szexpózok
Egészségmagazin.com   |   2016.06.22.

A legjobb szexpózok az első együttlétre

Az első alkalom mindenkinek fontos, sőt, sokszor döntő: az ekkor szerzett élmények és kudarcok sok ember egész hátralévő szexuális életét meghatározzák. Akár a szüzesség elveszítéséről van szó, akár „csak" egy új partnerrel töltött első alkalomról, számtalan dolog befolyásolhatja a dolog sikerességét. Ebben a cikkben összeírtunk néhány tippet és a legjobb szexpózok közül néhányat az első alkalomra.

reklám vége

Volt idő, amikor a szüzesség még hatalmas értéknek számított: őrizgették is rendesen (elsősorban a lányok), nem adták oda akárkinek. Egészen a huszadik század közepéig azt diktálta a „hivatalos" erkölcs, hogy ez a féltve őrzött kincs a házastársat illeti, mégpedig nem máskor, mint a nászéjszakán. Mára azonban nagyot fordult a világ, átalakultak a szokások is. A hazai statisztikák szerint a 14-15 évesek harmada már átesett első szexuális élményén, a 16 éveseknek pedig közel fele rendszeresen él nemi életet.

A „mikoron" túl azonban van egy legalább annyira fontos szempont, ez pedig a „hogyan". Az első élmény ugyanis mindenki számára meghatározó - már amennyiben emlékszünk rá, és nem egy vad buli után, másnaposan kell találgatni, vajon történt-e valami vagy sem.

Mire figyeljetek az első alkalommal?

Akár a legeslegelső alkalomról, vagyis a szüzesség elvesztéséről, akár egy új partnerrel töltött első aktusról van szó, egy dolog biztos: a másik teste még ismeretlen terep, nem szoktatok össze, nincsenek közös kedvenceitek, ezért az első alkalommal még csak ismerkedtek egymással.

Gyakran előfordul, hogy az első alkalom nem az igazi. Túl sokat akartok, túlságosan teljesíteni, bizonyítani akartok, ezért a végén könnyen lehet, hogy csak a fejedet fogod, azt gondolván: „Jézusom, miért gondoltuk azt, hogy ez így jó lesz?!".

Ezért összeírtunk néhány tippet, hogy mitől lehet jobb az első alkalom!

legjobb szexpózok az első együttlétre

A legjobb szexpózok az első alkalomra

Lehet, hogy izgató és extrém dolognak tűnik az interneten látott képek, vagy a pornófilmek alapján mondjuk a kínai lóbálás, de kezdésnek nem biztos, hogy ez a legmegfelelőbb. Az első alkalommal olyan pozitúrát célszerű inkább választani, ami minél egyszerűbb (vagyis kisebb a „hibalehetőség"), ugyanakkor nagy élvezetet képes nyújtani.

Íme a 3 legegyszerűbb és legjobb a szexpózok közül, amikkel szinte garantált a siker!

1. A misszionárius póz.

A legklasszikusabb, legrégebbi szexpózok egyike, sőt, a felmérések szerint a magyarok jelentős része egész életében soha sem szexelt máshogyan, csak így. Noha idővel meglehetősen unalmassá válhat, egyszerűsége miatt melegen ajánlott az első együttléthez.

Azért jó ezzel kezdeni, mert olyan, mint egy kurzus első leckéje: tökéletesen megtanítja az alapokat, amiket a későbbiek során bonyolítani lehet, ráadásul a behatolás is könnyebb, így az esetleges fájdalom sem lesz olyan durva, mint egy extrémebb helyzetben.

Bónuszként a kommunikáció is sokkal egyszerűbb misszionárius pózban, hiszen egymással szemben vagytok, így jobban tudjátok figyelni a másik reakcióját.

2. Hátsó ajtó.

Az előzőekhez képest meglepő lehet, ám a szakemberek szerint bizony jó ötlet a hátsó ajtón kopogtatni, ha az első együttlétről van szó, vagyis a „fóka-pózzal" próbálkozni. Ebben a kényelmes testhelyzetben (aminek mellesleg semmi köze az anális szexhez) a lány a hasán fekszik, a párja pedig hátulról hatol belé. Első hallásra egy jógagyakorlat és a kiskutyapóz szokatlan keveréke, és nem is állsz messze az igazságtól, ha így gondolod.

A férfi ilyenkor jól tudja figyelni a nő reakcióját, és aszerint változtatni a behatolás mélységét és intenzitását, ahogyan a partnere reagál rá.

szexpózok

3. Kiskifli-Nagykifli

A fekve kanalazás, vagy kifli-póz sokkal érzékibb, mint emilyennek elsőre hangzik, sőt: ez a legintimebbek egyike.

Hasonlít a hátsó ajtóhoz abban, hogy a férfi itt is a lány mögött fekszik, de kissé oldalt, ami pedig számos érzéki mozdulatra ad lehetőséget. Varázslatos élménnyé tudja tenni az első alkalmat például, ha a férfi a partnere feje alá teszi a kezét, és cirógatja a nyakát vagy a derekát, vagy egyszerűen csak átöleli a másikat, éppen úgy, ahogyan egy összebújós alváskor szokás.

A lényeg az, hogy az első együttlétkor nem kell túlbonyolítani a dolgokat, hiszen az a fontos, hogy kiismerjétek egymást, megtapasztaljátok, mire hogyan reagál a másik és így a lehető legnagyobb örömben tudjátok részesíteni őt (és persze magatokat).

Éppen ezért célszerű a minél egyszerűbb szexpózok közül választani egyet: a misszionárius, a hátsó ajtó, és a kifli-póz pedig éppen ilyenek.

A legfontosabb, hogy semmit sem kell erőltetni vagy a másikra kényszeríteni, amit nem akar.
És ha még érzékibbé, még emlékezetesebbé szeretnéd tenni az első alkalmat - márpedig ki nem szeretné! - akkor levezetésképp, vagy bemelegítésként próbálkozzatok meg egy erotikus masszázzsal is!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön