úszógumi
Egészségmagazin.com   |   2016.08.15.

Hogyan szabadulj meg az úszógumitól a strandon kívül?

Tudsz már úszni? Biztonságban mozogsz a vízben? Elmúltál már 6 éves? Akkor semmi szükséged nincs úszógumira! Ja, hogy hozzád nőtt? Hogy egy szép, kövér zsírréteg van a derekad körül, és sehogy nem tudod levenni? Akkor olvass tovább, mert a mai cikkben segítünk, hogyan szabadulhatsz meg tőle!

reklám vége

Nincs annál kiábrándítóbb látvány, mint amikor a kedvenc nadrágod bevág a csípődnél, ezzel egy „csinos" kis párnácskát létrehozva. Igen, ez nem más, mint a híres úszógumi, amitől mindenki szeretne megszabadulni. Az angol „szakirodalom" muffin top néven ismeri, mert ilyenkor a zsír úgy türemkedik ki a nadrágból, mint a muffinok teteje a kis papírformából. Sajnos a kedves név nem teszi kedvesebbé a jelenséget, a fölösleges hájtól meg kell szabadulni és kész!

De persze sajnos könnyebb ezt mondani, mint végrehajtani...

Sajnos sok fogyni vágyó találkozik azzal, hogy hiába szabadult meg számtalan kilótól, egyvalami még mindig makacsul ott ékeskedik a testén, ami tönkreteszi a sportos kinézetet. A csípő- és deréktájékon lerakódott zsírrétegtől, közismertebb nevén az úszógumitól bizony nem könnyű megszabadulni, ezért sok területen kell változtatnod az életmódodon, de ha elég elszánt vagy, akkor az eredmény garantált!

Hogyan étkezz, hogy megszabadulj az úszógumitól?

Mielőtt belemennénk a zsírgyilkos gyakorlatokba, fontos, hogy tudd: az alakformáló edzések sikeressége nagy részben az étkezésen múlik! Tudjuk, hogy nagyon nehéz változtatni a rutinon, főleg munka, vagy gyerek mellett, de enélkül sajnos a várva várt eredmény nem fog megérkezni.

Régi tévhit, hogy a fogyáshoz éhezni kell!

A súlyvesztéshez nem kell más, mint egy egészséges, gyors anyagcsere, megfelelő mennyiségű és minőségű táplálék, és mozgásban gazdag életmód. Nem kell koplalnod, inkább törekedj arra, hogy naponta legalább ötször étkezz, kisebb adagokban. Ahogy előre halad a nap, egyre kalóriaszegényebb ételeket fogyassz, de semmiképp sem éhezz! Az éhezés ugyanis raktározásra ösztönzi tested, így akár hízni is lehet.

A legjobb gyakorlatok úszógumi ellen

A napi minimum harminc perc testmozgás nem csak az úszógumi eltüntetése, hanem az egészséged megőrzése szempontjából is nagyon fontos. Felgyorsítja az anyagcsere folyamatokat, csökkenti a szívproblémák kialakulásának esélyét (szó szerinti és nem átvitt értelemben egyaránt, hiszen a sporttól jobban érzed magad a bőrödben), és elengedhetetlen az egészséges életvitelhez.

Most nézzük meg, hogy mik azok a gyakorlatok, amiket feltétlenül vegyél bele ebbe a 30 percbe, ha azt akarod, hogy lejjebb menjen az úszógumi...

A cikk a reklám után folytatódik

1. Híd

Talán elsőnek kicsit nyakatekert feladatnak tűnik, de a híd gyakorlat komolyan erősíti az egész tested, főként a hátizmokat. Nincs más teendőd, minthogy hanyatt feküdj, és behajlítsd a térdeid. A lábfejeid legyenek a földön. Tedd a kézfejeidet a vállaid alá, majd emeld el magad a földtől úgy, hogy a gerinced egy egyenes vonalat alkosson. Nem kell tehát ívet alkotni a gerincednek, nem kell megfeszülnie, sőt! Tartsd meg ezt a pozíciót úgy 10-15 másodpercig, majd feküdj le vissza ki indulóhelyzetbe. Ismételd meg a gyakorlatot 10-20 alkalommal.

2. Lábemelés

Hogy eltűnjön az úszógumi, kicsit a lábaidat is meg kell dolgoztatnod! Álló helyzetben emeld nyújtva magad elé az egyik lábad úgy 90 fokig, majd tartsd ebben a pozícióban 10 másodpercig. Ha végeztél, ereszd vissza a lábad, és jöhet a másik láb is! Mindkét lábad tornáztasd meg így, legalább 10 alkalommal. Nem csak a combizmodat fogod érezni, hanem a törzsizmaid feszülését is. Főleg másnap...

3. Hullahopp-karikázás

Emlékszel még a gyerekkorodból a hullahopp-karikára? Ha esetleg még megvan a pince legmélyén, akkor érdemes lesz elő venned, ugyanis a hullahopp-karikázás az egyik legjobb gyakorlat a törzs körüli zsírréteg felszámolására. Csodás tested lesz, és még jól is fogsz szórakozni!

4. Fekvőtámasz

Sokan úgy gondolják a fekvőtámaszt csak akkor érdemes végezni, ha a karokat szeretnéd erősíteni. A tévhittel ellentétben azonban a fekvőtámasz kitűnően erősíti a törzsizomzatot is, így ezt sem szabad kihagynod! Azzal fokozhatod a törzsizomzat erősítő hatását, hogy megtartod magad a legmélyebb pont fölött picivel pár másodpercig.

5. Ugrókötelezés

Eddig sok anaerob mozgást mutattunk be, de nem hagyhatjuk ki az aerob gyakorlatokat sem. Az egyik ilyen kitűnő háterősítő feladat az ugrókötelezés, ami ráadásul igazán szórakoztató is! Az ugrókötelezés mókás, játékos, ráadásul az egész testedet átmozgatja, miközben serkenti a zsírégetést.

6. Karemelés

Ehhez a feladathoz már szükséged lesz kettő kézi súlyzóra, vagy dumpbellre. Vedd a kezeidbe a súlyokat, és állj vállszéles terpeszbe. Dönts meg egyenes háttal a törzsed előre, körülbelül 45 fokos szögig. Engedd, hogy a súlyok lefelé húzzák a karjaid. Kezd el felhúzni a könyökeidet oldalra egészen addig, amíg azok vízszintbe nem kerülnek a vállaiddal. A kézfejed a könyököd alatt helyezkedjen el, majd engedd vissza a karod ki indulóhelyzetbe. Végezz 12-16 ismétlést!

Ugye milyen egyszerű gyakorlatok? Könnyű őket összekombinálni úgy, hogy kijöjjön a napi 30 perc, és ha becsülettel betartod a mindennapi edzést - no meg az egészséges diétát - akkor garantáltan elkezd majd leolvadni rólad az úszógumi!

Oszd meg ezt a cikket egy barátoddal, akinek szüksége van rá, és vágjatok bele közösen a fogyásba!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön