fitness app
Egészségmagazin.com   |   2016.03.10.

A legjobb fitness applikációk edzésekhez

Te is mindent a telefonodon intézel? Az edzésnél is azon néznéd az időt, vagy hallgatsz zenét? Az okostelefonok sok mindenben segíthetnek, akár az egészséges testmozgásban is: összegyűjtöttük neked a legnépszerűbb telefonos alkalmazásokat, amelyek segíthetnek neked edzés közben.

reklám vége

Digitalizált világ

Ma már szinte mindent, akár a hétvégi nagybevásárlást is elintézheted a telefonod segítségével, de egyelőre az edzést egyetlen applikáció sem csinálhatja meg helyetted. Mi bízunk benne, hogy ez nem is nagyon fog változni, hiszen a testmozgás lelkileg és testileg is formába hoz, energiával lát el, és erőt ad. Ennek ellenére számos okostelefonra letölthető alkalmazás létezik ma már, amik segítségedre lehetnek edzés közben. Miért hanyagolnád a modern technikát ha testmozgásról van szó?

3 dolog, amiben segíthet a fitness app az edzésben:

1. Motiváció:

Mindenkit más hajt előre. Ha azt már eldöntötted, hogy változtatni akarsz, akkor már csak meg kell találnod mi az, ami segít kitartani a céljaid mellett. Ez lehet akár egy applikációs is, ami ötletekkel lát el, vagy éppen egy jó visszajelzés arról, hogy hogyan haladsz.

2. Minden egy helyen:

Szeretsz zenét hallgatni mozgás közben? Ráadásul meg is néznéd, hogy mondjuk mekkora távot futottál, a múltkori alkalomhoz képest? Okostelefonodban minden ott van, amire szükséged lehet, ráadásul egy praktikus karra rögzíthető tokkal azon sem kell gondolkodnod, hogy hová tedd, miközben edzel.

3. Rendszerez:

Vége azoknak az időknek, amikor lapokra feljegyzett információkat kell egymáshoz illesztened, hogy a fejlődésedet figyelemmel kísérhesd. Az alkalmazások egy kézben tartják az edzéstervedet, sok alkalmazás pedig igen látványosan jeleníti meg: a grafikonokra pillantva jó érzés látni, hogy mennyit fejlődtél!

fitness app

A legkedveltebb alkalmazások edzéshez

Most pedig nézzük, hogy melyek a leginkább kedvelt alkalmazások. Ugyan ezek nem magyar nyelvűek, de minimális nyelvtudással könnyen érthetőek: ráadásul ha idegen nyelven használod az alkalmazásokat, akkor végülis két legyet ütsz egy csapásra.

Szóval íme néhány fitness app, amelyek a kedvenceink közé tartoznak:

  • MapMyFitness

Ez az alkalmazás tökéletes választás, ha multifunkcionális alkalmazásra vágysz, és nem akarod appokkal telepakolni a telefonod. A MapMyFitnessben többféle sport közül választhatsz, így mindig megfelelő információkhoz juthatsz anélkül, hogy megtelne a memória a telefonodon. Legyen szó, futásról, kerékpározásról, vagy akár kutyasétáltatásról, pontosan megmutatja neked a megtett távot, és időt. Egyetlen hátránya, hogy a teljes verziója fizetős, így azoknak ajánljuk ezt, akik valóban sokféle mozgást végeznek, hiszen ők tudják majd legjobban kihasználni.

Innen töltheted le:

iOS

Android

  • Cody

Szeretsz társaságban edzeni? Akkor ezt az appot neked találták ki!

A Cody készítői egy olyan, ingyenesen letölthető alkalmazást hoztak létre, ami nem csak a haladást segít nyomon követni, de segít abban is, hogy felvedd a kapcsolatot a közeledben edző személyekkel. Megbeszélhetitek az edzéssel kapcsolatos gondolataitokat, ötleteiteket, nem mellesleg akár barátokat is szerezhetsz, akikkel később közösen edzhettek. Ki tudja, ha egyedülálló vagy, akár még a szerelem is rád találhat az app és a sport segítségével!

Innen töltheted le:

iOS

Android

  • Lose it!

Ez az alkalmazás leginkább a súlyvesztésre fókuszál. Az alkalmazással lényegében egy elektronikus edzés-, valamint étkezés naplót vezethetsz, ami a bevitt kalória mennyiségen túl az elfogyasztott tápanyagokat is nyomon követi, így biztosítva, hogy egészséges legyen a fogyókúrád.

Innen töltheted le:

iOS

Android

  • Pact

Egy egészen különleges alkalmazás azoknak, akik nehezen szánják rá magukat a változásra. Furcsa, ám hatásos módon, pénzjutalommal, vagy büntetéssel próbál motiválni. Nincs más teendőd, minthogy kitűzöd célul, hogy hány napot tervezel edzeni a hónapban, ha pedig ezt nem sikerül teljesítened, akkor bizony pénzbüntetést kapsz. Persze az előre megállapított jutalmat is megszerezheted, ha tartod magad a terveidhez.

Innen töltheted le:

iOS

Android

  • Human

Kitűnő fejlesztés azoknak, akik a mindennapos testmozgásra törekednek, hiszen a legjobb az lenne, ha minden nap legalább 30 percet be tudnánk iktatni az életünkbe. A Human alkalmazás ebben lehet segítségedre: figyelmeztet, ha aznap még nem volt meg az edzés. Nem írja elő, hogy milyen formájú mozgást kell ehhez elvégezned, lehet szó, úszásról, gyaloglásról, kocogásról, vagy bármi másról.

Innen töltheted le:

iOS

Android

A legtöbb ilyen jellegű alkalmazás összeköttetésben áll a közösségi oldaladdal, így ha sikerrel jártál, rögtön meg is oszthatod barátaiddal. És ki tudja? Lehet, hogy pont te fogod őket motiválni arra, hogy életmódot váltsanak, és megpróbálják felülmúlni a te elért sikereidet. Itt a lehetőség arra, hogy jóra használd profilodat, és indíts akár Te magad egy mozgalmat. Ezután pedig már nincs más teendőd, mint hogy a lájkok mellett, az elismerő pillantásokat is bezsebeld.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal is és vágjatok bele közösen az edzésbe!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön