pénisz
Egészségmagazin.com   |   2015.10.04.

Ezt biztosan nem tudtad a péniszről!

Azt hiszed, hogy ennek a szervnek csak egy - na jó, mondjuk kettő - funkciója van? Nagyon súlyos tévedés, a pénisz az a szerv, amely sokkal többre képes, mint gondolnád. Olvass tovább, és mondunk 6 új dolgot, amit tuti nem tudtál még a péniszről!

reklám vége

Egy bizonyos kor után az ember azt gondolja, hogy már ismeri az emberi testet - a sajátját és kedvese testét is. Azt gondolja, hogy már megtanulta, mi mire való, hogyan működik, aztán jön egy cikk és hopp rájössz, hogy szinte semmit nem tudsz az egyik legszórakoztatóbb szervről, a péniszről.

Segítünk neked, és fellebbentjük a fátylat néhány ismeretlen funkcióról, és egyéb érdekességekről.

1. Hatékonyan távolítja el a spermát

A legtöbbeknek valószínűleg a sperma és a pénisz vonatkozásában inkább a befecskendezés, mint az eltávolítás jut eszébe, az amerikai Albany-ben található New York Állami Egyetem kutatói viszont valami egészen új tulajdonságot tártak fel. Ez alapján ugyanis a pénisz fejének alsó részénél található kiemelkedés elsődleges funkciója, hogy a ki-be mozgás során eltávolítsa a területet már korábban meghódítók esetleges „maradványait", így biztosítsa, hogy a születendő magzat a saját génjeit örökölje. Meglepő, de érthető funkció...

2. A pénisz képes túlélni a lefejezést

A több mint szörnyűnek hangzó penektómia egy olyan, elsősorban rákbetegség során alkalmazott műtét, melynek során a pénisz egy részét, vagy teljes egészét eltávolítják. Egy brazil kutatás eredményei szerint egy férfi akkor is képes a vizelésre, a szexre, és az ejakulációra, ha elvégezték rajta ezt a szörnyű beavatkozást.

3. A pénisz megmutatja, hogyan működik az agy

Azoknál a férfiaknál, akiknek a bal agyféltekéjük a domináns, általában baloldalra görbül a pénisz. Ez egyéb testi aszimmetrikus elváltozásokkal is együtt járhat, mint például, hogy jobbkezesek, vagy, hogy nagyobb a jobb lábuk, mint a bal. Az agy bal féltekéje felelős a beszédért, a logikáért és a számolásért is, míg a jobb oldal a vizuális információk feldolgozásáért és a beszéd kontextusának, hanglejtésének megértéséért. Ha a párod pénisze tehát balra görbül, akkor ez megmagyarázza, hogy miért hagy éppen megfelelő mennyiségű borravalót az étteremben, de egyúttal miért képtelen megérteni haragodnak az okát.

4. A pénisz nyugalmi állapotban is képes az ejakulációra

Általában a merevedés és az ejakuláció együtt járnak, de ez nem jelenti azt, hogy nem létezik egyik a másik nélkül. Egy amerikai kutatás szerint nem szükséges feltétlenül erekció a spermakibocsátáshoz. Ez azért lehetséges, mert a pénisz izmai ugyan összehúzódnak ejakuláció közben, de ezeknek nincs közvetlenül közük az erekcióhoz.

5. Igazán messze képes „ellőni"

Egy kutatás szerint ejakuláció során a pénisz hatótávolsága akár 2,5 méter is lehet. A távolság egyébként leginkább az orgazmus intenzitásától függ, az pedig a szex minőségével áll szoros kapcsolatban.

6. A pénisz szex közben mosolyog

Egy francia, MRI-vizsgálattal egybekötött kutatás világított rá, hogy a pénisz mosolyog aktus közben. A kutatás során ugyanis nemi szervek alakját vizsgálták szex közben, és arra jutottak, hogy a misszionárius póz során a pénisz - beleértve az éppen a hüvelyben található szakaszt is - egy mosolyra emlékeztető alakot vesz fel. Miért? Valószínűleg, mert ő is igazán boldog. De ha a megoldás nem is ez, akkor vélhetően azért, mert így a legkönnyebb a „csomagot" célba juttatni - bár ezt illetően a tudósok még nem alakítottak ki végleges álláspontot.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön