leszbikus, biszexuális
Egészségmagazin.com   |   2015.11.22.

Minden nő egy kicsit leszbikus?

A fejekben 3 féle nő létezik: heteroszexuális, homoszexuális és biszexuális. A legújabb kutatások szerint azonban a nőknek csak egyetlen típusa van: a biszexuális, vagyis a lelke mélyén minden nő vonzódik a saját neméhez (is). Úgy tűnik, a női szexualitás még annál is bonyolultabb, mint gondolták.

reklám vége

Az ominózus kutatás egészen meglepő eredménnyel zárult: úgy tűnik, hogy míg a leszbikus nők legnagyobb részt kizárólag a nőkhöz vonzódnak, a legtöbb, magát heteroszexuálisnak való nő valójában biszexuális, vagy leszbikus. A vizsgálat szerint a női szexualitás sokkal összetettebb, mint a férfi.
Egy kis túlzással: „tisztán" heteroszexuális nő egyszerűen nem létezik.

Biszexuális heterók?

A Dr. Gerulf Rieger vezetésével az Essex-i Egyetemen elvégzett kutatás során 345 nőt kérdeztek szexuális irányultságukról, majd attraktív és meztelen férfiakról, valamint nőkről mutattak nekik képeket és videókat. Ezután összehasonlították az ekkor mutatott reakcióikat a korábban elmondottakkal. Az eredmények egészen meglepően alakultak: míg a leszbikus nők 68%-a kizárólag a nők látványától izgult fel, addig a magukat heterónak valló nők mindössze 28%-ról mondható el, hogy kizárólag a férfitestek láttán jöttek izgalomba.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a heteroszexuális nők 72%-át a férfiak és nők látványa egyaránt felizgatta! Az Essex-i Egyetem kutatói ez alapján azt a következtetést vonták le, hogy szinte alig léteznek teljesen heteroszexuális nők.

A leszbikusok olyanok, mint a férfiak

A kísérlet során az alanyok reakcióit a szemmozgást mérő műszerekkel, valamint fiziológiai szexuális válaszaik mérésével vizsgálták. Korábbi vizsgálatok során is kimutatták már, hogy heteró nők izgalomba jöttek más nők látványától is, ezt azonban feltételezték a leszbikusok és a férfiak látványának esetében is. Most azonban ezt is megvizsgálták, így kiderülhetett, hogy ez a jelenség fordított irányban közel sem annyira jelentős.

A leszbikus nők sokkal inkább csak a preferenciájuknak megfelelő nem látványától „indulnak be". Ezzel pedig az ő reakcióik sokkal inkább a férfiakéra hasonlítanak, akik fizikai reakciói sokkal jobban tükrözték az elmondott irányultságot, mint a nők esetében. Dr. Rieger lenyűgözőnek nevezte azt a felfedezést, hogy a heteró és leszbikus nők körében ilyen különbség mutatkozik a reakciók között.

Összetett női szexualitás

Nem tisztázott, hogy mi a jelenség magyarázata, de a kutatás vezetője szerint azzal lehet kapcsolatban, hogy a lány magzat mennyi tesztoszteron hormont kapott az anyaméhben. Akik nagyobb dózishoz jutottak hozzá a terhesség első időszakában, a férfi szexuális viselkedéshez sokkal inkább hasonló mintázatokat követnek.

Dr. Rieger elmondása szerint hasonló jelenséget fedeztek fel majmokkal lefolytatott vizsgálatok során is. A kutatás azért jelentős, mert korábbi elmondásaikkal ellentétben a heteroszexuális nők a nemi izgalom során sokkal inkább bizonyulnak biszexuálisnak vagy homoszexuálisnak, de szinte sosem kizárólagosan heterónak.

Ezzel együtt ezek az eredmények valószínűleg nem azt jelentik, hogy a nők hajlamosak elnyomni magukban valódi énjüket és szexuális irányultságokat. A jelenség magyarázata sokkal inkább az lehet, hogy a női szexualitás egyszerűen sokkal bonyolultabb és összetettebb, mint a férfi. Az izgalmi állapotot vizsgáló kísérletek során ugyanis olyan óriási különbségek mutatkoznak a kimondott vélemények és a mutatott fizikai reakciók között, hogy úgy tűnik, a nők számára a szexualitás egy teljesen más világ, mint a férfiak számára.



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön