g-pont
Egészségmagazin.com   |   2016.05.20.

A G-pont és 8 tény amit tudnod kell róla

A G-pont az erogén-zónák VIP-személye: vannak, akik csak álmodoznak a találkozásról, akik pedig már megtalálták, gyakran vágynak vissza hozzá. Bár sokan még a létezését is vitatják, a tudósok régóta vizsgálják, persze szigorúan tudományos szempontból. Íme 8 tény, amit mindenképpen tudnod kell a titokzatos G-ről.

reklám vége

A női test egyik legérzékenyebb pontja nevét egy német-ausztrál tudósról, Ernst Gräfenbergről kapta, ő volt ugyanis az első ember, aki bebizonyította: létezik a női testnek egy olyan pontja, ami minden másiknál érzékenyebben reagál az érintésre. Nem Gräfenberg volt azonban az első, aki erről az érzékeny területről írt, hiszen egy Regnier de Graaf nevű holland orvos-anatómus már foglalkozott a témával, bár ő még egészen más szempontból közelítette meg a kérdést. Gräfenberg felfedezését viszont később bebizonyították, a területet pedig róla nevezték el. Szóval egy kiadós orgazmus után nyugodtan köszönd meg dr. Gräfenberg-nek, hogy felfedezését a világ elé tárta.

G-pont: 8 érdekesség, amit mindenképpen tudnod kell róla

1. A G-pont és a csikló unokatestvérek.

Ráadásul mindketten az örömszerzés családjába tartoznak. Ez egy igen szórakoztató família, hiszen tagjainak feladata az, hogy a lehető legnagyobb földi élvezetben részesítsék a hölgyeket. Anatómiai szempontból a G-pont a csikló hátsó „meghosszabbítása", így nem meglepő, hogy az élvezetben is társak.

2. A G-pont szeret bújócskázni.

Éppen ezért nem mindig könnyű megtalálni. (Bár ha egyszer megtaláltad, garantáltan nem felejted el, hol keresd legközelebb). Sok nőnek okoz frusztrációt az, hogy hiába keresi párja, vagy ő maga a gyakran felmagasztalt pontot, mégsem leli. A G-pont körül kialakult rajongás ugyanis sokkal előrébb tart, mint a dolog orvosi része, ám kijelenthető, hogy általában valahol a vagina elülső, hasi részén kell keresni, körülbelül 5-6 centi mélyen.

3. A jó hír, hogy minden nőnek van G-pontja.

Ha netán azok közé a lányok közé tartozol, akik régóta hiába keresik, akkor viszont egy kevésbé örömteli ténnyel kell szolgálnunk: a G-pont érzékenysége egyénenként eltérő lehet. Valaki számára tényleg a mennyországot jelenti, mások viszont jóformán meg sem érzik az izgatását.

4. A G-pont csapatjátékos.

Ha azt hiszed, hogy ez a pont önmagában képes nagy izgalmakat okozni, valószínűleg tévedsz. A témát vizsgáló tudósok szerint ugyanis a G-pont ugyanannak a hálózatnak a tagja, aminek a csikló is, ha tehát igazán mesés orgazmusra vágysz, mindkettővel foglalkozni kell.

5. Már a G-pont is plasztikáztatható!

Vannak nők, akik hajlandóak G-pont nagyobbító eljárásnak alávetni magukat. A cél természetesen a minél nagyobb szexuális élvezet, ez azonban zsákutca, hiszen az nem a G-pont méretétől függ az orgazmus, hanem annak érzékenységétől.

6. A női ejakuláció mítosza

Létezik női ejakuláció, ami természetesen szintén a G-ponthoz kapcsolódik. Ennek a pontnak az izgatása során ugyanis elkezd termelődni egy bizonyos anyag, ami az orgazmussal kiürül a húgycsövön keresztül: ez ugyanaz a folyamat, mint ami a férfiaknál játszódik le.

7. A G-ponti orgazmus más, mint a többi.

A G-pont izgatása során a nők úgy érzik, az élvezet mélyről, a testük belsejéből jön, és nagy hullámokban szétárad mindenfelé, ráadásul ez a fajta kéjérzés sokkal intenzívebb, mint a csikló vagy a hüvely izgatásakor. Nem hiába keresi mindenki a „varázspontot".

8. A férfiaknak is van G-pontjuk...

...vagy legalábbis egy annak nagyjából megfeleltethető terület, ami a végbélnyílás és a herék között félúton terül el. Kívülről és belülről egyaránt elérhető, és a női G-ponthoz hasonló élvezet érhető el vele, ám rossz hír, hogy ennek érzékenysége is egyénenként változik.

A titokzatos G-pont tehát valóban létezik, aki ezt tagadja, az még nem találta meg;)!

Az egyéni érzékenységek miatt azonban előfordulhat, hogy valakinek semmi élvezetet nem okoz a terület izgatása, így számukra valóban olyan, mintha nem is létezne. Ám a legtöbb esetben egy kis kereséssel meglelhető, és tulajdonosát a legvarázslatosabb földi élvezetekhez juttathatja el.

Ha még nem találtad meg, akkor megnézheted az alábbi jó kis oktató videóban, hogy merre keresd:

Tetszett a cikk? Oszd meg pároddal és másokkal is!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön