fokhagymaleves
Egészségmagazin.com   |   2015.12.07.

A fokhagymaleves 100x jobb az antibiotikumnál!

Amikor úgy érzed, hogy nincs minden rendben az egészségeddel, éppen egy betegséggel küzdesz, akkor meglátogatod háziorvosod, általában egy recepttel távozol tőle: és sokszor a hideg is kiráz, ha antibiotikumot ír fel. Most egy finom, tápláló fokhagymaleves receptjét osztjuk meg veled, ami százszor hatékonyabb és ízletesebb, mint az antibiotikumok! Legalábbis szerintünk!

reklám vége

Az antibiotikum mellékhatásairól

Amikor egy nem természetes antibiotikumról kapsz receptet a dokinál, és elkezded szedni, akkor köztudottan számos kellemetlen mellékhatás jelentkezhet, melyek gyakran kihatnak az emésztésedre, bőrödre, még lehet, hogy a szívműködésedre is. A következő mellékhatások léphetnek fel általában a felírt antibiotikum szedése közben és/vagy után:

  • Kiütés
  • Szorító érzés a torokban
  • Zihálás, asztmatikus tünetek, köhögés
  • Hányinger, émelygés
  • Hányás
  • Étvágytalanság
  • Hasmenés
  • Gyors szívverés
  • Vérnyomáscsökkenés
  • Szorongás

Tovább is van, mondjuk még? Egy antibiotikum kúra után annak a kockázata is fennál, hogy a szervezetedben kialakul egy erősebb baktériumtörzs, ami már ellenáll az antibiotikumnak is. Ha ez megtörténik, akkor az orvosodnak nagyobb adagot kell a következő betegségnél felírnia, mert a szervezeted már nem fog reagálni a "normál" adagra. Nem hangzik túl jól, igaz?!

Fokhagyma: a természetes antibiotikum

Nekünk azonban van egy titkos receptünk, ami legalább olyan hatékony, mint egy enyhe antibiotikum, ráadásul finom és egészséges is! Nincsenek kellemetlen mellékhatásai (az illatát kivéve), és nem lehet túladagolni.

A csoda-levesben a főszerepet a fokhagyma játssza, ami a világon az egyik legerőteljesebb gyógyító növény; fel is került a legegészségesebb ételeket tartalmazó top 30-as listánkra.

A fokhagymát évszázadok óta használják a hagyományos gyógyítók mindenféle betegség kúrálására: segít a koleszterinszint és a magas vérnyomás csökkentésében, valamint növeli az állóképességet is. Az ókori Görögországban még az atlétáknak is nagy adagban adták, és szerencsére nem került fel a dopping-listára!

fokhagyma

A fokhagyma egy természetes antibiotikum

A gyulladásgátló és köszönhetően segíthet megelőzni az Alzheimer-kórt és a demenciát is. Csökkenti az ízületi gyulladás, a cukorbetegség, az elhízás, a csontritkulás és a rák kockázatát. A fokhagyma aktív összetevői segítenek a vér hígításában is, így csökkentve a szívroham, a szív-és érrendszeri betegségek és a stroke kialakulásának esélyét. A növény kiváló fegyver a baktériumok elleni harcban, ezért is nevezzük hathatós, természetes antibiotikumnak is. Ezen kívül semlegesíti a különböző méreganyagokat is, amelyek mindenféle egészségügyi problémát okozhatnak.

A fokhagyma különböző formában fogyasztható, lenyelhetsz, megehetsz egy pár nyers gerezdet, beveheted fokhagymaolaj kapszulaként, vagy elkészíthető ez a szuper egészséges fokhagymaleves is!

Antibiotikum fokhagymaleves-recept

Íme a recept:

  • 50 db megtisztított fokhagyma gerezd (randit már ne tervezz aznap estére)
  • 2 db felkockázott vöröshagyma
  • 3 csésze felkockázott száraz kenyér
  • 2 evőkanál
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál friss kakukkfű
  • 1 csésze tejföl
  • 250 ml csirkehúsleves

Hogyan készíthető el a fokhagymaleves?

  1. Melegítsd fel a sütőd 180 fokra.
  2. Helyezd a fokhagymagerezdjeid egy alufóliára, ezután tegyél rájuk olívaolajat, csomagold be őket és süsd a sütőben 90 percig. 
  3. Miután kivetted a sütőből hagyd lehűlni, majd törd össze a fokhagymát egy villa segítségével. 
  4. Ragadj meg egy lábost, melegíts olívaolajat és vajat az alján, ezután párold rajta a vöröshagymát kb. 10 percig. 
  5. Add hozzá a fokhagymapürét és jól keverd össze, majd add hozzá a kakukkfüvet és a csirkehúslevest is. 
  6. Amikor forr, vedd lejjebb a lángot, és szórd bele a száraz kenyeret. 
  7. Hagyd főni 5 percig, aztán keverd bele a tejfölt, ízlés szerint tegyél bele sót és borsot.

Fokhagymaleves-recept - ínyenc verzió

Ha nem csak egészséges, hanem igazán különleges levest szeretnél, akkor ne tegyél kenyeret bele, hanem öntsd ki a levest tűzálló tálkákba, majd szórd meg reszelt sajttal. Ezután lisztből, vízből és sóból készíts egyszerű lepényt. (Az összetevőket ízlés szerint adagold addig, amíg megfelelő, gyúrható lepény-állaga lesz). Borítsd be a lepénnyel a tálakat és tedd be a sütőbe kb. 20 percre!

A fokhagymaleves elkészítése egyáltalán nem bonyolult, viszont az egészségedre gyakorolt hatásai annál fantasztikusabbak, tehát főzésre fel!

Egészségedre!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön