erogén zónák
Egészségmagazin.com   |   2015.05.15.

Erogén zónák a vágykeltő fókuszpontok

Ha szexuális szokásaink berögzötté válnak, és valami újításra vágyunk akkor nem árt egy kicsit máshová helyezni a fókuszpontot. A női és a férfi testnek megannyi erogén zónája van, amelyek ingerlésének hatására szexuális izgalmat válthatunk ki. Lássuk hát, kinek mi a „gyengepontja".

reklám vége

Amit a háttérről tudni érdemes

Az erogén zónák fokozottan érzékeny területek, amelyek ingerlésre szexuális izgalmat keltenek. Ezek egyéntől függően a test akármelyik pontjai lehetnek, de vannak a férfiak és a nők esetében is gyakori fókuszpontok.

Anatómiai szempontban az emberi testnek kétféle, specifikus és nem-specifikus erogén zónája van. A nem-specifikus területeken az idegvéződések száma normális mennyiségű, ilyenek például a test oldala, a nyak hátsó része vagy a hónalj. Specifikusnak tekintjük azokat a területeket, amelyek érintése hevesebb ingert vált ki, ilyenek például a fejbőr, az ajkak, a szemek, a száj és a nyak. Azonban a szexuális életet sokkal izgalmasabbá és izgatottabbá tehet az ezekkel való „játék", ezért érdemes megismerni őket.

A nők erogén zónái

A gyengébbik nem képviselőinek körében hihetetlenül fontos szerepe van az érzelmeknek, nincs is annál jobb, mint amikor egy férfi szeretetteljes közeledését érzékelik. Azonban természetesen az ő testük is rejteget titkokat, amiket érdemes felfedni.

A nők esetében igen jelentős az előjáték, ők szeretik ha kényeztetik őket, és ebben igen nagy segítség lehet a különböző erogén zónák ismerete. Náluk izgalmakat rejtő területek a nyak, a vállak, az ajkak és a fül, valamint a köldök alatti rész, a könyökhajlat, a lábujjak, a térd és a térdhajlat. Ezek kényeztetése apró csókokkal vagy finom érintésekkel könnyen felejthetetlenné tehetnek egy éjszakát.

Ezen felül a női mell is igen érzékeny, a mellbimbó körül lévő idegvégződések sokasága miatt ennek ingerlése könnyen felfokozottá teheti a helyzetet. Azonban a nők legérzékenyebb pontja a csikló, amely a nagy ajkak felső részén, a kis ajkak találkozásánál található. Itt rengeteg idegvégződés van, ezért ennek ingerlése könnyen az orgazmusig is eljuttatja a nőket.

A férfiak erogén zónái

A legtöbb férfi esetében nem annyira lényeges az előjáték, azonban az okos nő megtanul „játszani" a férfi testén, hogy az erogén zónákat érintve különlegessé tegye az együttlétet.

Előfordulhat, hogy nem is kell megérinteni párunkat, mert elég ha izgató dolgokat súgunk a fülébe. Ugyanis ezek az információk a központi idegrendszerben végbemenő folyamatok eredményeként szexuális izgalomba hozhatják a férfit. Azonban vannak további, érintéssel és csókokkal ingerelhető pontok, például a talp, a fül, a térdhajlat, az alhas, a belső comb, a homlok, a szemhéj és a nyak.

Természetesen, mint ahogy a nők esetében, úgy a férfiaknál is találhatunk érzékeny pontot a nemi szerven. A fitymán megannyi idegvégződés van, így akárcsak a nőknél a csikló, így a férfiaknál ennek ingerlése képes a csúcsra juttatni őket. A herezacskó és az ánusz között található szintén egy érzékeny terület, a perineum, amely enyhe nyomásra az ejakuláció előtt növelheti az orgazmus intenzitását. Ezeken kívül a hímvessző és a herék is erogén zónának számítanak, az ezekkel való „játékkal" szintén könnyen tűzbe hozhatjuk párunkat.

Láthatjuk tehát, hogy megannyi érzékeny terület van saját és párunk testén, amelyek segítségével a szexuális együttlét sokkal felfokozottabbá válhat. Érdemes tehát nem csak egyet ismerni ezek közül, hanem az összessel eljátszani, hogy változatossá tehessük a néha ellaposodó izgalmakat.



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön