edzés
Egészségmagazin.com   |   2016.06.25.

6 ok, miért eddz, ha vékony vagy

Hónapokig izzadtál az edzőteremben, és végre elérted az álomalakot? Alig várod, hogy kidobhasd a kondibérleted? Vagy éppen mindig is sovány voltál, és boldogsággal tölt el a tudat, hogy nem kell edzéseken sanyargatnod magad?

reklám vége

Tavasszal megtelnek az edzőtermek, hiszen mindenki szeretné kihozni magából a legtöbbet, mire elérkezik a bikiniszezon. Mindenki máshonnan kezdi a fejlődést - van, aki kilóitól akar megszabadulni, mások pedig inkább erősödni szeretnének. Ha úgy érzed, hogy elég formás vagy, és fölösleges lemenned az edzőterembe, most csalódni fogsz!

6 ok, miért érdemes vékonyan is edzened

Genetikailag vékony vagy? Mázlista...
De ez nem jelenti, hogy kerülnöd kellene a sportokat.

Karcsú derekad egy hosszú fogyókúra és rendszeres edzés eredménye? Akkor először is gratulálunk! Mostanra már vagy rákaptál a sportra, vagy épp ellenkezőleg: alig vártad, hogy kidobhasd végre a kondibérletedet. Érdemes azonban továbbra is rendszeresen edzened, mert...

1. A sport energiával tölt fel

Mozgás hatására a szervezeted több oxigént fog felvenni, ami elengedhetetlen a sejtek regenerálódásához. Az edzéstől felgyorsul az anyagcseréd pedig segít megszabadulni a felgyülemlett méreganyagoktól, így sokkal energikusabbnak és élénkebbnek érezheted magad!

2. A mozgás óvja szíved egészségét

Ha rendszeresen, heti 4-5 alkalommal végzel valamilyen testmozgást, az csökkentheti a későbbi, szívvel kapcsolatos megbetegedések kialakulásának esélyét. Jótékonyan hat a koleszterinszintedre és a vérnyomásodra is, így kisebb a valószínűsége, hogy a keringéseddel később problémáid legyenek.

3. A rendszeres edzés megerősíti az immunrendszered

Sok tanulmány foglalkozik azzal, hogy a testmozgás fejleszti az immunrendszert, ami így könnyebben ellenáll a különböző fertőzéseknek. Rendszeres mozgással így nem csak a náthát, de akkor a végzetes rákot is megelőzheted!

4. A testmozgás csökkenti a szorongást

Mozgás közben az agyad boldogsághormonokat, irizint és endorfint szabadít fel. Ezért van az, hogy elégedettnek és boldognak érzed magad edzés után. Ráadásul egyre dögösebb is leszel!

5. A sport véget vet az álmatlanságnak

Nehezen alszol el és nehezen ébredsz? Ez egy ördögi kör, amiből kilépni nagyon nehéz. De itt a megoldás! Végezz reggelente egy kevés testmozgást, ami felpörget, hogy készen állj a napra! Este is érdemes egy keveset mozognod, mert így hamar álomba szenderülsz majd.

6. A rendszeres edzés segít megelőzni az elhízást

Lehet, hogy most gyors az anyagcseréd, így könnyen megtartod vékony testalkatod, de ez a kor előrehaladtával változhat. Ha szeretnéd fenntartani ezt az állapotot, akkor érdemes már most tenned azért, hogy később is karcsú legyél!

Edzéstippek vékony embereknek

Szereted az idődet a szabadban tölteni? Akkor húzd fel a futócipődet és menj el egyet kocogni, vagy porold le a kerékpárodat, és irány a kedvenc kerékpáros útvonalad! Heti 4-5 alkalommal szánj a mozgásra időt legalább 30 percben, így fenntarthatod karcsú alakod. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk neked 6 szuper szabadtéri sportot a tavaszi-nyári időszakra.

Iktass be izomnövelő gyakorlatokat a mindennapi testmozgásodba! Ezzel könnyebben eléred, hogy ne csak karcsú, hanem izmos is legyen a tested, ráadásul erősebb leszel és nagyobb lesz a teherbírásod is.

Ha izmot szeretnél építeni, akkor csökkentsd az ismétlésszámot, és növeld a súly mértékét. Természetesen ügyelj arra, hogy kellőképpen bemelegíts, és hogy fokozatos legyen a súly emelése. Az izmok ugyanis könnyebben épülnek, ha kevesebb ismétlést végzel nagyobb súllyal, mintha alacsonyabb súllyal sok ismétlés követi egymást.

A rendszeres mozgás testalkattól függetlenül mindenkinek jót tesz: kapd fel a sportcuccodat és irány az edzőterem, a futópálya vagy a tópart!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön