szextipp
Egészségmagazin.com   |   2017.01.31.

6 szextipp szexológusoktól a fagyos téli éjszakákra

Csak úgy tombolnak odakinn a mínuszok, elegünk van már belőle! De ne aggódj: egy-két pikáns kis trükkel egészen felmelegítheted a hangulatot a hálóban, odakint meg hadd tomboljon a tél!

reklám vége

6 pikáns szextipp a szexológustól

1. Mondd el, mit szeretnél érezni!

Akár bevallja, akár nem, a legtöbb ember fantáziált már másról szex közben. Miért ne lehetne ezt elárulni? A szakértők azt javasolják, ne félj megosztani a pároddal a titkos vágyaidat! Ehhez persze az kell, hogy te magad is tisztában legyél azzal, mit is akarsz az együttléttől.

Ha megfejtetted, akkor a pároddal találjátok ki, hogyan lehet elérni azt az érzést! A szerepjátékok például kiválóak erre a célra...

2. Magadra is figyelj!

A nők gyakran nyomják el saját vágyaikat, miközben párjuk kegyeit keresik. Bár fordítva ez kevésbé jellemző, fontos, hogy megtaláljátok az egyensúlyt! Jó, ha tudod, mi kell a másiknak (sőt, tudnod is kell, mit szeret), de ez nem azt jelenti, hogy saját magadat zárójelbe kellene tenned.

Mindkettőtök öröme fontos: figyelj magadra! Ha hiszed, ha nem, a párod is jobban fogja érezni magát, amikor azt látja, hogy elégedett vagy.

3. Légy kreatív!

A kutatások egyértelműen azt mutatják: a hosszú távú kapcsolatokban a szexuális fantázia az idő előrehaladtával igencsak megkopik. A kezdeti kreatív, impulzív együttléteket szépen lassan felváltja a „megszokás", ami viszont egyenes út az ellaposodás felé.

Ne hagyjátok kihűlni a lángot, izzítsátok be a fantáziátokat! A képzeletet nyugodtan hagyhatjátok kalandozni...

Próbáljatok ki új pózokat, új helyszíneket, vásároljatok szexi kiegészítőket, vagy akár nézzetek együtt erotikus filmeket. Esetleg játsszatok el a 6. szextippel.

4. Vágyak és tabuk

Biztosan neked is vannak kedvenc szexpózaid és a titkos vágyaid, de bizonyára olyanokat is fel tudnál sorolni, amik a „soha"-kategóriába tartoznak. A szakértők tanácsa: készíts listát ezekből! Egyikre azokat írd fel, amiket szeretsz, és szívesen csinálsz is, másikra a kipróbálásra váró vágyak kerüljenek, a harmadikra viszont a tabukat vésd fel, amik biztosan nem hiányoznának. Ez segít világosan látni, mire is vágysz valójában. Ha van kedvetek játszhattok is a listával: kis cetlikre írjátok fel az 1-2. kategóriába tartozó vágyakat, keverjétek össze egy üvegben, és húzzatok belőle! A kihúzottakat természetesen végre is kell hajtani.

5. Beszéld meg a pároddal, miről fantáziálsz

Mindenki szokott a szexről fantáziálni, sokan azonban félnek megosztani párjukkal az ötleteiket. Pedig könnyen lehet, hogy hónapok, esetleg évek óta ő is ugyanerre vágyik!

Ha neked is van ilyen, fogadd meg a szakértők tanácsát, és ne félj elmesélni a párodnak, miről fantáziálsz! Nemcsak a kapcsolatotok mélyülhet el ezáltal, de a szex is sokkal bensőségesebbé válhat.

6. Gondolj szexi dolgokra!

A szexualitást a lehangoló, hétköznapi dolgok könnyedén képesek megölni: a munka, a gyerekek iskolai problémái, a családi, baráti viszályok nem éppen a legjobb ágymelegítők. Szánj időt arra, hogy a számodra vágykeltő, szexi dolgokra is gondolsz, ezekről is beszélgetsz! Nemcsak jobb kedved lesz tőle, egy-egy fantasztikus együttlét emléke akármikor lázba hozhat... Akkor pedig nincs megállás!

Miért vesződnél fölösleges és betarthatatlan fogadalmak betartásával, ha olyanokat is ígérhetsz, amik sokkal kellemesebbek? Elvégre télen az ágynak nem kell hidegnek lennie...



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön