a pasim nem akar szexelni
Egészségmagazin.com   |   2015.09.05.

Segítség, a pasim nem akar szexelni!

Igen, jól olvastad a címet és nem is írtuk el. Dunát lehetne rekeszteni azokkal a szerzőkkel, akik azzal foglalkoztak, hogy mit tegyenek, mit mondjanak, hogyan viselkedjenek a nők, ha nincs hangulatuk a szexhez. De mégis mi a helyzet a másik oldallal? Hiszen a férfi is csak ember, és vele is előfordulhat, hogy fáradt, nyúzott, vagy éppen fáj a feje. Mit tegyél, ha a pasid nem akar szexelni?

reklám vége

A társadalomban, a filmekben, a kultúránkban az az általánosan elterjedt nézet, hogy a férfiak bármikor, bárhol képesek szeretkezni; csak a nő odaadásán múlik, hogy milyen gyakran kerül sor az aktusra.

Ám a valóságban igenis előfordulhat, hogy a pasinak nincs kedve a hancúrhoz. A nők nagy része pedig meglepetten áll, párját, vagy önmagát hibáztatja, attól tart, hogy vége a kapcsolatnak, pedig a valóság ennél sokkal egyszerűbb.

Jé, a pasi is ember!

Az általánosan elterjedt képpel ellentétben a pasik sem gépek, sem pedig megfékezhetetlen ösztönállatok; a férfiak is lehetnek túl fáradtak, túl kedvetlenek, vagy akár túl betegek a szexhez. És ha ilyen helyzet áll elő, akkor egy pasi is megengedheti magának, hogy nemet mondjon, sőt!

A kutatások alapján a pasikkal is előfordul, hogy bár nincs kedvük hozzá, mégis belemennek az esti programba, mert szeretnék boldoggá tenni párjukat. Ez hosszú távon komoly problémákhoz vezethet!

„Most nincs szex, fáj a fejem"

Kismilliószor hangzott már el a nők szájából, és teljesen természetesnek tartjuk, hogy időnként így bújnak ki a dolog alól - akár valódi fájdalomról van szó, akár csak egy finom füllentésbe csomagolt elutasításról. De vajon „fájhat"-e a pasi feje? A válaszunk természetesen igen.

Debby Herbenick szexuálpszichológus szerint kell is nemet mondani ilyen esetekben. Ez ugyanis sokkal jobb megoldás, mintha „muszájból" vágna bele a párod a szexbe. A „házastársi kötelesség" akkor jó, ha nem kötelező, hanem mindkét fél élvezetére történik. A muszáj-jelleg, a kötelességtudat megöli az érzékiséget, és valóban párkapcsolati problémákhoz vezethet, sőt!

Előfordulhat, hogy a vágy hiánya erekciós problémákat okoz, ez pedig hosszútávon frusztrációkhoz és pszichológiai eredetű merevedési zavarokhoz vezethet. Az pedig senkinek sem jó, nem igaz?

Hogyan előzzétek meg a kínos pillanatokat?

A kommunikáció, őszinteség és bizalom háromszögének fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni.
Fontos, hogy olyan legyen a kapcsolatotok, hogy a férfi bevallhassa, ha éppen nincs kedve az együttléthez.

Emiatt nem kell aggódni; valószínűleg később még jobb lesz a szex, ha valamilyen okból az adott este kimarad. Ilyen esetben 3 dolgot kell észben tartanotok:

Nyitottság

Ha a párod azt tapasztalja, hogy minden problémát is könnyen, tabuk nélkül képesek tudtok megbeszélni, akkor remélhetőleg egy ilyen, számára valószínűleg komoly problémánál sem fogja rosszul érezni magát, és nem fél majd bevallani, hogyan érez.

Egyenlőség

Az egészséges kapcsolat hosszú távú fenntartásához elengedhetetlen, hogy azonos felek legyetek a párkapcsolatban, így a szexben is, ennek pedig „jóban, rosszban" így kell lennie! Óvakodj a kettős mérce alkalmazásától! Gondolj bele, neked hogyan esne, ha a pasid közeledését finoman, de határozottan elutasítod (amire valld be, biztosan volt már példa korábban), de ő csak nyomulna tovább, esetleg megsértődne rád? Hidd el, ez visszafelé is éppen olyan rosszul esik, légy tehát megértő.

Megnyugtatás

Ezekre alapozható végül a megnyugtatás. Ha ugyanis őszinték vagyunk, és egyenlő félként kezeljük párunkat, akkor könnyen biztosíthatjuk őt arról, hogy ez az egész teljesen természetes, nem haragszunk rá, és nem dől össze a világ, ha most várnunk kell 1-2 napot a következő szeretkezéssel.

Biztosíthatunk, megéri türelmesnek lenni, mert ha végre mindketten újra elemetekben vagytok, akkor ismét egy felejthetetlen éjszakát tölthettek el egymással, ami tovább mélyíti majd a kapcsolatotokat!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön