Lapos has, hasfeszesítő ötletek
Egészségmagazin.com   |   2015.08.31.

Hogyan lehet lapos hasad? Testalkatra szabott hasfeszesítő ötletek 2. rész

A múltkori cikkben már elárultuk: minden has más, és minden pocakot más módszerrel lehet eltüntetni. Felejtsd el az egyhangú felüléseket, itt a személyre szabott pocak-gyakorlatok ideje!

reklám vége

Íme a várva várt pocak-cikk második része! Ha az előző írásban nem ismertél rá a pocaktípusodra, akkor olvass tovább, mert bemutatunk további két has-fajtát, és eláruljuk azt is, hogyan tüntetheted el őket!

Az előző cikkben szó volt már a stressz-pocakról, a hurkás pocakról és az alsó mami pocakról, ma pedig megvizsgáljuk a mami pocakot és a felfújódott lufi pocakot!

A mami-pocak

Ha a közelmúltban szültél, és úgy érzed, hogy az egész hasad lejjebb ereszkedett, akkor valószínűleg mamipocak-szindrómával küzdesz. Ne aggódj, van ellenszer!

Azokról a hölgyekről, akiknek mami-pocakjuk van, általában elmondhatjuk, hogy az elmúlt pár évben adtak életet a gyerkőcüknek, és mint egy tipikus anyukának, kevés idejük van magukra és a saját testükre.

Szülés után a méh kicsit lejjebb ereszkedik, és általában nehezebb lesz, mint szülés előtt.

3 tipp a mami-pocak eltüntetéséhez:

Legalább 6 hétbe telik, mire visszaáll a has normális állapota, tehát hat hétig ne is gondolj arra, hogy a lapos has elérhető. Csak ezután kezdődhet a medencefenék izmainak és az alsó hasizomnak az újraformálása, hogy növeld a véráramlást és a laza izmok újra feszessé váljanak.

Tipikus rossz döntés az, amikor egy anyuka túl hamar kezd el edzeni szülés után. Érthető, hogy minél előbb vissza szeretnéd nyerni a baba előtti alakod, de ha amiatt stresszelsz, hogy minél előbb tűnjön el a mami-pocak, akkor csak még rosszabb lesz a helyzet.

1. Alkalmazz finom gyakorlatokat a medencefenék izmainak edzésére, például az Arnold Kegel által kifejlesztett Kegel gyakorlatokat.

Ezek a gyakorlatok nem csak a mami-pocak eltűntetésében segítenek, hanem akár a szexuális életed is élvezetesebbé teszik, hiszen a hüvely izmait is megedzik. A gyakorlatok során az úgynevezett PC izmaidat kell majd mozgatnod, összehúzni, és elernyeszteni, akár mindennapi tevékenységek végzése közben is. Ez az alhasi izomcsoport felelős a hüvely és húgycső körüli, méh és gátkörnyéki szervek felfüggesztéséért, feszességéért, és fontos szerepet játszik ezen alhasi szervek optimális működésében is.

Ha ezek az izmok gyengék, vagy tudatosan nem képes valaki megfeszíteni és elernyeszteni őket, különböző szexuális, vizelési, szülési, nehézségeket tapasztalhat. Húzd össze és ernyeszd el a PC izmaid 15-20-szor, naponta 5 alkalommal.

2. Kerüld a felüléseket, helyette helyezkedj négykézlábra, lassan lélegezz ki és be, és közben végezz Kegel gyakorlatokat.

3. Plusz egy tipp: a napközbeni szunyókálás és az alvás előtti nyújtás remek hatást vált ki, segítik a zsírégetést és visszaállítják a jó alvásért felelős hormonok normál állapotát.

A felfújódott lufi-pocak

Ezeken a pocakokon általában reggel még alig látszik valami, viszont napközben felfújódik, és úgy tűnik, mintha csak lenyeltél volna egy nagy lufit. A háttérben sokszor emésztési probléma, allergia vagy ételintolerancia van, és sovány, vagy teltebb testalkatú hölgyeknél egyaránt előfordulhat. Az okozók közé tartozhat a rossz, szegényes étrend is, ami a belek lomha működését eredményezi.

A megoldás és a lapos has elérése

Bár a felfúvódott lufi-pocak kellemetlen, de szerencsére ezt a legkönnyebb eltüntetni: nem kellenek izzasztó gyakorlatok, inkább az okokkal kell foglalkozni. Általában a felfújódás a bélflóra egyensúlyának felborulásának is utal.

Hogy lapos legyen a hasad, „újra kell telepítened" az emésztőrendszeredet hasznos baktériumokkal. A pre- és probiotikus termékek fogyasztása a legegyszerűbb mód erre, csak sétálj be bármelyik gyógyszertárba és tárazz be ezekből.

A tünetek enyhítésére, vagyis a felfúvódott lufi-pocak eltüntetésére kiválóan alkalmasak a légzőgyakorlatok, és a tudatosan végzett, helyes légzés. A következőket próbáld beiktatni minden reggeledbe: feküdj a hátadra, és vegyél mély levegőt, úgy, hogy a hasadba menjen. Ismételd 10x és máris könnyebben indul a nap! Evés után egy séta is csodákat művel, segít az emésztés megkönnyítésében.

A mozgáson, és az említett gyakorlatokon kívül még a helyes táplálkozással, megfelelő diétával is elérheted a hőn áhított lapos hasat, ám ezzel egy következő cikkben fogunk foglalkozni!

Nem találtad a pocakodat a cikkben? Úgy érzed, hogy egyik leírás sem egészen illik rád? Nézd meg a korábbi cikkünket, valószínűleg a te pocakodról már írtunk:

Testalkatra szabott hasfeszesítő ötletek 1. rész

 

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön