pornó, pornófilm
Egészségmagazin.com   |   2015.12.12.

Egészséges-e pornófilmet nézni?

Pornófilmeket szinte mindenki néz. Persze tudjuk, te nem, és természetesen mi sem;)! De jobb, ha tudod, hogy pornófilmet nézni - bizonyos keretek között - kifejezetten jó hatással van a szexuális életedre, egészségedre és párkapcsolatod minőségére is! Miért jó pornót nézni, és melyek a legnépszerűbb filmek? - erről írtunk most egy rövid kis összefoglalót.

reklám vége

Mindennapi pornó

Szoktál pornófilmeket nézni?

Nincsen ezzel semmi baj; már írtunk arról, hogy a pornófilmek jótékony hatással lehetnek a párok szexuális életére. Nem csak megfűszerezheti, izgalmasabbá teheti az együttléteket, és végső esetben akár egy kapcsolat kihűlésének elkerüléséhez is hozzájárulhat.

Az ember szexuális érésének szerves része saját testünk, szükségleteinek, vágyainak és azok kielégítésének felfedezése, ebben pedig a pornó is nagy segítségre lehet. Talán nem tévedünk nagyot, ha azt feltételeztük, hogy te sem éppen 18 éves korodban láttál először ehhez hasonló képsorokat...

A pornófogyasztás már kamaszkortól kezdve hasznos lehet, feltéve, ha a fejlődésben lévő szervezet azzal is tisztában van, hogy az átlagos szexuális élet nem ebből áll: nem abból, hogy minden második szerelővel, néha egyszerre többel is összefekszünk. Ugyebár...

Ha már te is be mered vallani, hogy igenis szoktál fantáziálni és pornót nézni, érdemes lehet megvizsgálni azt, hogy a te ízlésed mennyiben egyezik meg, vagy tér el a többi ember ízlésétől ezen a téren.

Ugye, hogy izgalmasnak tűnik?

A tudósok korábban is kutatták már azt, hogy ki néz pornót, vagy azt, hogy ezek a filmek milyen hatással vannak nézőikre. Valamiért a pontos típusok azonban eddig kimaradtak.

A pornó típusokat vizsgálták

A friss kutatás során 2 227, 18 és 40 év közötti férfi és nő töltött ki egy internetes kérdőívet a pornófogyasztási szokásaikról. A résztvevők nagy része (64%) heteroszexuális volt. Az alanyok mindegyike legalább néhány alkalommal nézett pornót a kutatást megelőző évben. A kérdőív összesen 27 különféle pornófilm-típust (pl. amatőr, édeshármas, leszbikus, szado-mazo) tartalmazott, a kitöltőknek azt kellett értékelniük, hogy milyen gyakran néztek egyik vagy másik kategóriába tartozó filmeket.

A legnézettebb pornó

Természetesen az alanyok esetében figyelembe vették az illető nemét, és szexuális orientációját is, így több toplista alakult. A heteroszexuális résztvevők esetében a férfiaknál és a nőknél egyaránt a dobogós helyet kaptak az orális élvezetek, a top 5-be pedig bekerült az édeshármas - úgy látszik, ez a szokatlan felállás férfiak és nők fantáziáját egyaránt izgatja.

Ha te is szoktál ilyenről fantáziálni, akkor megnyugtatunk, nincs ebben semmi különleges, valószínűleg a párodnak is gyakran eszébe jut! Ennek gyakorlati kipróbálását azonban csak nagyon kivételes párkapcsolatokban ajánljuk...

Fontos megjegyezni azonban, hogy attól még, mert három résztvevős pornót nézel, akár olyat, amiben a veled azonos nem van többségben, még nem leszel meleg - úgy fest, mindenki ezt nézi!

Érdekes, hogy általánosnak mondható ízlés végső soron gyakorlatilag majdnem megegyezik a vizsgált kategóriákban, a legtöbben ugyanarra izgulnak fel.

Sőt, a heteroszexuális és homoszexuális pornónézési szokások között sincs nagy különbség: bár azt gondolnánk, hogy a homoszexuális résztvevők körében a meleg pornó vezet, de a valóságban a férfiaknál csak az 5. helyre, a nőknél a 4. helyre került az azonos neműek szexuális aktusa, és mindkét csoportban jobb helyre került az édeshármas, mint a melegpornó. Hiába, úgy tűnik, hogy az édeshármast nem lehet letaszítani a dobogóról, szexuális preferenciától függetlenül egyaránt népszerű mindkét nem körében.

Milyen pornófilm az, amit nem néznek az emberek?

Érdekes megnézni a lista végét is: a meleg pornó például a heteró férfiaknál csak a 27., azaz utolsó helyre volt elég, ugyanez a nők esetében a 13. helyre került. Jól látszik, hogy a heteró nők jobban érdeklődnek a melegpornó iránt, mint a férfiak, ez egybevág azzal a közelmúltban publikált kutatással, mely szerint szinte nem is létezik teljesen heteroszexuális nő. Ezzel együtt minden lista utolsó helyein ugyanazok a típusok, így az öklözős, kövér nőket felvonultató, valamint a különféle végtermékeket is felhasználó pornók végeztek.

Szóval ha időnként megkívánsz egy-egy pornófilmet, és elgondolkodtál már, hogy miért vonz egy-egy kategória, megnyugodhatsz: a kíváncsiság teljesen egészséges szokás, nem számít devianciának, ha néha pikánsabb filmekhez támad kedved.

Amíg a helyén kezeled a pornófogyasztást, és nem viszed túlzásba, nézd bátran, sőt, nézd akár pároddal kettesben: valószínűleg kedvet kaptok a látottakhoz, és új elemekkel bővülhetnek az éjszakáitok.

Egészségetekre!

Érdekesnek találtad a cikket? Oszd meg ismerőseiddel is!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön