Mennyi ideig tart egy átlagos szex?
Egészségmagazin.com   |   2016.05.11.

Mennyi ideig tart egy „átlagos” szex?

„Ne haragudj, ha túl rövid volt..." - mondják aggodalmaskodva sokszor a párok egymásnak (legfőképpen a férfiak), attól tartva, hogy partnerük hosszabb aktusra vágyott volna. De vajon mennyi ideig tart a „átlagos" szex? Ez ezer dologtól függ: legfőképpen a partneredtől és tőled. De mit mond a tudomány? Ha tovább olvasol, megtudhatod!

reklám vége

Nem kell Bridget Jones-nak lenned ahhoz, hogy a szexuális életed miatt aggódj. A szex „normális" idejének meghatározása olyan téma, ami mindig, mindenkit foglalkoztat. A helyes válasz általában „attól függ", de ha megöl a kíváncsiság, hogy megtudj valami konkrétabbat is, akkor tetszeni fog ez a cikk:)!

Az átlagos szex - a tudósok szerint

Gondoltál már arra, hogy amikor azt kérdezed: „Meddig tart a normális szex?", akkor mit is értesz ezalatt? Mert mit is jelent az, hogy „normál"? Amit mindenki csinál? Amit sokan csinálnak? Ahogy „helyes" valamit csinálni? De ki mondja meg, mi a helyes? Pusztán attól már jó lesz valami, hogy sokan úgy csinálják? Egyáltalán nem biztos.

Elsőre a „szex" meghatározása is gyerekjátéknak tűnik, de kezdj el beszélgetni a barátaiddal arról, ki honnan és meddig számítja a pontos idejét. Meg fogsz lepődni, mekkora véleménykülönbségek lesznek köztetek!

Így már egyáltalán nem tűnik egyszerűnek, hogy megmondd, mennyi ideig tart a „normál szex", ugye?
A válasz kiderítését ráadásul még tovább nehezíti, hogy az emberek általában nem őszinték, ha erről a témáról kérdezik őket, és mivel ez meglehetősen kényes téma, kérdőívvel is nehéz vizsgálni.

A tudományban a szex időtartamát olyan „mérhető" (de legalábbis eltitkolhatatlan) eseményekkel mérik, mint például az ejakuláció pillanata.

Egy kutatás során például 500 párt kértek meg arra a világ minden tájáról, hogy kezében egy órával jegyezze fel ejakuláció időpontját. Bár ez egy fokkal szórakoztatóbb módja a kutatásban való részvételnek, mint a kérdőívezés, azért elég bizarr lehet, ahogy az orgazmus pillanatában papírt és tollat ragadsz, hogy azonnal feljegyezd a pontos időt.

A csúsztatás persze itt is borítékolva van, de ez mégis jobb módszer annál, mintha egy fehérköpenyes alak mappával a kezében végignézné az egész aktust, nem?

Milyen hosszú az átlagos szex?

A kutatás eredménye nem volt meglepő: kis túlzással azt lehet mondani, ahány pár, annyi időtartam, hatalmas különbségek voltak a 33 másodperctől a majdnem 45 percig. Mi a következtetés? Egyszerű: olyan, hogy „normál" idő, nem létezik.

Ezek után a legtöbb, amit a kutatók tehettek az volt, hogy átlagot vontak az eredményekből (ami nem a leggyakoribb esetet mutatja, hanem csak egy matematikai szám) ez pedig 5,4 perc volt. Hogy ezzel sikerült-e közelebb kerülni a válaszhoz, azt döntsd el te...

A kutatás mellékhatásai

A kutatásnak azonban volt néhány érdekes tanulsága is, ami ugyan nem szerepelt az eredeti kérdésfeltevések között, de legalább néhány érdekes újdonságot tudhattunk meg a szexről.

  • Gondoltad volna például, hogy a szex idejét nem befolyásolja az óvszerhasználat, sem az, hogy a férfi körül van-e metélve?
  • A származás sem nagyon számít, kivéve, ha török vagy, akkor ugyanis a nem túl bíztató 3,7 perces átlaggal kell megelégedned.
  • Az életkor szintén meghatározó: minél idősebb a pár, annál rövidebb ideig tart ugyanis a szex.

Úgy tűnik tehát, hogy „normál ideig tartó szex" nem létezik, vagyis lehetetlen egy időtartamot mondani, amihez viszonyíthatnál.

De valójában erre nincs is szükség.

Az egyetlen dolog, ami számít, hogy a te és a párod őszinték legyetek egymáshoz, és arra törekedjetek, hogy az együttlét ideje (és módja) a lehető legnagyobb örömet nyújtsa mindkettőtöknek. Akár 5 másodpercig tart, akár 50 percig - a fő az, hogy ti jól érezzétek magatokat!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön