kalóriaégetés
Egészségmagazin.com   |   2017.07.27.

7 szokatlan tipp kalóriaégetésre – a 6. a kedvencünk

Fogyni szeretnél? Vagy csak formában maradni? Ki mondta, hogy csak az edzőteremben égetheted a kalóriákat? Bemutatunk neked 7 hihetetlen módszert arra, hogy megszabadulj néhány plusz kalóriától.

reklám vége

Vannak, akik kifejezetten kedvelik az edzőtermeket, így boldogan látogatnak el oda, hogy egy kicsit megmozgassák a testüket. Az edzéssel mindenkinek más a célja, de az közös bennük, hogy kalóriákat égetnek közben. Nos, ha szeretnél megválni néhány plusz kalóriától a termen kívül is, vagy csak szimplán olyan élvezetnek hódolnál, ami nem jár komolyabb erőfeszítéssel, de akár segít fogynod is, akkor olvass tovább, mert ebben a cikkünkben most hetet elárulunk közülük! De ez még csak a bemelegítés - vannak még tippek a tarsolyunkban!

7 meglepő módszer a kalóriaégetésre

1. Csókolózz!

Kezdjük egy igazán élvezetes dologgal, a csókolózással. A legtöbben persze nem a kalóriaégetés miatt csinálják, de jó tisztában lenni azzal, hogy van egy ilyen vonzata is. Ahhoz persze igen sok időt kéne ezzel töltened, hogy komolyabb mennyiségű kalóriától szabadulj meg, mivel egy perc csókolózással 2-6 kalória közötti mínusszal számolhatsz. Ha egy óráig csinálod, akkor akár 60 kalória is lehet ez az érték. Nem hangzik rosszul igaz? És persze a csókolózás szexhez vezethet, ami további mínuszokat jelent.

2. Postázz levelet!

Méghozzá a régi hagyományos úton: postán keresztül. A levélírás körüli teendők, mint a boríték nyalása és ragasztása, az írás, a postára utazás, sétálás, valamint a sorban várakozás ugyanúgy leszámolhat néhány plusz kalóriával. Nem mellesleg azt is bebizonyították, hogy az intelligenciára is fejlesztően hat.

A magyar postahivatalok egy része pedig (sajnos) rendelkezik némi szauna-hatással is, ami szintén segíthet a fogyókúrádban.

De minden fáradtságot megér az öröm, amit annak okoztál, aki a kézzel írt leveledet vagy képeslapodat megkapja!

3. Rágózz!

Cukormentes rágó esetében egy óra rágózással akár 11 kalóriától is megszabadulhatsz. Mindezt nem csak magával a mozgással éred el, hanem a szükségtelen nassolást is megelőzi, így valóban kiváló erre a célra is. Mindezek mellett sokaknak stresszoldó hatással is bír, a leheletet is frissíti, így tényleg felszabadítóan hathat.

4. Énekelj a zuhany alatt!

Ez az a tevékenység, amit szerintünk mindenki élvez, mégis sokan visszafogják magukat. Pedig a fogyás szempontjából is jelentős tevékenységnek mondható a zuhany alatti éneklés, nem is beszélve arról, hogy milyen felszabadító. Egy órányi énekléssel akár 136 kalóriával is leszámolhatsz, miközben endorfint szabadít fel a tested, és csökkenti a kortizol (stresszhormon) szinted is. Az éneklés növeli a tested oxigénszintjét, és megmozgatja a hasizmokat is. Mire vársz még? Kapd el a zuhanyrózsát és varázsold mikrofonná!

5. Egyél zellert!

A zellerről már régóta napvilágot láttak olyan tanulmányok, hogy a lebontása több energiát igényel a szervezettől, mint amennyit a zöldség önmagában tartalmaz. Nos, ez az állítás valójában úgy helyes, hogy ha például megeszel egy közepes zellerszálat, ami 6 kalóriát tartalmaz, annak emésztése 1 kalóriát vesz el a testedtől. Lényegében tehát hozzá is ad, de el is vesz az elfogyasztott kalória mennyiségből. Ráadásul a zeller gazdag a különböző antioxidánsokban, amik mindenképp pozitívan hatnak a testedre.

6. Fotózz le mindent, amit eszel!

Talán ez tűnik a legőrültebb elgondolásnak az összes eddigiek közül, pedig tényleg van valóságalapja! Na persze ez nem azt jelenti, hogy a különböző appok használata, mint az Instagram, önmagában fogyást eredményeznének, hanem arról van szó, hogy a fotózás lehetőséget nyújt arra, hogy dokumentáld az étkezéseidet, ezáltal pedig figyelemmel kísérhesd, hogy mit és mennyit eszel. Könnyedén visszakeresheted, hogy mi mindent fogyasztottál el, és ez segít neked abban, hogy tudatosabban étkezz. A kutatók azt állítják, hogy így akár közel két és fél kilogrammtól is meg lehet szabadulni az idők során.

7. Mozgasd a lábaid!

Ez a tipp leginkább az ülőmunkát végzők számára lesz igazán hasznos, akik alig tehetik meg a nap során, hogy egy kicsit mozogjanak. Az ülő munkának természetesen nem csak az az egy hátránya van, hogy lelassítja az anyagcserét és ezáltal hajlamossá tesz az elhízásra, hanem vérkeringésbeli gondokat is okozhat. Van lehetőséged azonban arra, hogy akár egy hosszú megbeszélés alatt is megmozgasd magad, és fenntartsd az emésztésed természetes menetét. A lábak folyamatos, több irányba történő mozgatása ebben lehet segítségedre, és akár 350 kalóriát is elégethetsz vele. Habár tény, hogy ez a körülötted ülőkre kissé zavaróan hathat, de mégis számos előnyre tehetsz szert általa.

Izgalmas 7 tippet osztottunk meg veletek igaz? Ha téged is érdekel, hogy milyen egyéb hétköznapi tevékenységekkel lehet még kalóriát égetni, akkor látogass vissza az oldalunkra, mert cikkünknek folytatása érkezik!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön