kockahas
Egészségmagazin.com   |   2017.01.07.

Az idei a kockahas éve. Kezdd el most az edzést!

Új év, új lendület és új célok! Szeretnéd, hogy az idei év ne az ígéretekről, hanem azok megvalósításáról szóljon? Ha neked is szerepelt az újévi fogadalmaid között, hogy ebben az évben csodás kockahasad lesz, akkor ez a cikkünk melegen ajánlott számodra!

reklám vége

Fogyókúra: a legnépszerűbb fogadalom

Szilveszter este nagyon sokan határozzák el, hogy változtatnak eddigi egészségtelen életmódjukon, és egy fittebb, csinosabb testre törekednek.

Nem véletlen, hogy sokan érzik úgy, hogy ki akarnak lépni a jelenlegi testükből: december 31-re kezdenek az emberek magukra találni a hatalmas lakomák után, amik a magas kalória- és zsírtartalmuk miatt komolyan igénybe vették a szervezetüket. Többek közt ez az egyik ok, ami sokakat vezérel abban, hogy megtegyék az első lépéseket egy karcsúbb jövő felé.

Persze a kivitelezés már nem ilyen egyszerű, hiszen a formás test felé rögös, nehéz út vezet. A siker titka, hogy mindenki megtalálja a saját maga indíttatását és inspirációját, hogy eltökélten kezdhessen neki a kemény munkának.

A te célod, hogy a nyárra kockahasad legyen? Vagy „csak" egy egészségesebb test nézzen majd vissza rád a tükörből? A most következő edzésprogram mindkét esetben a segítségedre lehet!

Az edzésprogram Neila Rey nevéhez köthető, aki a lépcsőzetesség elvét szem előtt tartva alkotta meg ezt, az elsőre talán könnyűnek tűnő gyakorlatsort.

A szinteket itt nem a feladatok nehézségi fokának módosításával, vagy a gyakorlatok kombinálásával lépheted meg, hanem az edzéskörök számának a növelésével, illetve a köztük tartandó szünetek csökkentésével. Ha nehezen bírod a monotonitást, és a fizikai megterhelést, akkor nem ez az edzésmódszer lesz a kedvenced, mégis mi nyugodt szívvel ajánljuk, mert annál látványosabb eredményt érhetsz el vele!

2017 a kockahas éve

Kockahas-projekt első szint: csak tarts ki!

1. Feküdj hanyatt és emeld derékszögig a térdeidet. A karjaidat kulcsold össze a fejed fölött nyújtva, majd végy egy nagy levegőt. Egyenletesen fújd ki a levegőt, miközben a kezeidet megpróbálod nyújtva a térdeid fölé vinni. Ügyelj arra, hogy ne a karok forgatásán és emelésén legyen a hangsúly, hanem azon, hogy minél jobban megfeszüljön a hasfalad. Ebből végezz el 10 ismétlést!

2. Maradj hanyattfekvésben, a karjaidat most fektesd a törzsed mellé. Szorítsd le a derekadat a földre, majd emeld nyújtva és összezárva a lábaidat derékszögig. Nem az a fontos, hogy teljesen nyújtva legyenek a lábaid, hanem hogy a gyakorlatot lassan végezd, a derekadat leszorítva. Ismételd 12x.

3. Továbbra is a hátadon kell, hogy maradj, ugyanis most 20 lábollózás következik. Hasonló dolgokra kell oda figyelned, mint a kettes gyakorlat esetében.

4. Húzd fel a térdeidet, és végezz hasprést törzsfordítással. Ez annyit jelent, hogy a kezeidet összekulcsolva a tarkódnál, az ellentétes könyököd közelíted a másik térdedhez, majd fordítva. Ebből kell tízet csinálnod. Ne könnyítsd meg a helyzeted, és mindig emeld magasra a mellkasod!

5. Jöjjön egy nehezítés. Most nyújtsd ki a lábaid a földre. Úgy végezz törzsfordításos hasprést, hogy közben felhúzod az egyik térded az ellentétes könyöködhöz. Hajrá, ne állj meg húszig!

6. Hanyatt fekvésben húzd fel ismét a térdeidet és támaszd meg a talpad. A karjaidat fektesd a törzsed mellé, majd megemelve a mellkasod próbáld meg elérni felváltva a bokáidat az azonos kezeiddel. Ebből 10 vár rád.

7. Az utolsó megmérettetéshez érkeztél: ez nem más, mint az egész törzsizomzatot erősítő plankolás, ami egyszerűen nem maradhat ki egy köredzésből sem. Nincs más dolgod, mint hason fekvésből felemelkedni könyöktámaszba úgy, hogy a lábaid és a törzsed egy egyenest alkossanak. A feladat, hogy megtartsd ezt a pozíciót 60 másodpercig. Figyelj arra, hogy a hátad ne legyen se homorú, se domború!

Kockahas-projekt második szint: Hajrázz!

A kockahas elérése már közzel van! Ha most így a végére fellélegeznél, hogy sikerrel vetted az első akadályt, akkor sajnos el kell, hogy keserítsünk, mert az első szint is három körből áll, így még kétszer végig kell csinálnod a gyakorlatsort! Amikor pedig már belejöttél (úgy pár hét gyakorlás után), akkor jöhet a második szint, amikor már 5 körből épül fel az edzésed. Ha pedig még mindig többet akarsz kihozni magadból, vár téged a 3. szint, amikor is már hétszer kell megismételned a gyakorlatsort. A gyakorlatsorok között mindig kevesebb, mint 2 perc pihenőidőt engedj meg magadnak, de az idő múlásával ezt is megrövidítheted.

Itt van ez a pofonegyszerű gyakorlatsor, amit a hétköznapokban is gyorsan elvégezhetsz és segítségével betarthatod akár az újévi fogadalmad is! Kombináld a „10 nap cukor nélkül" kihívással, és akkor már az év első heteiben sokat tettél a testedért és a kockahas eléréséért!

Kívánjuk, hogy 2017 neked is a kockahas éve legyen!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön