jógaszőnyeg
Egészségmagazin.com   |   2022.03.11.

Jógaszőnyeg kisokos – segítünk kiválasztani a tökéletes modellt

A jógaszőnyeg a jógázás egyik nélkülözhetetlen eszköze. A megfelelő minőséget reprezentáló szőnyeg hiányában nem fogjuk magunkat komfortosan érezni a különféle ászanák elvégzése közben – a teljes nyugalom, illetve a zavartalan koncentráció pedig e keleti mozgástechnika Alfája és Ómegája.

reklám vége

 

Választékból nincs hiány

A jógaszőnyegek elképesztően színes spektrumon mozognak, mind a kivitelezésüket, mind az anyaghasználatukat tekintve. Ez nem véletlen: a jógának is számtalan változata van. Az egyes mozgásgyakorlatok más ritmusra épülnek, az intenzitásuk is különböző. Ennek tükrében érthető, hogy ugyanaz a szőnyeg nem fog beválni a kezdőknek, a haladóknak és a gyerekeknek is.

A minden szempontból ideális jógaszőnyeg

Egyrészt elképesztően strapabíró, időtálló, másrészt pedig megbízható az alkalmazása során. Természetesen az sem elhanyagolható, hogy az adott jóga eszköz mennyire képes magába szívni az izzadtságot. A jógaszőnyeg, készüljön bármilyen anyagól is - természetes gumi, TPE, PVC stb. - abban az esetben váltja be a hozzá fűzött reményeket, ha mind a csúszásmentesség, mind a vastagság tekintetében jelesre vizsgázik.

Milyen kritériumoknak kell megfelelnie a kezdőknek készített jógaszőnyegnek?

A laikusok előszeretettel gondolják azt a jógáról, hogy könnyed, nem megterhelő sportról van szó. A valóságban ez nincs így. A jóga, különösen a kezdőknek, igazán embert próbáló gyakorlatsorok összessége, így az első órák utáni izomláz is előre borítékolható. Ha az első jógaszőnyeg kiválasztására kerül a sor, a „zöldfülűek" mindenképpen a vastagabb (minimálisan 4 mm) szőnyegek háza tájáról mazsolázgassanak. A megfelelő vastagságú szőnyegen végzett gyakorlatok nem terhelik meg úgy az ízületeket, mint a vékonyabb típusok. A tapasztalat azt mutatja, a LotusPro és az Asana modellekben nem fogunk csalódni, ha pedig kifejezetten felhasználóbarát szőnyegre vágyunk, a Rishikesh mosható darabjait egészen biztosan imádni fogjuk.

Ha a legkisebbek sem szeretnének kimaradni a jóból

Egyre több szülő dönt úgy, hogy megismerteti a gyermekével a jógázást. A mindig aktív gyerkőcökről tudjuk, hogy játszva tanulnak a legkönnyebben, így akár már egészen kicsi korukban elsajátíthatják a szóban forgó mozgásforma alapjait. Ha a család legifjabb tagjának készülünk jógaszőnyeget vásárolni, fontos, hogy a kiszemelt modell minden szempontból maximálisan biztonságos legyen. A gyerekeknek készített minőségi szőnyegek 100%-ban természetesek, nem károsak az egészségre és a környezetre sem. Az ideális szőnyeg ezen kívül remek nedvszívó és minimálisan 3 mm vastagsággal operál. Természetesen az esztétikai értékek sem elhanyagolhatók - sőt, ha őszinték akarunk lenni, a kis lurkóknak ezek számítanak a leginkább. Ugyan melyik csibész tudna ellenállni egy élénk színű, mesehősös jógamatracnak?!

 

Védjük a természetet: ECO jógaszőnyegek széles választékban

A jóga a szellem, a lélek és a test balanszának megteremtésében játszik nagy szerepet. Hol is érhetnénk el a teljes lelki nyugalmat, ha nem a 100%-ban természetes alapanyagokból készített ECO jógaszőnyegeken? Az igazán minőségi darabok még abban az esetben sem nagyobbítják az ökológiai lábnyomunkat, ha gumiból készültek. Ez a gumi ugyanis természetes, és nem az esőerdőkből származik. E tulajdonságuk miatt az ECO szőnyegek nehezebbek 1-2 kg-al a hagyományos társaiktól.

Milyen az ideális szőnyeg utazáshoz?

Az igazi világjárók tudják jól, hogy a kedvenc sportukat ott és akkor űzhetik, amikor csak kedvük támad hozzá - feltéve, ha van a kelléktárukban egy minden ízében felhasználóbarát jógaszőnyeg. De milyen szempontoknak is kell megfelelni az utazáshoz készített modelleknek? Nos, elsősorban pehelysúlyúaknak és könnyen összecsukhatónak kell lenniük, hiszen csak így lehet kellemes az utazás. Ha utazáshoz választanánk matracot, szemezgessünk az 1-2 mm-vastagságú PVC és gumi szőnyegek háza tájáról. A Manduka, a Yoga Design Lab és a JADE kifejezetten utazáshoz készített modelljei strapabíróságuknak köszönhetően garantáltan hosszú éveken keresztül lesznek hű társaink, tartózkodjunk bármely pontján is a világnak.

Irány a szabadba!

Sokan szeretnek odakinn a szabadban jógázni. Megértjük: a friss levegő, a napsütés és a zöldellő fű illata együttesen segít ellazulni és koncentrálni a helyes testtartásra. A kinti környezeti viszonyok viszont mások, mint odabenn a lakásban. Ennek megfelelően a jógaszőnyegnek is más kritériumoknak kell megfelelnie. Mielőtt azonban vásárlásra adjuk a fejünket, tervezzünk körültekintően! Az egyenetlen, hepehupás talaj vastag, inkább rugalmatlan matrac meglétét kívánja, míg a puha homokos strandon a vékonyabb modellek tesznek jó szolgálatot. A szabadtéri szőnyegek tekintetében az eredeti, természetes juta szőnyegek nyújtanak ideális választást.

Haladóknak és profiknak

A kifejezetten haladóknak ajánlott, erősebb fizikum meglétét igénylő Bikram vagy Hot jógához választott matrac minősége nem képezheti alku tárgyát. Mivel itt nem csupán a szervezet van nagyobb terhelésnek alávetve, de a szőnyeg is, kizárólag azok a modellek állják hosszútávon a strapát, amelyeknek a nedvszívó- és ellenállóképessége is kifogástalan. A Bodhi PHOENIX és a Yoga Desig Lab matracai e téren is jelesre vizsgáztak.

A hagyományos pamutról sem feledkezhetünk meg

Kifejezetten az Ashtanga jóga rendszeres gyakorlói között vannak olyan személyek, akik a hagyományos pamutszőnyegen való gyakorlás mellett teszik le a voksukat. Ha Ön is ezt a kimagasló légáteresztő képességéről ismert anyagot részesítené előnyben, a Bodhi minőségi pamutból készített szőnyegkínálatát egészen biztosan lenyűgözőnek tartja majd. Ezek a robosztus darabok kifejezetten nedvszívó és strapabíró modelleknek számítanak.

Honnan vásároljunk?

A kiváló renoméval rendelkező, kifogástalan termékminőséget reprezentáló Flexity színes palettájával egészen biztosan megtaláljuk a számításainkat. A gazdag felhozatal elemei között megtalálhatunk minden fontos kiegészítőt, ami a kedvenc időtöltésünk űzéséhez kellhet. Ha tehát kompromisszumoktól mentes minőségre vágyunk, szavazzunk bátran bizalmat a népszerű webáruháznak.



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön