szuper-kellemes jógázást kívánunk!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön