pénisztörés
Egészségmagazin.com   |   2017.05.16.

Ezek a legveszélyesebb szexpózok a férfiaknak, pénisztörés lehet a vége!

A pénisztörés komoly és nagyon fájdalmas dolog, amit általában a túl heves szex okoz. De kiket fenyeget leginkább, és mely szexpózok a legveszélyesebbek? A cikkből kiderül a fájdalmas igazság.

reklám vége

A mai világ a szexről szól, ami nem csak a hálószobában, hanem a tévében, a moziban, és a zeneszámokban is ott van. Mindenkinek van kedvenc szexpóza, sőt, a kutatók és a magazinok időről-időre kutatásokat is végeznek annak kiderítésére, melyek a legkedveltebb, és melyek a legkevésbé izgató pozitúrák a nők és a férfiak körében.

Ez persze egyáltalán nem baj, hiszen a szex az életünk egyik nagy ajándéka: természetes, szükséges, és (ideális esetben) élvezetes is.

Macik és mézesbödönök

Igen ám, de mi a helyzet a „nem ideális" esetekkel, amikor vagy a maci, vagy a mézesbödön sérül meg? Biztosan te is fantáziáltál már olyan heves és forró együttlétről, amikor teljesen megszűnik a külvilág, a pároddal összefonódva együtt léptek be a gyönyörök kertjébe... hiszen ilyesmi mindenkinek eszébe jut, még akkor is, ha alapvetően nem ilyen habitusú ember.

Mindent túlzásba lehet vinni, és ez bizony a szexre is igaz. A túl heves együttlét ugyanis sokkal kellemetlenebb következményekkel járhat, mint a túl lanyha. Míg utóbbi esetben az este legnagyobb vesztesége egy elszalasztott lehetőség (illetve elmaradt élvezet) lehet, előbbinek könnyen kórház lehet a vége. A szexbalesetek többségét ugyanis a meggondolatlan és/vagy túl intenzív mozdulatok okozzák.

Pénisztörés, kicsorbult büszkeség

Hallottál már a pénisztörésről? Nos, ez a kifejezés bárkit könnyen zavarba hozhat, hiszen az emberi péniszben köztudottan nincsenek csontok (sok más emlősétől, például a romzárokétól eltérően) ...de akkor mégis mi a fene törhet el benne?

Furcsának hangzik, ez a sérülés mégis létezik. Igazából nem is törésről van szó, hanem a hímvesszőben lévő, merevedésért felelős barlangos testeket körülvevő kötőszövet megrepedéséről.

Az eredmény azonban ugyanaz: pokoli fájdalom, amit gyakran a pénisz elgörbülése, elszíneződése követ, az illető ráadásul jó ideig a szexre is képtelen lesz.

A pénisztörés akkor következik be, amikor merev a hímvessző, amihez viszont - cseppet sem meglepő módon - általában szex, de legalábbis szexuális izgalom szükséges, vagyis ez a sérülés a szexbalesetek egyik tipikus esetei közé tartozik. A pénisztörés leggyakoribb oka az, ha a merev péniszt váratlanul nagy erőhatás éri, ami hirtelen összenyomja, elhajlítja azt - ez okozza a benne lévő, vérrel teli szövetek sérülését.

Ezek a legveszélyesebb szexpózok

Bár a szexuális balesetek nagy részét olyan fiatalok szenvedik el, akik az indokoltnál hevesebben keresik az élményeket, vannak olyan szexpózok, amelyek minden férfi büszkeségét veszélybe sodorhatják, ha nem a pár nem vigyáz eléggé az együttlét során.

Egy brazil kutatás szerint a legveszélyesebb szexpóz a lovagló, vagy cowgirl póz, amikor a nő ül a férfin, és ő irányítja az akciót: ez az amúgy igen népszerű póz felel a pénisztörések feléért. Ilyenkor elég egy óvatlan mozdulat, hogy a pénisz kicsússzon a hüvelyből, és a nő teljes súlyával ránehezedjen: ha a péniszt rossz helyzetben éri a dolog, könnyen pénisztörés következik be. A lovaglópózt egyébként a kutyapóz követi, ami már jóval kisebb arányban okozott baleseteket, de még így is a sérülések majdnem 30%-ért felelős.

Jogosan felmerülő kérdés, hogy mégis hogy lehet vizsgálni az ilyesmit? Nos, mivel a pénisztöréses esetek szinte kivétel nélkül mindig orvosnál kötnek ki, a kíváncsi brazil kutatóknak így lehetőségük volt 12 év orvosi adatait átnézni, amelyek pénisztörést elszenvedett férfiakról szóltak - ebből tudták kihámozni a fenti adatokat is.

A tanulság tehát az, hogy a meggondolatlan, túl heves szex komoly sérüléseket is okozhat egy férfinak, amely ráadásul nem csak az önbecsülését töri derékba. Az óvatosság tehát nem árt: szex közben a párotokkal mindig figyeljetek egymásra, hiszen a romantikus együttlétet jóval kellemesebb egymás karjában befejezni, mint a kórházi ügyeleten!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön