orgazmus
Egészségmagazin.com   |   2016.08.30.

Nehéz eljutni az orgazmusig? Lehet, hogy az anatómia a hibás!

A legfőbb élvezet elérése fontos kérdés, annál is inkább, mivel ritkábban fordul elő, mint hinnéd: a felmérések szerint a nőknek mindössze 25%-a éri el az orgazmust szex közben. Van, amikor lelki oka van a dolognak, de sokszor bizony a fránya genetika tehet róla. Élvezetes anatómia-oktatás a folytatásban!

reklám vége

Millió írás szól arról, hogy bizonyos nőknek miért csak elérhetetlen vágyálom az orgazmus sőt, olyan tanulmány is napvilágot látott már, amely azt állítja: hüvelyi orgazmus igazából nem is létezik! Ha te sem találkoztál még vele, ne nyugtázd egy keserű „Naugye!" felkiáltással a dolgot: a női orgazmus kicsit bonyolultabb ennél, a helyzet pedig egyáltalán nem reménytelen.

Orgazmus és anatómia

A hüvelyi orgazmus elérése egyébként sem tartozik a legegyszerűbb dolgok közé, sőt: kijelenthetjük, hogy határozottan bonyolult, összetett folyamatról van szó. Úgy tűnik, a csúcs eléréséhez az egyik legfontosabb tényező a csikló elhelyezkedése, ami sajnos testi adottság, nem igazán lehet rajta változtatni... vagy mégis?

Kevesen tudják, de a csikló helye nem mindig állandó, befolyásolhatja például a terhesség is. Ha pedig beljebb kerül, az bizony sokszor azzal jár, hogy egyre nehezebb lesz bejutnod a gyönyörök kertjébe. De mi kell ahhoz, hogy a jövőben ne csak kopogtass azon a bizonyos ajtón, hanem be is léphess? A következőket nem árt tudni:

Érdekességek a női orgazmus anatómiájáról

1. Az, hogy a csikló milyen távol helyezkedik el a hüvely bejáratától, közvetlenül befolyásolja az orgazmus elérését. Ha hiszed, ha nem, ez a távolság az élvezetek szempontjából alapvetően fontos, mindenféle izgatásnál nagyobb befolyással van az orgazmusra.

2. Ebből az következik, hogy bizony létezik ideális távolság is, ez pedig 2,5 centiméter: se több, se kevesebb.

3. Ha a távolság nagyobb az ideálisnál, például 3 centi, az azt jelenti, hogy a közösülés önmagában nem, vagy nehezebben fog orgazmust okozni neked, és több stimulálásra, izgatásra lesz szükséged, mint másoknak.

4. Honnan tudhatod meg, hogy milyen távol van a csiklód a „bejárattól"? Ezt egyszerűen lemérheted. Ha bevállalósak vagytok, a pároddal együtt is csinálhatjátok, így a méricskélés akár egy különleges előjáték része is lehet.

5. Ha a mágikus 2,5 centi körül vagy, ennek ellenére mégis nehezen megy az orgazmus, ne keseredj el, hiszen tudnod kell, hogy a siker sok mástól is függ! Hatással lehet rá például a partnered ügyessége, a péniszének mérete, a lelki állapototok, stb.

Ma már tisztában vagyunk azzal, hogy alapvető testi jellemzők komolyan befolyásolják az orgazmusodat, ez azonban nem jelenti azt, hogy a kevésbé szerencsésebbeknek le kell húzni a rolót - egyszerűen csak több, más jellegű „törődésre" van szükséged... Minden együttlét során meg kell küzdenetek azért, hogy neked is részed lehessen élvezetben. Kettőn áll a vásár: a partnered éppen annyira érintett benne, mint te, sőt, talán még jobban is.

Az anatómiai adottságok fontosak, de nem döntőek. Valakik szerencsésebbek, mások kevésbé, az orgazmus viszont majdnem mindenki elérhető, legfeljebb több odafigyelés kell hozzá. Ezért akkor se keseredj el, ha nem tartozol a mázlista 2,5 centisek táborába, hiszen ez a testi jellemző még pusztán egy adat! Egy adat, ami arra jó, hogy rájöjj: ha eddig csak elvétve volt alkalmad orgazmust átélni, az nem azért van, mert képtelen vagy rá, csak ügyesebben és kitartóbban kell próbálkozni hozzá!

Küldd el ezt a cikket párodnak is és kísérletezzetek kedvetekre!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön