mennyi szex kell a boldogsághoz
Egészségmagazin.com   |   2015.12.06.

Mennyi szex kell a boldogsághoz?

Röviden összefoglalva: sok;)! Legalábbis valószínűleg neked is ez volt az első dolog, ami eszedbe jutott. De az a rossz hírünk, hogy a tudomány nem áll melletted: a Torontói Mississauga Egyetem tudósai egészen más eredményre jutottak.

reklám vége

Gondolkodtál már azon, hogy mennyi szex kell a boldogsághoz az embernek? Ez így, ebben a formában elég furcsa kérdésnek tűnhet, és valószínűleg máris valami igen magas számon töprengsz, de tévedsz! Tudományos úton valami egészen meglepőt igazoltak: ha párkapcsolatban élsz, akkor már akár heti egy aktus is bőven elég a boldogsághoz.

A boldogság receptje: szex heti 1x

A kutatás vezetője Amy Muise, a Torontói Mississauga Egyetem tudósa volt, aki egy háromrészes kutatás vezetett, melynek széles körből származó alanyainál a szexualitás és a boldogság közötti összefüggéseket vizsgálták.

Korábban több kutatás is megjelent már a témában, nem is beszélve az átlagemberek véleményéről azt illetően, hogy mégis hetente hányszor kell a párunkkal ágyba bújnunk ahhoz, hogy igazán kiegyensúlyozottak és boldogak legyünk.

A folyamat egyik elemeként egy 23 éven át, 25 ezer alany vizsgálatával elvégzett kutatás eredményeit vették górcső alá, ami vegyes következtetésekhez vezetett. Egyrészt sikerült összefüggést találni a szexuális együttlétek száma és a boldogság között, viszont ez csak a heti egyszeri mennyiségig volt igaz, ezen felül szinte elhanyagolható jelentőségű volt a további gyakoriság. Ez az adat egyébként csak a párkapcsolatban élőkre vonatkozik, a vizsgálat ezen részéből a szinglik szexuális kalandjai kimaradtak.

Szex vagy pénz? Mitől leszünk boldogabbak?

A kutatás második felében 335, különböző etnikumú alannyal töltettek ki egy online kérdőívet, ami a korábbi, nagyobb tömegen elvégzett kísérlet kérdéseit tartalmazta szex és párkapcsolat témakörében. A kutatást vezető Muise ebben az esetben úgy döntött, hogy a kísérletet egy további vonatkozással, a személyes vagyonnal, a gazdagsággal egészíti ki.

A folyamat ezen szakaszában tehát az alanyok pénzügyi hátterét is megvizsgálták a kutatók.

A tudósok arra jutottak, hogy az évi 25 ezer dollárt (kb. 7,25 millió Ft) keresők átlagosan kevésbé voltak boldogok, mint az 75 ezer dolláros (21,75 millió Ft) éves jövedelemmel rendelkezők. Ez az adat talán azért nem kifejezetten meglepő, mert bár mint tudjuk, a pénz nem boldogít, de egy BMW-ben azért mégis mosolygósabb az ember, mint egy Trabantban.

Ugyanez az arányosság volt megfigyelhető a szexuális együttlétek gyakoriságával kapcsolatban is: azok, akik csak havonta egyszer szexeltek, kevésbé bizonyultak boldognak, mint hetente szeretkező társaik.

Ami azonban sokkal jelentősebb eredmény, hogy a válaszok alapján a hetente és havonta szexelők boldogsága között sokkal nagyobb különbség mutatkozott, mint az évente kb. 7 millió forintot, illetve ennek nagyjából dupláját (14,5 millió) keresők között. Leegyszerűsítve: a szex jobban boldogít, mint a pénz.

Mennyi szex kell a boldog házassághoz?

A kutatás utolsó, harmadik része egy olyan kísérlet eredményeinek vizsgálatára terjedt ki, melyben 2400 házaspárt vizsgáltak 14 éven át. Ebben az esetben ugyanarra az arányosságra derült fény, mint az első szakaszban: a gyakoribb szex magasabb szintű elégedettséghez vezetett a párkapcsolaton belül, mindez azonban kizárólag a heti rendszerességig jelentkezett.

Az eredmények vizsgálata után tehát megállapítható, hogy a boldog élet fenntartásához kiemelkedő fontosságú a párok esetében a rendszeres szexuális kontaktus, azonban az elvárásoknak a realitás talaján kell maradnia, hiszen a legtöbb házaspár elfoglalt a munka és a mindennapi teendők miatt.

Összefoglalva: a házaspárok számára is fontos, hogy rendszeresen éljenek nemi életet, azonban ennek nem feltétlenül kell a lehető leggyakrabban megtörténnie, amint láttuk, már a heti egy alkalom is elvezethet a boldogsághoz.

Szerinted az ismerőseid elégedettek szexuális életükkel? Oszd meg velük is a cikket, és kiderül!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön