egészséges fitness-wellness-őrület
Egészségmagazin.com   |   2016.08.29.

5 egészséges fitness-wellness-őrület

Egészséges életet élsz, és mindig keresed az újfajta kihívásokat? Vagy még csak most szeretnél belevágni az egészséges életmódba, de unalmasnak találod a már bevált módszereket? 5 újfajta őrületet mutatunk most be neked, amit teljesen véletlenszerűen, szubjektíven válogattunk össze: semmi közük nincs egymáshoz, mégis egyik jobb, mint a másik!

reklám vége

Nem is húzzuk tovább az időt, vágjunk bele: itt az 5 legújabb fitness és wellness őrület! Mazsolázz kedvedre, biztos, hogy te is találsz köztük olyat, ami megtetszik majd!

1. Méregteleníts szénnel

Míg régen a szenet csak a kerti sütögetés idején vették elő, ma már a legtöbb wellness centrumban alkalmazzák a kezeléseken kúraszerűen. Egészen sokrétűen felhasználható, ha a tested méregtelenítéséről van szó. Talán nem tudtad, de az aktív szénből maszkok és bőrtisztítók egyre több helyen kerülnek fel a wellness centrumok polcaira. Nem véletlen, hiszen kitűnően eltünteti a bőrről a szennyeződéseket és tisztítja annak felszínét.

2. Szombat esti láz - másképp

Sokszor a barátokkal való kiruccanás egyet jelent az alkohol okozta másnapi fejfájással, szédelgéssel és kiszáradással. Ha komolyan veszed az egészséges életmódot, akkor valószínűleg ezt te nem engeded meg magadnak, de mért kéne kimaradnod emiatt az éjszakai életből? Csupán olyan programot kell találnod, ami nem rombolja, hanem segíti az életstílusod! Számtalan lehetőség van, amelyek mentesek az alkoholtól, vagy az ivászattól. Ilyenek például a yoga night clubok, ami már egy-két helyen Magyarországon is elérhető, vagy a black night yoga, ami sajnos egyelőre még nem érkezett meg hazánkba, de bízunk benne, hogy nem kell már sokat várnunk. Lassan ugyan, de terjednek a szokatlan fitness éjszakai klubok is, ahol kedvenc DJ-id zenéire edzhettek, mozoghattok közösen. Ezeken a helyeken nem csak sportolhatsz, de ismerkedhetsz, barátkozhatsz is, miközben megihattok közösen egy finom smoothie-t. Hívd el a barátaidat, és vezesd be őket ebbe az újfajta éjszakai életbe!

3. Barre, az új őrület!

Szereted a pilatest, a jógát, vagy a crossfitet, de nem tudsz választani közülük? Hát mostantól nem is kell, ugyanis megérkezett a Barre, ami mind a hármat ötvözi egy sportban. A Barre középpontjában az izometrikus erősítés áll, magas ismétlésszámú gyakorlatokkal rövid időn belül. A Barre edzés közben a saját testsúlyos gyakorlatok mellett gyakran használnak kézi súlyzókat is. Ebben a sportban tehát megtalálhatod egyszerre a yoga és pilates léleküdítő érzését, és a crossfit kőkemény izomerősítő hatását. Mindeközben kibontakoztathatod a nőiességed és bájod is!

4. Extra rövid, extra gyors edzések

Rohanó világban élünk, mindenkinek szűkös a napirendje. Éppen ezért kezdtek elterjedni a csupán fél órát, vagy akár csak pár percet igénylő sportok, amelyekkel mindennap megmozgathatod és formálhatod magad. Többségük a rövid időn belüli gyors ismétlésszámmal próbálják falni a kalóriákat, de akad zenés, vagy éppen őrülten pörgős gyakorlat is. Ha úgy érzed, ez az, amire neked is szükséged van, akkor például vár rád a Tabata, vagy az Insanity, amikről már korábban olvashattál oldalunkon. Így már nem lehet semmilyen kifogásod azzal kapcsolatban, hogy nem érsz rá az edzésre!

5. Instagram az egészséges életmód hírvivője

Bizony! A közösségi média nem csak arra jó, hogy megoszthasd másokkal a nyaraláskor készült képeidet. Az Instagramon rengeteg olyan felhasználó található, akik tippeket és igazán gusztusos képeket tesznek fel oldalukra. Bebizonyítják, hogy az egészséges ételek is lehetnek étvágygerjesztőek, és látványosak. Ezt a hatást fokozza a számtalan szűrő is, ami még intenzívebb látványt hoz létre. De nem csak az egészséges étkezésnek vannak itt hirdetői, hanem a mozgásnak is. Egy jókor, jó helyen elkapott sportos kép könnyen kedvet csinál a mozgáshoz! Az Instagramot tehát elárasztják az egészséges életmóddal kapcsolatos képek, így az egészségmegőrzés egyik hírnökévé vált. De nem csak ezt az alkalmazást érdemes letöltened, ha némi motivációra vágysz: kedvedre válogathatsz a különböző sportokra szabott appok közül is, amelyek mérik a megtett távolságot, időt, vagy teljesítményt. Itt már írtunk arról, hogy melyik appokkal érdemes kezdeni a sportot!

A testmozgás és az egészséges életmód forradalmát éljük, így, hogy egymást követik az újdonságok és a legfrissebb újítások. Érdemes figyelemmel kísérned tehát a híreket, és a sport & egészség rovatunkat, és kipróbálni a szimpatikus újdonságokat, mert lehet, hogy egészen újfajta lendületet ad neked. Ha pedig csak a kezdő „lökésre" vágysz, akkor is megéri kísérletezned, hiszen lehet, hogy pont közülük találod meg a számodra ideális sport-, vagy étkezésformát.



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön