análszex
Egészségmagazin.com   |   2017.03.05.

Análszex - Minden, amit eddig nem mertél megkérdezni

Kissé kínos téma... vagy mégsem? Az análszex pontosan olyan dolog, amiről mindenkinek van kérdése, de feltenni mégsem meri őket. Nos, neked nem is kell, a következő cikkben ugyanis összegyűjtöttük mindent, amit tudni érdemes erről a pikáns témáról.

reklám vége

Az análszex még ma is többé-kevésbé tabutémának számít, emiatt nem meglepő, hogy a legtöbb embernek abszolút nincsenek róla megbízható információi. Pletykái viszont annál inkább. A következő tények és javaslatok ezért mindenképpen hiánypótlók, akár próbáltad már az análszexet, akár még csak kacérkodsz vele.

Ha csináltad már, de nem jött be, előfordulhat, hogy egyszerűen csak tapasztalatlanságról van szó. Egy kis gyakorlás, néhány apró trükk - és könnyen lehet, hogy ezentúl az anális szexnek bérelt helye lesz a „repertoárodban".

Ha nem is akarsz hallani róla, a fő kérdés az: eleget tudsz róla ahhoz, hogy megmagyarázd, mit nem kedvelsz benne? Az análszex nagyon ősi módszer, nem pedig valami modern hóbort: könnyen lehet, hogy - ha jobban megismered - nem fogsz élesen elzárkózni tőle. Ennek a cikknek természetesen nem az a célja, hogy bárkit is rábeszéljünk. Ha idegenkedsz tőle, ha elképzelhetetlennek tartod, akkor nem szabad erőltetni. Ezt a pár sort inkább azoknak szántuk, akik félnek ugyan, de mégis kíváncsiak.

Ha szereted és csinálod is, soha nem késő új tippeket tanulni! Itt az ideje, hogy elmélyítsd a tudásod; ezzel még nagyobb élvezetet érhetsz el.

Fontos tények az análszexről

Az análszex nem gusztustalan

Az anális szex a közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nem gusztustalan (legalábbis nem gusztustalanabb, mint a szex bármilyen más formája), ha betartod az alapvető higiéniai szabályokat. Igénytelen emberek persze mindig léteznek, de valljuk be: a többség nem ilyen. Ha mégis ódzkodsz tőle, alaposan fürödj meg előtte vagy használj nedves törlőkendőt, és máris sokkal tisztábbnak fogod érezni magad.

Az análszex, nem feltétlen fájdalmas

Sokan attól félnek, hogy az análszex fájdalmas, éppen ezért veszélyes is. Az tény, hogy az első néhány alkalommal érezhetsz fájdalmat, ezért mindig nagyon óvatosnak kell lenni! A legtöbb szakember análszexhez mindenképpen javasolja valamilyen síkosító használatát, így jóval zökkenőmentesebb és kellemesebb lesz az élmény.

Csak fokozatosan!

A lényeg itt is - mint minden új módszer kipróbálásánál - a fokozatosság. Lazulj el, ne görcsölj! Lassan, nyugodtan kezdjétek, ne siessetek és ne féljetek - ha valami nem esik jól, próbáljátok másképpen. Elvégre az élvezetért csináljátok, ugye?

Ha félsz, az akciótól, próbáld ki egyedül

Ha nagyon félsz az akciótól, előtte kipróbálhatod saját magad, akár zuhanyzás közben is. Helyezkedj el kényelmesen, tegyél egy kis síkosítót az ujjadra, és lassan, nagyon óvatosan kezdj el próbálkozni: fedezd fel, mit élvezel és mit nem, és azt, mikor kezd el fájni (már ha elkezd egyáltalán). Ezzel még az éles akció előtt kiderítheted, hányadán állsz a dologgal.

Az anális szex közben is kell védekezni!

Bár az análszex tökéletes élvezetet tud okozni, a védekezéssel itt sem érdemes játszadozni. Az a biztos, ha mindig használtok óvszert, így az esetleges fertőzések oda-vissza elkerülhetők. Ha az aktus során szeretitek a változatosságot, és több területet is használatba vesztek, érdemes óvszert cserélni az anális és vaginális behatolás közt!

Az ujjakat is be lehet vetni!

A tisztaság miatt nem kell aggódni: ha mindketten alaposan megmosakodtok előtte, minden rendben lesz. A fenék tájékának érzékeny területeit így nyugodtan ingerelhetitek, ami sokaknál semmi máshoz nem hasonlítható, különleges élvezetet okoz.

Kommunikáljatok!

Mint szex közben általában, az anál esetében is fontos, hogy folyamatosan tudassátok egymással, hogy mi jó, mi nem, és mire vágytok. Így nem csak a testi, hanem a lelki sérülések is elkerülhetők.

Végül: simán előfordulhat, hogy a próbálkozás ellenére nem fog bejönni az anális szex. Nem baj! Ahogy a legtöbb dolgot, ezt sem kell mindenkinek szeretnie! Az a lényeg, hogy kipróbáltad.

Ha viszont bejön, nyugodtan add át magad az élvezeteknek, ne aggódj semmi miatt, hiszen ez egy abszolút normális közösülési forma - feltéve, ha a partnereddel mindketten élvezitek.



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön