szex
Egészségmagazin.com   |   2017.12.13.

Szex és egészségmegőrzés. 10 ok, miért kell még többet csinálnod!

A szex fantasztikus élvezet, ezt mindenki tudja, ahogy azt is sokan rebesgetik, hogy egészséges, ám utóbbi témát elég nagy homály borítja. Ennek most véget vetünk! Íme, 10 dolog, amiből kiderül, miért jó a szex egészségmegőrzés szempontjából is.

reklám vége

Miért jó a szex? Micsoda kérdés! Hiszen ezt mindenki tudja! Mindenki szeret örömet szerezni és kapni, a földi gyönyörök közül pedig a szex nyújtja a legnagyobb élvezetet. Ezen túl pedig egy sor tanulmány bizonyítja, hogy az egész testedre jótékony hatással van. Íme, 10 példa arra, hogy a szex nem csak jó, de egészséges is.

A szex és az egészségmegőrzés

1. A szex fiatalít

Biztosan sokszor hallottad már, hogy aki boldog és elégedett, az gyakran fiatalabbnak néz ki a koránál - egy kutatás szerint azonban a pezsgő szexuális élet ugyanezt eredményezi. A meglepő felfedezést egy edinburgh-i orvos tette, aki hosszú évek alatt azt figyelte meg, hogy azok a páciensei, akik rendszeres szexuális életet élnek (és elégedettek vele), 5-7 évvel fiatalabbnak néznek ki a valós koruknál. Ugyanakkor egy másik kutatás azt bizonyította, hogy a szex ártalmas lehet az idős férfiaknak, ezért bizonyos kor felett csak módjával ajánlott.

2. Fokozza a termékenységet

Mármint a férfiak termékenységét. A kutatások ugyanis azt mutatták ki, hogy minél többet szexel egy férfi, annál életképesebbek lesznek a spermiumai. Hogy mit jelent a minél több? Nos, heti kétszeri hancúrozás már elég ahhoz, hogy edzésben tartsa a hímivarsejteket, de persze tudjuk, hogy sportból soha nem lehet elég;).

3. Legyőzi a náthát

Vagy legalábbis harcol ellene: a heti 1-2 együttlét ugyanis segíti az immunglobulinok termelődését, ezek az antitestek pedig hozzájárulnak a szervezeted betegségek elleni küzdelméhez.

4. Meghosszabbíthatja az életed

Egy ausztrál kutatás meglepő eredményre jutott: azok az emberek, akiket heti 2-3-szor gyönyörökben részesít a párjuk, 50%-kal kisebb eséllyel halnak meg rákban, mint a ritkábban szexelők. Azért nem árt a többi dologra is odafigyelni: a meglepő adatoknak nyilván közük van a boldog, vidám, kiegyensúlyozott élethez is.

5. Enyhíti a menstruációs fájdalmat

Ha téged is kínoznak a ciklusod alatt váratlanul rád törő, kínzó görcsök és fájdalmak, a szex ezen is segít. Bár sokan idegenkednek a menstruáció alatti szextől, a kutatások szerint kevés dolog enyhíti jobban a fejfájást és a görcsöket, mint egy buja együttlét.

6. Véd az inkontinenciától

Az inkontinencia, vagyis a vizeletcsepegés sok nő rémálma, amit ráadásul a fertőzések és a felfázások is fokozhatnak. A rendszeres szexszel viszont remekül karbantarthatók az érintett izmok. Próbáld ki mellé az intimtornát, és még jobb lesz mindkettőtöknek!

7. Infarktus ellen jó

Bár a filmekben sokszor éppen szex közben kapnak infarktust az emberek, a valóságban ennek az ellenkezője gyakoribb. Több kutatás is igazolta ugyanis az összefüggést a heti többszöri szex, az orgazmus és a szívbetegségekkel szembeni ellenállás között. A felmérések szerint azoknál a középkorú nőknél és a férfiaknál, akik rendszeresen szexelnek (és élvezik is), kisebb eséllyel alakulnak ki szív-és érrendszeri betegségek. De ahogy már írtuk, idősebb korban megváltozik a képlet...

8. Kisimítja a ráncokat

Ez az a dolog, amit a barátnők azonnal észrevesznek rajtad, ami már önmagában is árulkodó lehet. A dolognak azonban más magyarázata is van: egy amerikai tanulmány szerint ugyanis a rendszeres szex képes növelni az ösztrogén-szintet, ami pedig hozzájárul a bőr egészségéhez.

9. A szex növeli az önbizalmat

A szex tulajdonképpen nem más, mint egy élvezetes önbizalomdopping. A Texas-i Egyetem kutatói ugyanis arra jutottak, hogy akik gyakrabban szexelnek, magasabb önbizalommal rendelkeznek, mint akik ritkábban.

10. Oldja a stresszt

Igen, a szex az egyik legjobb stresszoldó: atombombaként robbantja szét a benned lévő feszültséget, ráadásul élvezettel, elégedettséggel tölti ki az űrt. Egy tanulmány ez bizonyította is: a vizsgált személyek közül azok voltak a legkevésbé stresszesek, akiknek az elmúlt 24 órában része volt a testi gyönyörökben.

Ha legközelebb a párod hancúrozásra csábít, és neked nincs kedved hozzá: jusson eszedbe: a jó együttlétnek sokkal több pozitív hatása van, mint gondoltad volna!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön