természetes vágyfokozás
Egészségmagazin.com   |   2015.03.07.

Természetes szexuális vágyfokozás

A testi vágyak fokozása iránti érdeklődés és próbálkozás szinte az emberiséggel egyidős. A napjainkban ismert több, szintetikus szer, amelyek a szexuális teljesítményre pozitív hatással vannak, a vágy felkeltésére nem alkalmasak - annak természetesen kell jelentkeznie. Azonban találhatunk több anyagot is, amelyek elősegíthetik a vágyak természetes fokozását és egy tökéletes este kialakulását. Így tehát nem kell mesterségesen előállított gyógyszerekhez nyúlnunk, a szexuális vágyat a természetben is megtalálható, egészséges anyagok segítségével is belecsempészhetjük párunk életébe.

reklám vége

Aphrodité növényei avagy természetes vágyfokozás

Az afrodiziákumok olyan anyagok, amelyek növelhetik a nemi vágyat, egyes szakértők a szexuális élvezetet javító vegyületeket is ide sorolják. Az ide tartozó szerek nagyobbik részéről bebizonyosodott, hogy nincs konkrét serkentő hatása, azonban sokszor a hit is elég a kívánt hatás előidézéséhez.

A görög mitológia szerelemistennőjéről, Aphroditéről kapták a nevüket az afrodiziákumok, akinek szépségével és vonzerejével senki nem vetekedhetett. A mondák szerint léptei nyomán növények és virágok sarjadtak, amelyek fogyasztása vágyserkentőként hatott az emberi szervezetre. Időtlen idők óta létezik a mondába vetett hit, de a vágyfokozó hatással kapcsolatban más és más divat alakult ki a különböző korokban és kultúrákban.

Egy természetes vágyfokozó leírására bukkanhatunk az Odüsszeiában. A történetben a zeller bódító hatásáról olvashatunk, amely a Calypso szigeti szerelmi bűbáj alapja volt.

A kínaiak, koreaiak és a japánok a padlizsánnak - fallikus formája miatt - tulajdonítottak vágyserkentő hatást.

A dél-amerikaiak az orron keresztül felszippantott porokat (pl őrölt chili) alkalmazták, a XVI. századi fürdőkben rendezett orgiák során pedig a beléndekmagok füstje tüntette el a gátlásokat.

A méz, az osztriga, a kaviár és a szarvasgomba régóta számon tartott vágyfokozó, amelyek elterjedésének kezdetén csodaszernek számítottak - hiszen minden újdonság kezdetben drága, nehezen beszerezhető és sokszor párosul hozzá egy-egy legenda.

A kakaót és a csokoládét sokáig csak a tehetős emberek engedhették meg maguknak, hiszen erős vágyserkentőnek tartották őket. Bécsben 1624-ben megjelent egy tanulmány, amelyben a kakaót a „szenvedélyek fellobbantójának" tartották.

 

Az igazság a szexuális vágyfokozókról

A tudományok mai állásának köszönhetően könnyen kideríthető, hogy van-e alapja a sok évre visszamenő vágyfokozásról szóló hiedelmeknek. Az egészséges szexuális étvágyhoz szükségesek a működést befolyásoló hormonok, az egészséges szervezet és a lelki harmónia.

Viszonylag régóta bizonyított, hogy a szexuális élet nem a vágyfokozó anyagtól, hanem leginkább a hormonok működésétől függ, amelyek fehérjékből épülnek fel. Tehát ha fokozottan odafigyelünk magunk és párunk étkezési szokásaira, a megfelelő minőségű és mennyiségű fehérje-összetételre, akkor a szexuális aktivitás is fokozható. Ezért tulajdonítanak vágyfokozó hatást többek között a különféle tengeri halaknak, osztrigának, kaviárnak, sajtoknak és bizonyos csonthéjasoknak (dió, mandula).

Az egészséges szexualitáshoz elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működése, amelyet a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag ételek fogyasztásával segíthetük elő. Ebben segítségünkre lehet például a zeller, a petrezselyem, a banán, az avokádó, a vöröshagyma, de még a szezámmag is.
A kedélyállapotra ható termékek segítik a pozitív hangulat előidézést, adott esetben a szexuális vágy fokozását. A kakaó és a csokoládé boldogságérzetet és megelégedést kelt, a vaníliarúd tele van hangulatfokozó illóolajjal - ezért ezek közül mindegyik jó hatással lehet partnerünkre.

Az évek során megannyi anyagról alakultak ki elképzelések, azonban fontos szem előtt tartani, hogy az egészséges szervezet és a harmonikus lelkiállapot nélkül bármilyen afrodiziákum kudarcot vallhat. Érdemesebb tehát a vágyat egy egészséges menüsor összeállításával, valamint kellő hangulatvilágítás és zene segítségével felébreszteni.

Tetszett? Oszd meg!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön