strandszezon
Egészségmagazin.com   |   2016.05.02.

Milyen sporttal készülj a strandszezonra?

Nyakunkon a nyár és vele együtt a forróbbnál forróbb bikinik szezonja. Ha nem akarsz búvárruhában rejtőzködni az árnyékban, akkor összegyűjtöttünk neked a legcélravezetőbb sportokat, amivel rövid időn belül formába hozhatod magad - és amiket később is szívesen űzöl majd!

reklám vége

Szeretnél formába jönni a közelgő strandszezonra, de többre vágysz, mint egy rövid felturbózó edzésterv? Szeretnél valami érdekes sportba belevágni, és olyat keresel, ami szinte azonnali eredményekkel kecsegtet?

A jó hír az, hogy a megfelelő sport kiválasztásával rövid- és hosszú távon egyaránt jól jársz; vannak olyan edzésformák, amiknek nagyon hamar fogod látni az eredményét, de nem fogsz ráunni hónapok múlva sem - ellentétben egy célzott alakformáló edzéstervvel.

Mindegy hogy mi a motivációd a tökéletes alak eléréséhez, a lényeg, hogy legyen egy csipetnyi kitartásod, mellé egy hozzád illő sportod, és egy kiegyensúlyozott étrended. Mivel nőknek és férfiaknak egész más fajta alakformálásra van szükségük, ezért mi nemekre lebontva adunk nektek tippet, hogyan induljo szálkás izomzattal a strandszezon!

Strandszezon: látványos eredményt hozó edzések - nőknek

A hölgyek esetében különösen nehéz megtalálni az egészséges egyensúlyt, ami az izom és a zsírszövet mennyiségét illeti. Mielőtt bármibe is belekezdenél, fontos tisztázni, hogy nem létezik lokális fogyás. Nincs olyan, hogy „csak a fenekem legyen kisebb", vagy „csak a pocakból szeretnék leadni" - ezért nem is érdemes csak egy-egy területet edzeni. A legjobb, ha olyan mozgásformákat keresel, amik az egész testedet átmozgatják, így - bár olyan helyekről is fogysz, ahonnan talán nem szeretnél - egységesen feszesebb és erősebb leszel mindenhol!

Azt, hogy a tested bizonyos részein hogyan változik a zsírszövet, vagy, hogy milyen gyorsan épül fel rajta az izomzat, nagymértékben befolyásolja a genetika, és a táplálkozási szokásaid.

Nézzük, mik azok a sportok, amik az egész testedet átmozgatják, amiktől gyorsan mennek le a kilók, és amiket a strandszezon múltával is szívesen űzöl majd!

Kerékpár

Nincs vonzóbb egy szép kerek női popsinál és formás lábaknál, ugye? A biciklizés feltűnés nélkül formálja a lábizmokat, miközben átmozgatja az egész szervezetet, és egyben kitűnő cardio mozgás is. Ha szeretnél megszabadulni néhány felesleges kilótól a nyárig, akkor nincs más teendőd, minthogy leváltsd a tömegközlekedést, vagy az autót, és reggel biciklivel indulj a munkába. Már heteken belül érezhetően fittebb leszel, ráadásul a reggeli kerékpározás rendkívül frissítő, így a munkahelyeden is brillírozhatsz.

kerékpár, strandszezon

Jóga

. Legyen szó bármelyik típusáról, az egész tested izomzatát megdolgoztatja, miközben segít megtalálni a belső egyensúlyodat is. Habár első ránézésre nem tűnnek nehéznek a gyakorlatok, a jógapózok mégis kőkemény izommunkával járnak, így gyönyörűen szálkásítja az izomzatot. Ha fogyni szeretnél, feltétlen próbáld ki a bikram jógát, amit egy forróra felfűtött szobában űznek, így az izzadás segíteni fog a zsírégetésben és a méregtelenítésben is.

jóga, strandszezon

Úszás

Nem csak felfrissít egy meleg napon, de kíméletes erősíti az izomzatodat, anélkül, hogy megterhelné az ízületeket. Tökéletes választás gerincproblémákkal küzdőknek is, mert javíthatsz vele a tartásodon is. nem lesz túl nagy a terhelés, hiszen a tempódtól és az intenzitásodtól függ, hogy mekkora ellenállással kerülsz szembe.

Mindemellett a tüdőkapacitásod is látványosan nőni fog, ami lehetővé teszi, hogy még több frissítő oxigént hasznosíthasson a szervezeted.

úszás, strandszezon

Férfiaknak nyers erő

Mivel a férfiak általában nem fogyni, hanem izmosodni szeretnének a nyárra, hogy legyen mivel villogni a strandon, ezért nekik igazán férfias sportokat választottunk; ezek a testmozgások nyers erőt igényelnek, és látványos eredményt hoznak már rövid időn belül.

Ezen edzések során garantáltan átizzadod a pólódat, de a végén mégis mosolyogva mondod: „jó mulatság, férfimunka volt!"

Falmászás

Szereted a kihívásokat, és egész tested szeretnéd megmozgatni? Keresd fel a legközelebbi falmászó klubot, ahol kedvedre hódíthatod meg a magasságokat. A tökéletes technika elsajátítása közben minden izomcsoportodat megerősíted vele, legyen szó kar-, törzs-, vagy lábizomzatról. Különösen jó a kézfej, valamint az alkar izmainak növelésére, hiszen rendkívül erős fogásra lesz szükséged. Ha adrenalinfüggő vagy, akkor ebben a sportban biztosan megtalálod az izgalmat!

A falmászás másik nagy előnye, hogy az egyre bonyolultabb szintek miatt sosem válik unalmassá, így folyamatosan kihívások elé állíthatod magad. Lehet, hogy nem is hiszed, de a falmászás még csapatsport is, hiszen a barátaiddal egymást biztosíthatjátok.

falmászás, strandszezon

Evezés

Az első melegebb napsugarakkal megjelentek a folyókon, tavakon a kajakozók és evezők is. Ha igazán szexi felsőtestet akarsz, akkor ezt a sportot semmiképp sem hagyd ki! Egyszerre végezhetsz vele aerob és anaerob mozgást, így rövid időn belül erős mell-, váll-, kar-, hát-, és hasizmokat dolgozhatsz ki. A legmelegebb hónapokban pedig igazán üdítő a hűs víz közelében lenni. Ha van, ami felfrissítsen, akkor a testmozgásban is tovább vagy kitartó!

evezés, strandszezon

Harcművészetek, boksz

Persze a lila foltokkal tarkított test nem a legvonzóbb, mégis a különféle bizonyítottan javítják a kardiovaszkuláris állapotodat, valamint az izomtömeg növelésére is tökéletesek. A legtöbb edzés korántsem a nyers fizikai erő felszínre hozásáról szól, hanem sokkal inkább a megfelelő taktika elsajátításáról, és annak alkalmazásáról. Komoly önbizalomnövelő hatása van, már maga a tudat is megnyugtató, hogy egy kínos helyzetben meg tudod védeni hölgyedet, akár egy lovag! Az ütő- és rúgógyakorlatok az aerobikhoz hasonlóan magason tartják a pulzusszámod, így egy óra edzéssel akár 300-500 kalóriát is elégethetsz. Növeli az izmok rugalmasságát, miközben éberebbé és gyorsabbá is válsz.

strandszezon

Ha „csak" a tökéletes strand-testre vágysz, akkor rengeteg edzéstervet találhatsz a neten, amivel gyorsan fogyhatsz, vagy izmosodhatsz. De ha egészségesebb életmódot és egészségesebb testet akarsz, akkor olyan sportot válassz, amit hosszú távon is élvezel majd!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön