legrosszabb szexpóz
Egészségmagazin.com   |   2017.08.29.

Az 5 legrosszabb szexpóz

Vannak olyan pozitúrák, amik elsőre jó ötletnek tűnnek, ám a megvalósítás már hagyhat kívánnivalót maga után... De ne aggódj, a cikkből nem csak az derül ki, melyek a legrosszabb szexpózok, hanem az is, hogyan teheted élvezetessé őket!

reklám vége

Rengetegféle szexpóz van, és ahány ház, annyi szokás: mindenkinek megvan a kedvence. A klasszikusokat többen kedvelik, míg az extrémebbeket csak a legbevállalósabb párok merik kipróbálni - gondolhatnád elsőre. Az igazság azonban az, hogy egy 1200 embert vizsgáló felmérésből az derül ki: több hétköznapinak, már-már klasszikusnak mondható póz népszerűtlenebb, mint hinnéd.

Ennek számos oka lehet, de a mumus általában a részletekben keresendő, egyszerűbben szólva arról van szó: valamelyikőtök valamit nem úgy csinál, ahogy kéne. Ezen azonban könnyű segíteni, hiszen a végén mindig kiderül, hogy gyakorlat teszi a mestert.

De melyek a legrosszabbnak ítélt szexpózok? Íme a meglepő lista!

1. Kutyapóz

Bizony, meglepő lehet, de a legtöbben ezt tartják az egyik legkellemetlenebbnek, egyszerűen azért, mert gyakran inkább fájdalmas, mint élvezetes. A póz előnye elvileg az, hogy mély behatolást tesz lehetővé, ez viszont sokszor nem úgy sikerül, ahogy kéne. A másik fő ellenérv az, hogy a kutyapóz, bár kétségkívül cukinak tűnik, valójában közel sem annyira intim, mint kellene. A durvább stílus szerelmeseinek igazán izgató lehet, ám a párok többsége több kontaktusra vágyik ennél.

Mit tehettek azért, hogy a kutyapóz mégis kellemesebb legyen? Nos, először is, érdemes óvatosabban bánni a behatolás mélységével és intenzitásával: a kevesebb ebben az esetben nemcsak több, hanem élvezetesebb is lesz. Ezenkívül az apróságokról sem szabad elfeledkezni: az apró csókok, simogatások, a csikló ingerlése tovább fokozza az izgalmakat.

2. Misszionárius

Döbbenetes, de sokan a szexpózok alfájának tartott misszionárius pózt is szörnyűnek gondolják, ennek pedig az az egyszerű oka, hogy korántsem mindig kellemes. Sokszor unalmas, és nem feltétlenül érinti a legérzékenyebb pontokat. ezek után nem csoda, hogy azok, akik a szexet ezzel a pózzal azonosítják, hajlamosan ráunni a dologra. Ezen is lehet azonban segíteni: korábban már írtunk róla, hogyan teheted izgalmasabbá és élvezetesebbé a misszionáriust.

3. 69

Ez az egyik legmegosztóbb szexpóz, sokan úgy vannak vele, hogy soha még csak ki sem próbálnák, másoknak viszont az élvezetek netovábbját jelenti. A szavazás alapján viszont úgy tűnik, az ellenzők vannak többségben, a 69 ugyanis meglehetősen bonyolult és kényelmetlen testhelyzetet kíván, ez pedig a hölgyek többségének inkább fárasztó, mint élvezetes, mert nem tudnak az intimitásra koncentrálni.

A megoldás az lehet, ha változtattok az adok-kapok viszonyán - az orális szexben ugyanis ez kulcsfontosságú.

4. Ha a nő van felül

Bár ez nem feltétlenül számít külön póznak, a hölgyek jó része azt mondta: öntudatosabbnak érzi magát, ha ő van felül. Ez nem mindenkinek probléma, az ilyesmi mégis könnyen az ellenkezőjére fordulhat, ha túlzásba viszik. A szexben a szabályokat ugyanis a párok közösen diktálják: ti ketten döntitek el, ki irányítson. Ezért, ha bármelyikőtök úgy érzi, a másik kezdi eltúlozni az irányítást, váltsatok olyan pózra, ami nagyobb egyenlőséget biztosít.

5. Fordított cowgirl

A lovagló póznak ebben a változatában a nő a férfi arcának háttal ül a „lovon", és jó cowgirlhöz méltóan az iramot is ő diktálja. Mindez azonban sokszor kevés, a nőknek ez a helyzet ugyanis gyakran inkább fárasztó és fájdalmas, mint izgató, arról nem is beszélve, hogy elég egy rossz mozdulat, és a férfi könnyen komoly sérülést, például pénisztörést szenvedhet.

Hogy ezt elkerüljétek, váltsatok helyzetet: a kutyapóz, vagy az „állókutya" tökéletesek erre a célra.

A legrosszabb szexpózok legtöbbje tehát nem önmagában rossz, csak akkor, ha nem végzik elég jól. Ha maximális élvezetre és intimitásra vágytok, az nem a pózon fog múlni: a lényeg ugyanis az, hogy figyeljetek egymásra, és időben vegyétek észre, mi a jó a párotoknak és mi nem.



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön