Potencianövelők – Amit mindig is tudni szerettél volna a potencianövelésről
Egészségmagazin   |   2021.04.19.

Potencianövelők – Amit mindig is tudni szerettél volna róluk

A potencianövelés kérdése mindig is izgatta a férfiak fantáziáját. Az interneten böngészve találkozhatunk speciális tornagyakorlatokkal, vágyfokozó ételek hosszú listáival és természetesen ott vannak azok a misztikus potencianövelő tabletták is.

reklám vége

A potencianövelő termékek javuló teljesítményt ígérnek, de vajon betartják a hozzájuk főzött reményeket? És különben is hogyan működnek?

Ezekre a kérdésekre keressük most a választ.

Mikor érdemes potencianövelőt használni?

A potencianövelők feladata, hogy megfelelő szexuális inger hatására javítsák a merevedés kialakulásának esélyét, annak minőségét és tartósságát. Hatásuk kiteljesedéséhez, tehát szexuális ingerre van szükség. Ha valaki egészséges libidóval rendelkezik, de különböző (nem szervi) okokból problémái vannak a merevedéssel, a potencianövelők hivatottak ezt a problémát kezelni.

A merevedési problémák az esetek többségében potencianövelőkkel jól kezelhetők.

Ám a problémák mögött könnyen állhatnak egyéb megbetegedések is, így ha tartós merevedési zavart tapasztalsz, mindenképp keres fel egy urológus szakorvost.

Mi a különbség potencianövelő gyógyszer és az étrendkiegészítők között?

Potencianövelő termékek között keresgélve olvashatunk potencianövelő gyógyszerekről és étrendkiegészítő minőségű potenciafokozó készítményekről.

A potencianövelő gyógyszerek, gyógyszer hatóanyagokat tartalmazó termékek, melyek minden esetben vénykötelesek. Ahogyan a legtöbb gyógyszer, úgy ezek használata is mellékhatásokkal járhat, valamint használatuknak egyéb szigorú egészségügyi feltételeik vannak. A leghíresebb ilyen gyógyszer a névről már szinte mindenki által jól ismert Viagra. Mivel tehát Viagrát ma kizárólag orvos által kiállított receptre, gyógyszertárban lehet vásárolni, ha az interneten böngészve olyan oldalra lelsz, melyen Viagrát értékesítenek, legyen az intő jel számodra!

A potencianövelő gyógyszerekkel szemben az étrendkiegészítő minőségű termékek gyógynövényi összetevőkkel igyekeznek elérni a gyógyszerekhez hasonló hatást. Mivel ezekben a termékekben kizárólag gyógynövényi hatóanyagok vannak, így használatuk nem jár különösebb mellékhatással. Megvásárlásuk nem vényköteles, gyógyszertárban, drogériákban, internetes webáruházakban egyaránt beszerezhetők. Ezekben a termékekben többnyire olyan ártalmatlan növényi hatóanyagok vannak, mint például a ginseng, a gyömbér, goji bogyó, vagy a maca gyökér. Hatásukat az összetevők koncentrált jelenléte biztosítja.

A potencianövelő hatású étrendkiegészítőket az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) engedélyezi és hagyja jóvá. Vásárlás előtt az OÉTI honlapján minden termékről le tudod ellenőrizni, hogy az valóban jóváhagyott, ellenőrzött és engedélyezett minőségű termék-e.

Hogyan működnek ezek a termékek?

A potencianövelők hatásmechanizmusa igen egyszerű.

Hatóanyagaikkal elősegítik, hogy a vér könnyebben és gyorsabban áramoljon a péniszbe, gyakorlatilag javítják a vérkeringést. A megnövekedett vérbőség hatására a pénisz falát körbehálózó barlangos testek megtelnek vérrel és kialakul a merevedés.

A potencianövelők a gyors merevedés létrejöttén túl abban is segíthetnek, hogy az orgazmust követően a vér lassabban távozzon a hímtagból, így az erekció tovább fennállhat.

A potencianövelők hatásának kifejtéséhez azonban minden esetben megfelelő szexuális ingerre van szükség.

Hogyan kell alkalmazni a potencianövelőket?

A potencianövelők a legtöbb esetben szájon át alkalmazandó kapszulák. Ezek között is két verziójukat különíthetjük el. Vannak alkalmi potencianövelők és kúraszerű potencianövelők.

Az alkalmi potencianövelők a használatot követően rövid idő alatt, általában 30-40 percen belül kifejtik a hatásukat. Tehát közvetlenül az együttlét előtt kell alkalmazni őket.

Ezzel szemben a kúraszerű potencianövelők esetén rendszeres használatra van szükség ahhoz, hogy hatásuk érzékelhető legyen. Pozitívumuk viszont, hogy a hatás nem csak alkalmi, hanem a kúra alatt és néhány hónapig utána is fennáll. (Ez természetesen nem jelent folyamatos merevedést, pusztán a megfelelő inger hatására javuló reakcióidőt.)

(A növényi potencianövelők között találkozhatunk a kapszuláktól eltérő termékekkel: krémekkel, cseppekkel is. Ezek helyi alkalmazású termékek, melyek a bőrön át felszívódva, a vérkeringést javítva érik el a kívánt hatást.)

Milyen gyorsan és mennyi ideig hatnak a potencianövelők?

Az egyes termékek eltérő gyorsasággal fejtik ki hatásukat. A legújabb készítmények (gyógyszerek, vagy alkalmi potencianövelők) az alkalmazást követően 30-40 percen belül hatnak. Míg más készítmények (hatóanyagtól függően) 60, némely esetben 120 perccel az alkalmazás után éreztetik csak hatásukat.

Az, hogy a készítmények milyen gyorsan hatnak, nagyban függ attól is, hogy a hatóanyagok milyen gyorsan tudnak felszívódni a szervezetben. Így például ha közvetlenül étkezés után, különösen, ha zsírosan étkeztél, alkalmazod a készítményeket, a hatóidő könnyen kitolódhat, vagy akár a hatás is gyengülhet.

A készítmények általában addig hatnak, míg a hatóanyagok ki nem ürülnek a szervezetből. Míg az első 2-4 órában intenzív a hatásuk, az folyamatosan csökken, míg nagyjából 18-24 óra elteltével ki nem ürül teljesen a szervezetből.

Az étrendkiegészítők is működnek?

Biztos, klinikailag igazolt hatást kizárólag a gyógyszer hatóanyagú, vényköteles termékek tudnak garantálni.
Az étrendkiegészítő minőségű termékek hatása sok esetben kétséges. Vannak, akik esküsznek 1-1 termék kiemelkedő hatására, míg mások ugyanazt a terméket használva nem érzékelnek potenciajavulást.
A növényi potencianövelők javíthatják a szexuális teljesítményt, de hatásuk nem igazolt.
Az egyes termékek hatásfoka egyénenként eltérő mértékű lehet.

Ha kíváncsi vagyok, kipróbálhatom?

Ha kisebb mértékű merevedési zavart tapasztaltál, ha szeretnél javítani szexuális teljesítményeden, bár hatásuk nem garantált, első körben a növényi termékekkel érdemes próbálkoznod. Ezek ugyanis, mivel gyógyszer hatóanyagoktól mentesek, nem, vagy csak szélsőséges esetben produkálnak mellékhatást. Tehát, válaszunk igen: ha kíváncsi vagy és szükségét látod, kipróbálhatod a potencianövelő termékeket.

DE: 3 dolgot itt muszáj kiemelnünk:

1.) Mivel a potencianövelők (a növényiek is) első sorban a keringés javításával fejtik ki hatásukat, így szívproblémák, magas vérnyomás és egyéb keringési rendszert érintő problémák esetén használatuk tilos!

2.) A potencianövelőket gyakran hamisítják, így mindig legyél megfelelően körültekintő a vásárlás előtt, különösen ha webáruházból vásárolsz. Nézd meg egyrészt, hogy a választott termék az OÉTI által jóváhagyott-e, valamint, hogy milyen cég áll a weboldal mögött.

3.) Mielőtt bármilyen terméket használni kezdenél, mindenképp érdemes előtte egyeztetned háziorvosoddal, különösen abban az esetben, ha rendszeres alkalmazást igénylő gyógyszereket szedsz.



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön