hátfájás
Egészségmagazin.com   |   2015.09.10.

5 gerincvédő jó tanács hátfájás ellen ülőmunkát végzőknek

Aki hosszabb ideje ülőmunkát, irodai munkát végez, ismerős számára a derék, a nyak és a váll vonalán jelentkező fájdalom. Érdemes tudniuk az irodai dolgozóknak, hogy a hátfájás ellen mindenképpen tenni kell, hiszen ellenkező esetben súlyos ízületi problémák léphetnek fel, valamint a gerinc működésében jelentkezhetnek rendellenességek. Gyógytornász avat be minket abba, mit kell tennünk, hogy csökkentsük a fájdalmat, illetve hogy megakadályozzuk a gerincünk elváltozását.

reklám vége

Ne tedd keresztbe a lábad!

Az optimális testtartás nagyon lényeges, azonban nem elegendő csupán egyenesen ülni, a lábainknak is meg kell találni a helyes tartást. Amennyiben ugyanis valaki keresztezi a lábát, a medence környékén fellépő fájdalommal fog szembesülni hosszabb idő után.

Ülj egyenesen és kerüld el a hátfájást!

Ha görnyedten ülsz, elsősorban a hát - nyak - váll vonalán fogsz fájdalmat érezni, de emellett komolyabb gerincproblémák is kialakulhatnak. Ha nem szeretnél megfeledkezni az egyenes, helyes testtartásról, írj magadnak egy cetlit, és ragaszd látható helyre, például a monitorodra. Már a nap végén érezni fogod, hogy a hátfájás eltűnt.

Ülőmunka, hátfájás

Minimum óránként egyszer kelj fel a székedből és nyújtózkodj egyet!

Rendkívül fontos, hogy minden órában egyszer ellazítva izmainkat, mozgassuk át testünket. - javasolja Nemes Viktória a hévízi NaturMed Hotel Carbona gyógytornásza. Ne sajnáljuk magunktól néhány percet, álljunk fel a székünkből, majd nyújtózkodjunk. Mozgasd át a derekad és a csípőd, de a fejkörzést se felejtsd el! A feladat befejezéseként pedig homoríts és domboríts. Csupán pár percet igényel ez a kis torna, viszont sokkal jobban fogod majd érezni magad utána.

Ülőmunka esetén használj ülőpárnát!

Nem elhanyagolható testrészünk a derekunk sem. Manapság már rengeteg típusú ülőpárna kapható, melynek segítségével megóvhatjuk a derekunkat, amikor hosszabb ideig ülünk. Az ülőpárnák formája egyedi, szem előtt tartva a testalkatunkat, illetve az egyéb panaszainkat.

Menj el évente egyszer szűrővizsgálatra!

Napjainkban már igen modern eljárások és gerincerősítő kúrák vehetők igénybe, melyek mind kezelésként, mind pedig megelőzésként nagyon hasznosak. Mindezek nem csupán fizikai, hanem szellemi teljesítményünket is fokozzák. Ezenkívül pedig a kellemetlen tüneteket is megszünteti, mint amilyen a gerincből kisugárzó fájdalom is. Nemes Viktória hangsúlyozza, hogy a gerinc csigolyáról csigolyára történő vizsgálatával minden kétséget kizáróan identifikálható a problémás terület. Ennek köszönhetően célzott és eredményes kezelésben részesülhetünk. A gerincerősítő terápia hatékonyságát a gerincoszlopot és a támasztó izmokat erősítő kezelések, illetve hatékony mozgásprogramok fokozzák.

Forrás: www.carbona.hu

Van ismerősöd, aki ülőmunkát végez? Oszd meg vele a gerincvédő tanácsokat!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön