szőlőmagliszt
Egészségmagazin.com   |   2016.07.25.

Szőlőmagliszt - a legújabb csodaszer

Hallottál már a szőlőmaglisztről, erről a vitamindús lisztfajtáról, amit bármihez tudsz adagolni? És tudtad, hogy a benne lévő egészséges antioxidáns anyagok hő hatására sem bomlanak el? Ismerd meg a szőlőmaglisztet, és nem fogsz tudni lemondani róla!

reklám vége

Mi az a szőlőmagliszt?

Nem túl meglepő módon a szőlőmagliszt a szőlő magjának a lisztje. Előállítása több lépésből áll, mint a hagyományos gabonafélékből készült liszteké: a szőlőmagból kisajtolják a szintén igen értékes szőlőmagolajat, felhasználásra kerül a megmaradt magház is, ezután alaposan kiszárítják, megőrlik, és különböző finomságúra szitálják.1 kg szőlőmaglisztet körülbelül 50 kg szőlő magjából tudnak előállítani. A fáradtságot azonban megéri, mert ez valóban egy mindentudó szer, és hatóanyag-tartalmát tekintve egyenesen fiatalító elixírnek is tartják.

A szőlőmagliszt 3 jótékony tulajdonsága:

1. Magas az OPC-tartalma

A szójához hasonlóan, a szőlőmag is rendkívül gazdag polyphenolokban, jelen esetben az OPC nevű anyagban (oligomere procyanidine), amely az eddig ismert egyik leghatékonyabb sejtvédő anyag. Nagymértékben segít a rákos sejtek elpusztításában, valamint a rákos megbetegedések megelőzésében. A kutatások azt is megerősítették, hogy a fent említett anyag igen magas hőmérsékletnél sem bomlik el, így nyugodtan süthetsz belőle bármit, hatékonyságát tekintve nem változik az összetétele.

2. Csökkenti a magas vércukorszintet

A szőlőmaglisztet eredményesen alkalmazták cukorbetegséggel küzdők gyógyításában, emellett segít helyreállítani a koleszterinszintet. Nem elhanyagolható, hogy nagymértékben gátolja az alkoholfelszívódást, fogyasztása csökkenti az éhségérzetet, így a szőlőmagliszttel való főzés csak nyerő lehet!

3. A szőlőmaglisztnek magas a vitamin- és ásványi anyag tartalma

A szőlőmagliszt gazdag A-, C-, és E-vitaminban, szelénben, és nagymértékben található benne a jól ismert Q10 nevű anyagból, amit a fiatalító készítmények reklámjaiból is ismerhetsz. Nagyon jót tesz a bőrnek, a hajnak, és nem utolsósorban az ereknek is. Aki visszérrel küzd, ajánlatos napi szintén szőlőmag-készítményeket fogyasztania, illetve használnia.

Hogyan használd a szőlőmaglisztet?

Azt azért nem ajánlanánk, hogy mostantól fogva teljesen cseréld le a lisztet szőlőmaglisztre - már csak az ára miatt sem;) - de most mutatnunk 2 könnyű és finom ötletet, ami a szervezetednek is egy nagy adag életelixír-bombát ad:

Egyszerűen helyettesítsd a hagyományos liszt egy részét szőlőmagliszttel!

Sütemények, kenyér vagy palacsinta sütésénél legalább egy evőkanálnyi lisztet helyettesíts szőlőmagliszttel, hogy feltuningold ezeket az alapvető élelmiszereket egy nagy adag vitaminnal és antioxidánssal. Mivel a szőlőmagliszt fogyasztása után még sokáig nem leszel éhes, így bátran használhatod például panírozáshoz is. Ha szénhidrát-diétán vagy, többé nem kell lemondanod a változatos rántott húsok és zöldségek fogyasztásáról.

Paradicsom-smoothie kurkumával és szőlőmagliszttel

A kurkumáról köztudott, hogy egy kifejezett értékes fűszernövény, a régi indiaiak gyógyszerként is használták a különböző ízületi, szívelégtelenségi, illetve bőrproblémák gyógyítására. Adj 3 dl vízhez egy evőkanál kurkumát, és ugyanennyi szőlőmaglisztet. Turmixold össze, majd adj hozzá a frissen feldarabolt paradicsomot (használhatsz 100%-os paradicsomsűrítményt is). Sózd, borsozd, ízlés szerint savanyíthatod citrommal, vagy édesítheted mézzel.

Ha ilyen egyszerűen juthatsz hozzá a szervezeted számára nélkülözhetetlen és kifejezetten javasolt alapanyagokhoz, miért vásárolnál drága tablettákat vagy kapszulákat? Tegyél jót a gyomrodnak is, és kerüljön gyakrabban szőlőmagliszt az ételeid alapanyagai közé!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön