nassolnivalók 100 kalória alatt
Egészségmagazin.com   |   2017.04.20.

Egészséges nassolnivalók 100 kalória alatt

Jó lenne rágcsálni valami finomat, közben pedig elkerülni, hogy a fránya plusz kilók meglátogassanak? Nehéz feladat...lenne, de mi mutatunk neked 10 egészséges nassolnivalót 100 kalória alatt, amikkel nem kell kompromisszumot kötnöd.

reklám vége

Nassolni mindenki szeret. Délelőtt, délben, este, vagy akár éjszaka nincs jobb móka, mint két főétkezés között csipegetni valamit. Nagyon számít viszont, hogy mit eszegetsz: a chipsek például a legegészségtelenebb ételek közé tartoznak, egyetlen előnyük, hogy finomak (bár, valljuk be, ezen azért nehéz túllépni....)

Ha viszont egészséges nassolnivalóra gondolsz, gyakran fűrészpor ízű borzalmak jutnak eszedbe, de hiába nullkalóriás valami, amire rágondolni is unalmas, ugye?

Éppen ezért, ha a „szokásos", egészségtelen, kalóriabomba nassokat akarod helyettesíteni, akkor valami olyasmi után kell nézned, ami egyszerre egészséges és finom is. Van ilyen? Hát persze, hogy van, ráadásul nem is egy! Mi most ebben segítünk neked: íme 10 ínycsiklandozó rágcsálnivaló, amivel a pluszkilóknak is hadat üzenhetsz.

10 egészséges nassolnivaló 100 kalória alatt

1. Mediterrán finomság

A szeletekre vágott paradicsom feta (vagy mozzarella) sajttal és egy kis olívaolajjal nyakon öntve nemcsak nagyon finom, de a pluszkilók ellensége is. Tegyél rá egy-két levél friss bazsalikomot, és készítsd be a kisasztalra az esti film mellé. Vigyázat, nem könnyű leállni vele:)!

2. Müzliszelet

Ez már-már klasszikusnak számít, és nem véletlenül. Régebben elég unalmas volt, de ma már ezerféle változatban létezik, van joghurtos, csokis, mézes, gyümölcsös... és a legjobb benne, hogy a müzliszeletek többsége abszolút kalóriaszegény.

3. Fagyos borsó

Meglepő lehet, de a fagyott zöldborsó és kukorica a legnépszerűbb nassolnivalóknak számítanak a pluszkilókkal küzdők körében. Elsőre furcsa a gondolat, hogy egy fagyos zöldséget eszegess? Az első néhány darabka után már nem lesz az: rá fogsz jönni, hogy kiválóan felfrissítenek, és még finomak is.

4. Alma - felturbózva

Az alma nassolnivalóként is remek lehet, de nem árt felturbózni kicsit: vágd szeletekre a gyümölcsöt, majd keverd össze különféle magvakkal: 1-2 teáskanál elég is. Ha nyakon öntöd 1-2 kanál juharsziruppal vagy mézzel, finom nyalánkságot kapsz, ami összesen sem lesz 70 kalória.

5. Szójachips

Ha nem tudsz, vagy nem akarsz lemondani a klasszikus rágcsákról, helyettesítheted is őket! A szójachips például majdnem olyan ízű és állagú, mint a hagyományos burgonyaszirom, de kalóriatartalma csak töredéke annak.

6. Popcorn

A pattogatott kukorica önmagában nem egészségtelen, a rászórt só, olaj és vaj teszi azzá. Edd natúr verzióban! Így is finom, ráadásul a plusz kilóidat sem növeli nagyon. Ha nem ízlik magában, ízesítsd saját kezűleg különböző fűszerekkel.

7. Aszalt gyümölcsök

A banán vagy az áfonya önmagában is finom, ha viszont fogyókúrázol, aszalt formában jobban jársz velük: kevésbé hizlalnak, de ugyanolyan jóízűek.

8. Rikottás endívia

Válassz le néhány levelet a megmosott endíviasalátáról, kanalazz bele egy kis rikottát, és máris kész a finom, de egészséges nassolnivaló 100 kalória alatt.

9. Joghurt

A legegészségesebb, ha a natúr joghurtot választod: nem hizlal, az emésztésnek viszont jót tesz. Ha túl snassznak találod, szórj bele néhány teáskanál lenmagot!

10. Humusz-mártogatós

Ez olyan nass, amit azok is imádni fognak, akiket nem érdekelnek a pluszkilók! A legjobb, ha több kis tálkába kiteszed a különböző ízű humuszokat, majd többféle zöldséggel, például bébirépával és zellerszárral eszed. Isteni!

Láthatod, hogy az egészséges nassolnivalóhoz nem kell feltétlenül kompromisszumot kötnöd: egy csomó olyan étel van, ami bőven 100 kalória alatt marad, ennek ellenére teljesen jó íze van, és még vitaminban, rostokban is gazdag - ráadásul kevesebb, mint öt perc alatt megvagy vele. Pont, amíg letöltődik az esti film:).

Üzenj hadat a pluszkilóknak, de ne engedj az élvezetből!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön