orgazmus, orgazmus színlelés
Egészségmagazin.com   |   2016.01.12.

3+1 ok, hogy miért ne színleld az orgazmust

Őszintén, csak magadnak valld be: előfordult már, hogy színlelted az orgazmust? Nem vagy egyedül, néha-néha megesik, és olykor kegyes hazugságnak számít: a múltkori cikkben már írtunk arról, mennyi oka lehet egy nőnek, hogy „füllentsen" szex közben. De most 3 +1 okot hoztunk neked, hogy miért NEM érdemes úgy tenni, mintha...!

reklám vége

A múltkori cikkünkből kiderült, hogy a nők fele színlelt már orgazmust élete során, és az is, hogy a jelenség mögött a legtöbb esetben a szexuális érdeklődés hiányának elrejtése, a manipuláció, és a partner megtartásának vágya áll. Ugyanakkor gyakori az is, hogy azért színlelünk, hogy szexisebbnek tűnjünk, és nagyobb élvezetet adjunk partnerünknek.

Ezzel nincs is komolyabb baj, amint látod, nem vagy egyedül, hiszen a nők fele csinált már hasonlót. A gondok ott kezdődnek, ha azt veszed észre magadon, hogy ezek az alkalmak egyre gyakoribbak. Lehet, hogy már többször van részed színlelt orgazmusban, mint igaziban? Ugye te sem gondolod komolyan, hogy ez jó út a kiegyensúlyozott és egészséges szexuális élet felé?!

Ha a válasz elsőre nem lenne elég egyértelmű, hoztunk neked 3 jó okot, miért nem érdemes színlelni az orgazmust:

1. indok az igazi orgazmusra: A színlelés öngerjesztő folyamat

Gondolkodj csak el egy percre! A fent említett kutatásban résztvevő nőkhöz hasonlóan te is azért színleled a szexuális örömöket, hogy megtartsd a pasidat? Ez ugye azt jelenti, hogy nem élvezed a szexet. Minden párkapcsolatban felmerülhet ez a probléma, azonban ha folytatod a színlelést, továbbra sem lesz jó érzés ágyba bújni a pároddal, idővel pedig egyre csak nehezebben megy majd a színlelés, míg végül kiborul a bili. Ugye te sem akarod ezt megvárni?

2. indok az igazi orgazmusra: Az őszinteség mindenekfelett

Egy párkapcsolat egyik legfontosabb alappillére az őszinteség. Te is elvárod a párodtól, hogy ne legyenek titkai előtted, ugye? Joggal várja el ő is, hogy őszinte legyél.

Nincs ez másként a szexet illetően sem! Ha eljutottál odáig, hogy felismerted a gondot, akkor nem a színlelés, hanem az őszinteség a megoldás. Üljetek le nyugodt körülmények között, szánjatok időt a problémára, és beszéljétek meg. El sem hiszed, hogy mennyire megkönnyebbülsz majd, ha végre sikerül kiadnod magadból, ami nyomja a lelked.

Félsz, nem segít, hanem inkább megharagszik, vagy elhagy? Talán jobb is, egy ilyen férfival igazán nem éri meg hosszú távra tervezned!

3. indok az igazi orgazmusra: az orgazmus maga!

Ha az első két indokot nem találtad meggyőzőnek, legyél egy kicsit önző és gondolj magadra! Őszintén: ugye szerinted sem jó, ha nem jó a szex? Mint mindenki más, valószínűleg te is őszinte, szenvedélyes és valódi szexuális örömökre vágysz, és nem hamis színlelésre, a másik megtévesztésére és nyögvenyelős együttlétekre. Akkor meg mégis miért tartanál fent egy ilyen rossz állapotot? Inkább tegyél ellene!

+ 1 ok: A pasid már amúgy is tud róla

Te most még úgy érzed, hogy jól megy a színlelés, és a párod teljesen elégedett a szexszel, de mi van ha nem? A legtöbb esetben a színlelt orgazmus könnyen megkülönböztethető a valóditól. Elképzelhető, hogy szíved szerelme hosszú ideje tud már a dologról, csak ő is fél felhozni a témát, esetleg kínosnak, vagy megalázónak érzi.

Sőt, a probléma még súlyosabb is lehet: ha párod folyamatosan úgy érzi, hogy nem tud megfelelően kielégíteni téged, az önbizalom-gondokhoz, később akár potenciaproblémákhoz is vezethet. Akkor pedig már alkalmad sem lesz a színlelésre...

Ha úgy érzed, hogy a kapcsolatotok nem érdemel meg annyit, hogy őszinték legyetek egymással, és arra törekedjetek, hogy mindkettőtök egyformán élvezze a szexet, akkor talán maga a kapcsolat sem ér annyit, nem?

Ha tényleg szereted a párodat, és meg akarod tartani, akkor színlelés helyett válaszd az őszinteséget!
Érdekesnek találod a témát? Oszd meg a cikket ismerőseiddel is!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön