Mikulás-csomag
Egészségmagazin.com   |   2015.12.04.

5 tipp, hogy egészséges nassolnivaló kerüljön a Mikulás-csomagba

A boltok polcai már nagyjából október óta roskadoznak a csokoládéktól, cukorkáktól, ezerféle édesség hívogat, hogy söpörd be a kosaradba, és lepd meg vele gyermekedet. A téli ünnepek mintha csak arról szólnának, hogyan vihetünk be minél több egészségtelen kalóriát a szervezetünkbe egy hónap alatt. Muszáj már kisgyermekkorától ehhez szoktatni a gyermekedet? Hozzon neki inkább egészséges nassolnivalót a Mikulás! Összeírtuk, mi minden kerülhet a cipőcskékbe a hétvégén.

reklám vége

Láttad már a Mikulást? Nem éppen sovány teremtés, talán ennek is köszönhető, hogy ilyenkor általában különféle egészségtelen, és hizlaló étellel tömi tele a cipőket és a gyerekek pocakját. Jó lenne, ha nem tenné? Szeretnél alternatív, egészséges, mégis finom harapnivalót adni a kicsiknek?

A szokásos Mikulás-csomag

Szögezzük le, hogy a bevezetőben csak a jó gyerekekről szóltunk, de persze akad egy-két rosszcsont is, akiknek virgács a „jutalma". Nos, az legalább nem hizlal:). Ellentétben a többi finomsággal...

Egy átlagos, mindenki számára kedves emlékeket idéző és ismerős Mikulás-csomag tartalma általában a következőkből áll: a csokoládémikulás minden ízű és fajtájú változata, nyalókák, gumicukrok, cukros sütemények, és jobb esetben egy-egy narancs, mandarin, vagy egy kis mogyoró. Talán mondanunk sem kell, hogy előbbiek mennyire egészségtelenek, hizlalóak és még a kicsi fogakat is elrontják. Mit tehet akkor a szülő, ha változtatni szeretne?

Tedd egészségesebbé a gyerek Mikulás-csomagját!

Válogass kedvedre alábbi ötleteink közül; talán nem is muszáj mindegyiket megvalósítani, már az is komoly siker lehet, ha 2-3 elemet be tudsz csempészni a csomagba és apránként, évek alatt dolgozod ki az egészséges Mikulás-csomag receptjét.

1. Állítsd össze te a csomagot és pakold tele egészséges nassolnivalóval!

Könnyebb, gyorsabb, egyszerűbb és egészségtelenebb, ha előre csomagolt, cukorbombákkal telezsúfolt Mikulás-csomagot vásárolsz. Ám ha egészségre akarod nevelni a gyereket, inkább vegyél, vagy készíts saját zacskót! Ezt pedig magad tömd tele gondosan válogatott ajándékokkal, ami aztán mehet a csizmákba.

2. Ne félj a csokitól!

A csokoládé nem ördögtől való, és talán jobb is, ha marad a csomagban néhány „klasszikus" elem is. Jöhet néhány szokásos márka is, de igyekezz azt színesíteni: minőségi, akár kézműves csokik tarkíthatják a megszokott elemeket, próbálj egy-egy étcsokit is csempészni a csomagba: sokkal egészségesebb!

3. Tartsd meg, amit érdemes!

Maradhatnak a csomagban a jól megszokott, egészséges összetevők is: narancs, mandarin, földimogyoró. A listát további olajos magvakkal (pisztácia, dió, kesudió) és gyümölcsökkel (szőlő, alma, banán) bővítheted, idővel talán nem lesz olyan feltűnő, hogy az egészséges hozzávalók dominálnak.

4. Süss!

Ki ne szeretné a házi süteményeket? Süss házilag sütiket, így tiéd a kontroll, tudod, hogy mi kerül a sütibe, így odafigyelhetsz az összetevők mennyiségére, minőségére és alternatív, egészséges megoldásokat választhatsz, hogy egészségesebb nyalánkságok kerüljenek a csomagba.

5. Jöjjenek a rémült gyümölcsök!

A vicc szerint a mazsola nem más, mint egy ijedt arcú szőlőszem. És majdnem annyira egészséges nassolnivaló, mint „újkorában!"

Nem szoktatok aszalt gyümölcsöket fogyasztani? Itt a remek alkalom, hogy változtass ezen! Tegyél aszalt gyümölcsöket is a csomagba: a legtöbb gyerek imádja ezeket, csak még nem tud róla! :)

Jöhet a klasszikus mazsola, amit kiegészíthet az aszalt szilva, datolya, vörösáfonya, mangó, sárgadinnye, papaya, ananász. Ehhez a csoporthoz tartoznak a különféle chipsek is, amilyen az alma-, vagy a banánchips: ezek amellett, hogy ropogósak, ízletesek, még egészségesek is, a gyerekek is könnyen megszeretik majd őket!

Te is egészséges nassolnivalóval tömött Mikulás-csomagot készítesz gyermekeidnek? Légy rá büszke, és oszd meg a cikket ismerőseiddel is!Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön