kegel-gyakorlat, kegel-gyakorlatok, kegel
Egészségmagazin.com   |   2016.03.28.

Kegel-gyakorlatok a feszesebb „örömizmokért”

A szexuális együttlét élvezetének fokozása mind a két fél feladata és lehetősége. Az alhasi izmaink feszességének fejlesztésével partnerünk és saját magunk élvezetét is növelhetjük.

reklám vége

A Kegel izmok

A Kegel izmoknak többféle elnevezése létezik, de valamennyi ugyanarra az izomcsoportra és ínszalagokra vonatkozik, amelyek a hasüreg belső szerveit tartják. Egy női testben ez a szeméremcsonttól a farkcsontig húzódik, körülveszi a húgycső nyílását, a vaginát és a végbélnyílást. A férfi testben a Kegel izmok körülveszik a szeméremcsontot és a prosztatát.

Amikor az izmok tónusa megfelelő, azok jól feszülnek és tartják a szerveket. Amikor az izmok gyengék és ernyedtek, akkor kezdődnek a problémák.

Az európai kultúrában dr. Arnold Kegel, amerikai nőgyógyász volt az első, aki felfedezte a medencefenék izomtevékenységének jelentőségét. Kifejlesztett egy tornagyakorlatot (Kegel-gyakorlatok) ennek edzésére. Ezeket minden nő és férfi, korra való tekintet nélkül elvégezheti.

A Kegel-gyakorlatok haszna

Az erős Kegel izmok fokozzák a szexuális gyönyört. A nők esetében az orgazmus előtti szakaszban az izmok lazításának és megfeszítésének kitüntetett szerepe van ugyanis ennek segítségével növelhető az orgazmus intenzitása. Azok a nők, akik hüvelyfaluk izomzatát változatos módon képesek erősíteni, gyengíteni, sőt hullámszerűen mozgatni közösülés közben, különleges szexuális élményt biztosíthatnak a férfiaknak.

A Kegel izmok fejlesztésével elkerülhető a vizelet inkontinencia és a hólyag süllyedése. Emellett a nők esetében könnyebbé és kevésbé fájdalmassá teheti a szülést, és gyorsabbá az azt követő felgyógyulást, valamint csökkenthető a méh jövőbeli megsüllyedésének a valószínűsége.

A Kegel-gyakorlatok

A gyakorlatok végzése közben, a hasizmokat nem szabad feszített állapotban tartani. Ez először nehéz lehet, kontrolálja a hasizmok feszülését úgy, hogy a tenyerét a hasán tartja, közvetlenül a köldök alatt. Ha hasizmai feszülnek, hagyja abba a gyakorlatot, pihenjen és próbálja újra.

A legegyszerűbb gyakorlat

A legegyszerűbb kegel-gyakorlat a nők és a férfiak esetében egyaránt, ha vizeletürítés közben megpróbálják elállítani a vizelet folyását, majd újra folyni engedik.

1. gyakorlat

Az első Kegel-gyakorlat elvégzésének legelső lépése során feküdjön a hátára, lábát térdben hajlítsa be, talpát támassza a földnek és kezeit helyezze gerincoszlopa ágyéki része alá. Próbálja a hát alsó részével nyomni a kezét, ezzel párhuzamosan csípőjét próbálja megemelni a földről, és feszíteni az izmait „úgy mint a WC-én".

2. gyakorlat

A második gyakorlat alatt szintén feküdjön a hátára, lábát térdben hajlítsa be, talpát támassza a földnek és kezeit helyezze gerincoszlopa ágyéki része alá. Enyhén nyomja meg a hát alsó részével a kezét és feszítse meg a vagina izmokat (mint a WC-én). Tartsa az izmokat feszesen, közben fokozatosan egyenesítse ki az egyik lábát, sarkát mozgatva a talajon. Ügyeljen arra, hogy a hát alsó része által a kezére nehezedő nyomás, valamint a Kegel izmok feszessége ne változzon. Lábát helyezze vissza a kezdeti pozícióba és másik lábbal is ismételje meg a gyakorlatot.

3. gyakorlat

A harmadik során feküdjön a hasára, kezét kulcsolja össze, hogy megtámassza a homlokát. Próbálja meg összegömbölyíteni a medencéjét. Ha jól végzi a gyakorlatot, lába, medencéje, mellkasa és kezei a talajon pihennek és csak a hasa emelkedik meg a talajtól. Vékony testalkatú embereknek fel kell tudni emelni a hasukat a talajról.

A kegel-gyakorlatok elvégezhetők férfiak és nők számára egyaránt, és minél rendszeresebben edzi valaki saját testét, annál hamarabb fogja látni munkája eredményét, és testi is hamarabb veszi mindennek hasznát.

Oszd meg a cikket másokkal is!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön