szex
Egészségmagazin.com   |   2016.02.06.

21 rövid és meglepő tény a szexről – a 11. minket is meglepett:)

Sokan sok helyen írtak már a szexről, a szexualitásról. Egyre kevésbé számít tabunak a téma, és egyre többen érzik magukat a téma szakértőjének. Jó pap is holtig tanul ugyebár, a lehetőség mindig megvan, hogy újabb tudásanyaggal bővítsd az ismereteidet. Fogadjunk, hogy tudunk olyat mondani, amit még nem tudtál! Lássuk!

reklám vége

Ne is kerülgessük a forró kását, nézzük csak, mit érdemes tudni a szexről:

1. A nők a jobb illatú férfiakat rögtön vonzóbbnak találják, mint kellemetlenebb szagú társaikat. (De ez eddig sem volt titok.)

2. A gyömbér kiváló kísérője az erotikának. Fogyasztása megemeli a pulzusszámot és felkészít az előtted álló éjszakára.

3. Egy tanulmány szerint a férfiak erősebb érzelmi fájdalmakat állnak ki egy szakítás után, mint a nők. Még ha ők ezt soha nem is ismernék el...

szex, szakítás

4. A kialvatlan férfiak nagyobb valószínűséggel érzik úgy, hogy a nők szexelni akarnak velük, mint kipihent társaik. (De ez nem jelenti azt, hogy jól érzik.)

5. Azok az emberek, akik az átlagosnál merészebb dolgokat is szeretnek az ágyban, nagyobb valószínűséggel egészségesek mentálisan.

6. A szeretkezés közben felszabaduló endorfinok az ópiumfogyasztáshoz hasonló eufórikus állapotot idéznek elő a szervezetben.

7. Néhányan ugyanolyan jellegű izgatottságot éreznek, ha ételre, vagy szexre gondolnak. Valld be, ezután te is más szemmel nézed majd a gyorséttermi hirdetéseket!

8. Az ovulációt követően egy petesejt 24-48 órán keresztül van megtermékenyíthető állapotban, míg a hímivarsejtek akár 48 órán át is életképesek maradnak a női szervezetbe jutva.

9. A felnőttek 12%-a szexelt már a munkahelyén. (Köztük vagy?)

munkahelyi szex

10. Átlagosan a nők 30%-ának vannak problémái az orgazmus elérésében. (De nem érdemes színlelni, inkább beszéld meg pároddal, ha baj van!)

11. A Káma Szútra összesen 30 különböző típusú csókot sorol fel. (Vajon te hányfélét ismersz és alkalmazol közülük?)

12. Azok, akik hetente legalább 1-2 alkalommal szeretkeznek, erősebb immunrendszerrel rendelkeznek, mint ritkábban szeretkező társaik. (És boldogabbak is.)

13. Évek óta őrizgetsz egy régi óvszert a fiókodban? A pasid többéves kabalagumija a pénztárcából az egyetlen, amit használhatnátok? Inkább ne tegyétek! Egy óvszer átlagos „élettartama" 2 év.

14. A pénztárca amúgy sem megfelelő tárolási hely egy óvszer számára. Inkább szerezz be te egy csomaggal, partnered pénztárcás gumija helyett. Ott ugyanis akár egy hónap alatt is megrongálódhat a gumi.

15. A prosztatarák esélye kimutathatóan csökkenthető, ha egy férfinak legalább 4 orgazmusa van egy héten. Figyelj oda te is pasid egészségére!

16. A hüvely akár 200%-kal is képes tágulni szexuális izgalom hatására. (Jó tudni!)

17. Egy kiadós szeretkezés akár tízszer hatásosabb „gyógyszer", mint a Válium.

18. Az intim testrészeid borotválása növelheti a nemi betegségek megszerzésének és továbbításának kockázatát.

szex, borotválás

19. Egy friss kutatás szerint minden kilencedik nő használt már legalább egyszer esemény utáni tablettát élete során.

20. Rendszeresen járj el a nőgyógyászodhoz! A legtöbb nemi betegség akár 3-5 évig is tünetmentes lehet.

21. És végül néhány afrodiziákum, amit valószínűleg nem ismertél. A fekete málna igen jó hatással van a szexuális vágyra. Az osztriga magas cinktartalma létfontosságú az egészséges spermához, a görögdinnye pedig a keringés működését javítja, ami nagyon fontos a megfelelő szexuális teljesítményhez.



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön