első randi
Egészségmagazin.com   |   2017.12.07.

Az első randin a szád a legfontosabb - Mit mondj, hogy vonzónak találjon a partnered?

Amikor randira készülődsz, tökéletesen akarsz kinézni. Belül egy hang folyton kérdezget: „Nem gyűrött ez az ing/póló?" „Van valami a fogaim közt?", „Jól áll a hajam?" - és így tovább. A végén úgyis kiderül majd, hogy nem a külsőd az, ami igazán vonzóvá tesz egy randin. De ha nem a külső, akkor mi? Egy pasi válaszai következnek.

reklám vége

Mielőtt belevágnánk a lényegbe, jöjjön egy kis statisztika: egy felmérés eredménye alapján (melyben több mint kétezer, 18-70 éves férfit kérdeztek meg) tízből kilenc pasi szerint a jó randi alapja a kellemes, jó társalgás. Valóban, tényleg „csak" ennyi lenne?

A pasik szerint sokszor a beszélgetés minősége az, ami vonzóvá tesz. Sokkal könnyebben válsz vonzóvá, ha nem kínos csendben ülsz a partnereddel szemben, de nem is butaságokról csacsogsz. A társalgás esélyt ad arra, hogy bemutass három olyan tulajdonságot, amit mindenki keres az első randevú során: intelligenciát, szexi hangot, és jó humorérzéket. Érthető, hogy kevésbé válik számodra vonzóvá valaki, akivel egyszerűen az egész beszélgetés egy tragédia. Az esetek 85%-ában, ha neked és a partnerednek nincs közös témátok, randipartnered durva, erőszakos, vagy csak nem ugyanaz az értékrendetek, az egész kapcsolat mehet a kukába.

Miről NE beszélj az első randin?

Egy randira készülve valószínűleg nem tudsz mellélőni, ha például egy jó bárt ajánlasz, néhány klassz itallal, esetleg egy hangulatos, könnyed éttermet. A jó hangulatot azonban hamar el tudod rontani, ha nem a megfelelő témákkal hozakodsz elő. Ilyen például az exed és a partnered exe. Egy első randin ennek nincs helye, mert akár régi sebeket is feltéphetsz vele, vagy elveheted a kedvét attól, hogy veled randizzon, ha te csak az exedről tudsz mesélni. Mindemellett fontos az is, hogy ne szakítsd meg a társalgást azzal, hogy csekkolgatod a telefonod, vagy kimész egy kis cigiszünetre. Az első randi ideje alatt igazán kibírhatod mindkettő nélkül, ezzel is megtisztelve a partnered.

Amiről mindenképp beszélj az első randi közben

Kérdezd a céljairól, álmairól, vágyairól - ezekből nagyjából leszűrheted azt is, milyen ember ő valójában. Beszéljétek ki egymás hobbiját, zenei és kulturális érdeklődési körét, ejts el néhány nem túl erőltetett bókot (igen, a csajok is bókolhatnak!), nevettesd meg. A randi végén érzékeltesd vele, hogy jól érezted magad, hiszen a pozitív visszajelzés mindenkinek fontos. Ha viszont nem szeretnél tőle többet, az őszinteség a legjobb stratégia: ha megvezetsz valakit, annak sosem lesz jó vége.

A legfontosabb, hogy kommunikálj. Ha önmagadat adod, és közben figyelsz a másikra, egyetlen, tízperces beszélgetés alatt többet szűrhetsz le belőle, mintha vallatnád. Ne aggódj tehát a tökéletes külsődön, csak vedd elő a magabiztos énedet, és nyűgözd le vele a partnered!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön