a párom nem akar nősülni
Egészségmagazin.com   |   2015.08.18.

A párom nem akar nősülni, de miért?

A nők nagyobb hányada már kislánykora óta arról álmodozik, hogy egy szép napon az ujjára húzzák a gyűrűt, ám a férfiak többségének fejében ez meg sem fordul. Sőt, a legtöbb férfi inkább egyenesen menekülne a házasságtól, természetesen akad közöttük kivétel is. De vajon mi lehet annak az oka, hogy a férfiak nehezebben mondják ki a boldogító igent?

reklám vége

Elrettenti a "hivatalos kapcsolat"?

Bár lehet egy férfinek hosszabb kapcsolata, ám mégsem szeretné az arát az oltár elé vezetni. Ennek az lehet az oka, hogy a házassággal hivatalossá válik a kapcsolata a párjával, melytől sokan megijednek. Úgy vélik, hogy a kapcsolatuk hivatalossá válásával rengeteg kötelesség is a nyakukba fog majd szakadni, így nem élhetik tovább a kényelmes életüket.

Színház az egész világ

Míg a nők nagyobb része alig várja, hogy hosszú menyasszonyi ruhába vonuljon az oltár elé, a férfiak ezt egy teljesen felesleges ceremóniának tartják. Úgy érezhetik, hogy színészként rángatják őket bele egy olyan filmbe, amihez semmi kedvük sincs, hiszen ők szeretik a választottjukat anélkül is, hogy egy egész napos színdarabban lennének színészek, ahol megmondják nekik, mikor és mit kell pontosan tenniük.

Ijesztő a változás

Sok férfi azt gondolja, hogy a házasság után majd teljesen megváltozik a kedvesük. Nem lesz majd annyira odaadó, mint korábban, nem figyel majd a külsejére, sőt egyesek úgy vélik, hogy még a személyisége is meg fog változni a nagy nap után. Biztosan lesznek majd az évek múltával változások, de nem valószínű, hogy annyira negatívak, ahogyan azt sok férfi képzeli.

Elvész a szabadság

A változás mellett a házassággal a férfi elveszítettnek érezheti a szabadságát is, hiszen ha eddig kimondatlan szabályként élt, hogy nem lesz más nővel, a házasságtól kezdődően hivatalos formát is nyer az addig íratlan szabály. A szabadság elvesztéséhez tartozik a legtöbb férfi szemszögéből az is, hogy meg kell osztania mind az életterét, mind pedig a szabadidejét valakivel. Ez pedig sok esetben hatalmas lemondásnak számít a részükről.

Bizonytalanság

A férfiaknak több időre lehet szükségük ahhoz, hogy eldöntsék, valóban meg szeretnének-e házasodni. Sok férfi túl korainak érzi még a harmincas éveiben is, hogy megnősüljön. Nem beszélve a húszas éveikben járókról, akiknél általában szóba sem kerülhet a házasság. A férfiak teljesen meg szeretnének bizonyosodni arról, hogy a megfelelő nőt veszik el, aki kitart majd mellettük a nehezebb időszakban is. Ennek megbizonyodásához pedig valóban időre van szükségük.

Szürke hétköznapok

A nagy nap elmúltával sok házasság megy tönkre. A férfiak tartanak attól, hogy a szerelem hivatalossá tételével elveszíti a varázsát a szerelem, és csupán majd a szürke hétköznapok maradnak meg.

Gyermekvállalás

A fiatal pár egybekelése után egyre jönnek majd a kérdések, hogy mikor érkezik meg a kis unoka. Ez az, ami a legtöbb férfi életéből egyáltalán nem hiányzik. Mivel a házasság után szokás gyermeket vállalni, úgy vélik, ha nem kötnek házasságot, akkor elkerülhetőek lesznek az unokára vágyó nagyszülők is.

Elutasítástól való félelem

Ha előzőleg azt mondtuk a párunknak, hogy nem vagyunk a házasság hívei, akkor nagy rá az esély, hogy emiatt nem fog lépni, hiszen azt gondolhatja, nemleges választ fog kapni. A visszautasítás pedig minden férfi rémálma.

Ha egy férfi nem érzi úgy, hogy szeretné megkérni kedvese kezét, akkor azt felesleges erőltetni. Ez még nem azt jelenti, hogy nem szereti, vagy hogy nem vállalná fel a világ előtt szerelmét. Nőként érdemes tisztában lenni azzal, hogy nekik egyszerűen több időre van szükségük ahhoz, hogy véglegesítsék a döntésüket. Lehet, hogy csupán idő kérdése, és ő maga fog előállni a várva várt gyűrűvel.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön