rossz randi
Egészségmagazin.com   |   2015.09.01.

Vigyázz! Egy rossz randi megbetegíthet!

Rosszul sikerült a randid? Vigyázz, mert megbetegedhetsz tőle! Egy kanadai pszichológusnő kutatása szerint a rosszul elsült légyottok akár komoly megbetegedésekhez is vezethetnek, ezért vigyázz, kinek a meghívását fogadod el!

reklám vége

Ugye neked is volt már rossz randid? Ez mindenkivel előfordul; és mivel az ismerkedés egyre inkább az online tér felé tolódik, a „szerelem első látásra" ritka, akár a fehér holló. (Ami igazából nem is ritka, de ez egy másik téma...)

Szerelem első klikkelésre? Ugyan...

Bizonyára veled is előfordult már, hogy az interneten megismerkedtél valakivel, aki izgalmas, érdekes, ugyanakkor titokzatos volt számodra. A fényképeken tökéletes test, a beszélgetésekből intelligens gondolkodás látszik, azonban az első találkozás során valahogy egészen mást kapsz, mint amire számítottál. Lehangoló, ha találkozó során nem az az összkép fogad, amelyet a leírtak alapján megálmodtál magadban.

Teljesen természetes, hogy mindenki a legjobbat akarja mutatni magából, azonban akadnak olyan emberek, akik ezt enyhén szólva kicsit túlzásba viszik.

Sajnos nincs biztosíték arra, hogy ha a virtuális világon kívül, személyesen bukkanunk rá valakire, akkor nem érhet minket csalódás. Ahogy randi randit követ, megismerjük a másikat, és van, hogy a várva várt "Happy end" elmarad.

A rossz randi hatásai

Egyértelműen kijelenthetjük, hogy a reményteli várakozás majd a rosszul sikerült randi megviseli lelkivilágunkat. Ezt a tényt erősítette, valamint egészített ki egy kanadai pszichológusnő, aki kutatásai során bebizonyította, hogy érzelmeink jóval nagyobb hatással vannak testünk, szerveink működésére, mint azt hinnénk.

Azt már tudjuk, hogy testi egészségünkhöz elengedhetetlen a kiegyensúlyozott lelkiállapot. Az is köztudott, hogy számos betegség mögött húzódik valamilyenfajta érzelmi stressz. Dr. Linda Papadopoulos azonban nemrégiben felfedezte, hogy akár egy rosszul sikerült randi is elegendő lehet ahhoz, hogy szervezetünkben különböző kémiai folyamatok induljanak meg. Testünk bonyolult szerkezet, interaktív kapcsolatok hálózata, így nem is olyan nehéz elképzelni, hogy egy kellemetlen találkozás befolyásolja ennek a csodálatos "gépezetnek" a működését.

A pszichológusnő kutatása bebizonyította, hogy egy rossz randi képes növelni a szervezetünkben a kortizol szintet, ami fokozott étvággyal jár. Egy külföldi online kérdőív során megkérdezett emberekből minden 10. személy nyilatkozta, hogy valóban növekedett az étvágya egy rossz randi után. A megkérdezettek 23%-a pedig erősebb szorongást tapasztalt a randevú előtt. Ezen, az amúgy is kellemetlen, nyomasztó érzésen pedig korántsem segít, ha a találkozás balul sül el.

A kortizol mellett a tesztoszteron szint is megnőhet ilyenkor (férfiaknál és nőknél egyaránt), amely fokozott faggyútermeléshez, és ezáltal pattanásokhoz vezethet. A helyzetet súlyosbítja, hogy érzelmi stressz hatására lelassulnak a gyógyulási folyamatok, ezáltal a kialakult bőrproblémák is hosszabb idő alatt múlnak el.

Hogyan tedd jobbá a randizást?

Elkerülhetőek a későbbi csalódások, ha bátran megmutatod Önmagad és nem arra törekszel, hogy maximálisan megfelelj partnered elvárásainak. Ráadásul a magabiztosság nagyon vonzó tulajdonság! A közösen eltöltött kellemes időhöz szükséged lesz nyitottságra, és toleranciára is, de fontos, hogy ne alkudj meg!

Fogadd el, hogy néha hozzád nem illő emberekkel kell találkozni ahhoz, hogy megtudd, ki az, akit igazán keresel, aki boldoggá tesz.

Ha rossz élményeid sorozatosak, akkor lehet, hogy te vársz túl sokat, és irreális követelményekkel vágsz bele a randizásba. Ne görcsölj rá, ne arra gondolj, hogy most életed párját, a Nagy Ő-t keresed; indulj csak el szórakozni egy szimpatikus emberrel, és lesz, ami lesz!

Ha pedig már eleged van a randizásból, adj magadnak egy kis szabadságot; tölts több időt a barátaiddal, családoddal és engedd, hogy Rád találjon a szerelem!

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön