gyerekszülés
Egészségmagazin.com   |   2016.02.28.

6 dolog, amit a gyerekszülés tanít meg a szexről

Az esetek többségében nem a szex az, ami a gyerekszülésről az ember eszébe jut, ugye? A várandóssághoz, majd az életünkbe érkező pici jövevény ellátásához kapcsolódó gondolatok főleg reggeli rosszullétekkel, majd pedig használt pelenkákkal és álmatlan éjszakákkal vannak tele. A szülésről azonban a szex viszonylatában is érdemes beszélni, hiszen talán nem is gondolnád, de akár még új dolgokat is taníthat neked az erotikáról.

reklám vége

A várandós nők számára előbb vagy utóbb eljön az időszak, amikor szokatlanul kívánósak, és ez nem csak a különféle finomságokra, de a szexre is igaz. A terhesség alatti szeretkezéssel nagyon sok anyag foglalkozott már, de mi van akkor, ha már megérkezett a kis csöppség? Törvényszerű, hogy kisbaba a végét jelentse szexuális életnek? Egyáltalán nem! Jöjjön 6 dolog, amire csak a szülés taníthat meg a szexben!

1. A gyerekszülés megtanítja, hogy tiszteld a testedet

Az áldott állapot, majd pedig a szülés olyan mértékű változásokat okoz a testedben, melyeket kisebb vagy nagyobb nehézségek árán, de kénytelen vagy elfogadni. Megtanulod elfogadni és tisztelni is a tested, és többé már nem fognak érdekelni a tökéletlenségek. Tökéletes test ugyanis nem létezik, legfeljebb a címlapokon! Saját tested elfogadása a hátráltató gátlások elillanását is jelenti egyben, így pedig korlátok nélkül adhatod át magad az élvezeteknek szex közben.

2. Az előre tervezett együttlét szexi

Ha csecsemő van a családban, akkor a nap legnagyobb részében már van egy illető, aki a melleidre pályázik. Ennek köszönhetően a spontán szex gondolata hamar a kukában végzi. Kisgyerekkel tehát a szexet tervezni kell, ez azonban nem jelenti azt, hogy veszítene a varázsából, csak más lesz. Egy előre egyeztetett éji program gondolata egész nap ott motoszkál a fejedben - és a párodéban is;)!

Fogalmazhatunk úgy is, hogy ezentúl nem csak várjátok, hogy jöjjön „az ihlet", hanem tevékenyen tesztek is érte, hogy megjelenjen. Hiszen máskor úgysem lesz rá idő...

3. Megváltozik a viszonyod az intim testrészeidhez

Nem meglepő módon a gyerekszülés a nemi szervek számára jelenti a legnagyobb megpróbáltatást. Ez pedig olyan dolgok elviselését jelenti, amit korábban még csak gondolni sem mertél volna. Hidd el, a jövőben sokkal magabiztosabban „használod" majd őket szeretkezés közben is!

4. A minőség fontosabb a mennyiségnél

Megtanulod értékelni az együttlétek minőségét, ahelyett hogy egy héten hányszor csináljátok. Egy pici gyerekkel a lakásban minden perc aranyat ér, ez pedig általában csak kifejezetten gyors meneteket tesz lehetővé. Ha tudjátok, hogy csak kevés időtök van a lepedőakrobatikára, ne az idő múlásán stresszeljetek! Figyeljetek inkább egymásra, és hozzátok ki a legtöbbet az időből, ami rendelkezésetekre áll!

5. Az orgazmus önmagában még nem minden

Nyilvánvalóan az orgazmus a legjobb része egy nemi aktusnak. Ez vitán felül áll. Azonban ha a gyerkőc idő előtt felébred, vagy bármi más jön közbe, az sem tragédia. A szex orgazmus nélkül még mindig jobb, mint az élet szex nélkül. Legközelebb összejön!

6. A várakozás beindít

A szülés után simán eltelhet 6-8 hét anélkül, hogy lenne lehetőségetek, kedvetek (főleg az édesanya részéről) lefeküdni egymással. A szülést közvetlenül követő időszakban valószínűleg a szex az, amire a nők megviselt szervezete legkevésbé vágyik.

Ám idővel a vágy lassan, fokozatosan visszatér - mindkét fél gondolataiba.

A hosszú, akár több hetesre nyúló várakozás pedig bearanyozhatja az első (aztán a második, sőt még a harmadik) alkalmat, amikor végre egymáséi lehettek.

Ne aggódj hát, hogy a szülés megváltoztatja a testedet és a szerelmi életedet: ezek a változások törvényszerűek ugyan, de nem jelentik a világ végét! Nézd a dolgok pozitív oldalát, és meglátod, mennyi mindent profitálhatsz ebből is!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön