vágyfokozás
Egészségmagazin.com   |   2015.10.10.

Alvással és pornóval az egészséges vágyfokozásért

Ma már sokaknak megvan a saját, jól bevált módszere arra, hogy naponta elcsavarja kedvese fejét - egy pohár bor, egy finom csokoládé vagy egy különleges vacsora meghozhatja a kellő összhangot. Azonban mind a férfiak, mind a nők esetében akadhat módszer, amire eddig nem gondoltunk. Nemrég végzett kutatások ugyanis bebizonyították, hogy a pornó és egy óra alvás megalapozhatja a mozgalmas hálószobai életet.

reklám vége

A pihenés öröme

Az eddigi kutatások során kevés figyelmet kapott az alvás szexuális étvágyra gyakorolt hatása, ezért a Michigani Orvosi Egyetem egyik kutató csoportja kedvet kapott a vizsgálathoz. Dr. David Kalmbach és kollégai 171 nő alvási szokásait követték figyelemmel két héten keresztül. Megvizsgálták, hogy mennyit aludtak egy-egy éjszaka, majd a másnapi szexuális vágyaik szerint kategorizálták őket.

Az eredmények alapján egyértelműen kimutatható, hogy minden egyes alvással töltött óra megnövelte a nőkben felébredő vágyat. Összesen 14 százalékkal nőtt meg a szexuális együttlétek száma, valamint megfigyelhető volt, hogy a kipihentek jobban élvezték a nemi aktust, mint a kevesebbet alvó társaik. Sőt, a nemi éberségük is jobb lett, esetükben rövidebb út vezetett a hálószobáig.

Bár a rohanó világban egyre nehezebb megpihenni, érdemes odafigyelni az elegendő alvás mennyiségére, hiszen egyéb jótékony hatása mellett a szexuális vágy fokozását is elősegíti a nők esetében. Hiábavaló lehet bármilyen küzdelem, az elfáradt test a vágyakra is hatással van, ilyenkor oly mélyen szunnyad a tűz, hogy nehéz belőle perzselő éjszakát varázsolni.

Pornónézés a kellemes éjszakáért

A férfiak esetében is újdonságra derült fény az elmúlt időszakban, az eddigi tévhittel ellentétben a pornó jótékony hatására hívták fel a figyelmet egy amerikai tanulmányban.

A szexfilmek hatásairól sok helyen és sokszor vitatkoztak már az elmúlt évek során, de nem született egyezményes döntés. Valószínűleg a jövőben sem alakulnak ki általános érvényű válaszok, de azt tényként kel elfogadnunk, hogy az internet hatására egyre többen néznek ilyen jellegű filmeket - akár beismerik, akár nem része az életüknek.

A pornófilmek elleni érvek között legtöbbször az erkölcsi aggályok szerepelnek, de ugyanennyire lényeges ezek egészségre gyakorolt hatása is. Eddig úgy tartották, hogy korai megömlést és merevedési zavarokat okoz, azonban egy kanadai és egy egyesült államokbeli kutatócsoport megcáfolta ezt.
A vizsgálatuk során 280 önkéntes férfi adatait vetették össze, akiket a partnerrel létesített kapcsolatuk és a maszturbálás során tanúsított szexuális viselkedésükről, valamint a pornónézési szokásaikról kérdeztek meg. Ezt követően mindenkinek, aki hetente 0-25 órát nézett ilyen jellegű filmeket, levetítettek egyet laboratóriumi körülmények között, majd megmérték a nemi izgatottságukat.

Az eredmények egyértelműen kimutatták, hogy akik a hétköznapok során néznek szexfilmet, azok izgatottabbak lettek a laboratóriumi kísérlet során, és sokkal erősebb vágyat éreztek mind a partnerrel való szexuális együttlétre, mind a maszturbációra. Saját bevallásuk szerinti merevedési zavaraik nem függtek össze a pornóval, tehát az ezzel kapcsolatos eddigi megállapítások is megdőlni látszanak.

Ez a két vizsgálat jól bizonyítja, hogy mindig is kulcskérdés volt - és az is maradt - a szexuális vágy, illetve erősítésének esetleges lehetőségei. Mindig lesznek apró dolgok, amelyek izgalmassá teszik az együtt töltött időt, és amik felkelthetik az egymás iránti vágyat. Létezhetnek jól bevált szokások egy párkapcsolatban, amelyek egyértelműen mutatják az irányt a hálószoba felé, azonban nem szabad elfeledkezni párunk érzelmeiről sem. Bár az alvás, vagy egy pornófilm megnézése belobbanthatja a szexuális vágyat, az egymás megértése és a kölcsönös figyelem sokkal tovább táplálhatja a lobogó tüzet.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön