has, lapos has
Egészségmagazin.com   |   2015.08.23.

Hogyan lehet lapos hasad? Testalkatra-szabott feszesítő ötletek 1. rész

Hátfájdító felülések, csodakúrák, végeláthatatlan edzések és még mindig nem sikerült elérni a lapos hasat? Elárulunk egy titkot: nem minden pocak egyforma, ezért nem minden pocaknál válik be ugyanaz az edzésforma! Óriási különbség van has és has között, ezért összegyűjtöttük neked a leggyakoribb pocakokat és a legtutibb feszesítő ötleteket!

reklám vége

Lapos has: a nők leghőbb vágya és egyben legrosszabb rémálma. Kevesen olyan szerencsések, hogy szép lapos legyen a pocakjuk, minden ruhadarab jól álljon rajta, és ne kelljen vért izzadva dolgozniuk azon, hogy olyan legyen és olyan is maradjon.

Otthon általában felülések százaival próbáljuk legyőzni a pocak-rémet - de tudtad, hogy ettől akár még nőhet is?

Mindenkinek másfajta a hasa, tehát különböző mozdulatsorozatokat kell választania ahhoz, hogy elérje a kívánt eredményt. A következőkben a megfelelő gyakorlat felfedezésében segítünk neked!

A stressz-pocak

A stressz a lapos has ellensége. A stressz-pocakot úgy ismerheted fel, hogy a súlyfelesleg a köldök és a rekeszizom környékén koncentrálódik, és tapintásra inkább keményebbnek tűnik a has. Azért hívják stressz-pocaknak, mert a stressz hatására a szervezet kortizol hormont termel, ami azonnali raktározásra készteti a hasat.

A stressz pocakkal rendelkezők a legtöbb esetben maximalisták, akik sokkal többet szeretnének teljesíteni, mint amennyit tudnak, vagy kellene, így állandó stresszben élnek. Az ebbe a típusba tartozók fogékonyabbak emésztési problémákra, puffadás is jelentkezhet, ami még rosszabbá teszi a helyzetet.

Hogyan tüntesd el a stressz-pocakot?

Először is, rendezd az étkezéseket: felejtsd el a stressz-nassolást, soha ne hagyd ki a főétkezéseket, és ne gyorsétellel helyettesítsd a kiadós ebédet!

Edzéskor ne a zsírégetésre menj, ne kardió gyakorlatokat alkalmazz!

A jóga, a nyújtó gyakorlatok, a meditáció, hosszú séták, és a súlyzókkal végzett gyakorlatok segítenek a súlyvesztésben, és a szervezeted lenyugtatásában egyaránt.

A hurkás pocak

Ha ránézel, egy, vagy több hurkát is láthatsz a hason. Akinek ilyen pocakja van, az általában sokat ül, mondjuk a munkahelyén, és érzelmi kötelék fűzi a cukros, és szénhidrátban gazdag ételekhez. A jó hír: ez az egyik legkönnyebben felismerhető és kiiktatható típus, hiszen az okozója a helytelen táplálkozás és a kevés mozgás.

Tippek a változáshoz:

Fogyassz kevesebb alkoholt! Az alkohol egy zsírbomba a pocak számára, tiszta cukor, ami egyenesen a csípőd tájékára megy és megakadályozza a zsírégetést, addig, amíg a szervezeted fel nem dolgozza. Lehet, hogy a "pár pohár hetente 3-4 alkalommal" mennyiség nem tűnik soknak, de tartsd észben, hogy az mind a pocakodra megy!

Nincs szükség edzőteremre vagy felülések százaira, hogy a lapos has valóra váljon, csak mozogj! Menj hosszú sétákra, végezz kitöréseket, guggolásokat, néhány felülést esetleg, de csak ha nem fájdalmas a hátadnak.

Egy-egy jóga óra is jót tesz, a hasad is csökkenni fog, és a hátad is megköszöni majd!

Az alsó mami-pocak

Az ezzel "megáldottak" általában sürgő-forgó anyukák, nagy energia befektetést igénylő munkahellyel rendelkezők, vagy akár edzőterem függők is lehetnek. Igen, jól látod: a túlzott edzés is okozhat pocakot!

Nem tesz jót, ha mindig ugyanazokat a gyakorlatokat végzed az edzőteremben, és ugyanazt a diétát követed hosszú ideig.

Ezek lehet, hogy karcsúvá varázsolnak, de hagynak egy kis zsírréteget a pocak alsó részén. Ha eltúlzod a felülések számát, és az edzőteremben hatásvadász eszközöket használsz, mint például az AB-roller avagy hasizom kerék, akkor túl sokat feszíted a csípőizomzatod és a hátad alsó részét, ami azt okozza, hogy a kinyúlnak a hasizmaid és alul kicsit kiáll a pocakod.

Mit tegyél a lapos has eléréséért?

Felülések helyett a planking, vagy más néven a gáttartás lesz a legjobb gyakorlat neked.

Feküdj le a hasadra és támaszkodj az alkarodon. Told el magad a földtől, emelkedj lábujjra, de a könyököd maradjon lent. Helyezkedj a padlóval párhuzamos testhelyzetbe, és tartsd magad először 10 másodpercig, aztán fokozatosan, napról-napra emeld a tétet, a végén egy percig maradj ebben a helyzetben.

A plankingről itt olvashatsz bővebben>>>

Nem találtad a pocakodat a cikkben? Úgy érzed, hogy egyik leírás sem egészen illik rád? Ne csüggedj, hamarosan jövünk a folytatással: további pocaktípusok és tuti tippek az eltüntetésükre!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön