megcsalás
Egészségmagazin.com   |   2016.12.26.

Megcsal a párod? A foglalkozása elárulja!

A közhiedelem szerint vannak olyan szakmák, amikben sokkal általánosabb a félrelépés, mint másokban. Ez elsőre üres pletykának tűnhet, de egy nemrég készült felmérés alapján összeállítottak egy toplistát a legmegcsalósabb foglalkozásokról, amik közt egészen meglepőek is vannak.

reklám vége

Az a gondolat, hogy a foglalkozás összefügghet a hűséggel, sokak számára legalább akkora tévhitnek tűnik, mint az, hogy a Föld lapos. Megesik azonban, hogy a tévhitekből igazságok lesznek. Bár a Föld nem lapult össze csak azért, hogy egyeseknek igaza legyen, „megcsalós" foglalkozások igenis léteznek.

Mi lehet jobb bizonyíték erre, mint egy félrelépős randikra specializálódott honlap felmérése? A Victoria Milan oldalain ugyanis olyan, párkapcsolatban élő nők és férfiak regisztrálhatnak, akik hosszabb-rövidebb affért keresnek kihűlt és megunt párkapcsolatuk mellé. Bár a portál felhasználói vélhetően nem az őszinteség felkent papjai és papnői, a hölgyek közül több mint 5600-an hajlandóak voltak válaszolni egy sor kérdésre, amiknek az volt a célja, hogy kiderüljön: milyen emberek ők, és a szeretőik.

Ennek alapján készült el a toplista, amelyen nyilvánvaló és egészen meglepő szakmák éppúgy előfordulnak.

A legmegcsalósabb foglalkozások

 

1. Brókerek, bankárok, elemzők

Ha láttad a Wall Street farkasa című filmet, lehet elképzelésed arról, mi zajlik egy ilyen helyen. Bár a filmek nyilvánvalóan túloznak, a brókerek világa gyakran valóban jobban hasonlít bordélyra, ahol bármi megtörténhet, mint a világgazdaságot mozgató komoly munkahelyre.

2. Pilóták és légiutas-kísérők

Első látásra meglepő a második helyezett, de ha belegondolsz, ez sem különösebben váratlan: ezek az emberek életük nagy részét a levegőben és a világ különböző városaiban lévő szállodákban töltik, távol az otthontól, és a családjuktól, így sokszor adódhat alkalmuk egy-egy kósza légyottra. A csábítás hatalmas, a lebukás esélye pedig minimális: olyan, mint a legendabeli matrózok, akiknek minden kikötőben volt egy-egy babája.

3. Orvosok és nővérek

Ez tényleg meglepő! Rendben van, hogy a nővérkeruhás hölgyek a pornófilmek legnépszerűbb szereplői közé tartoznak, de hogy az orvosok is beszálljanak a buliba, ezt biztosan te sem gondoltad volna. Pedig ha beleképzeljük magunkat a helyzetükbe, nem is olyan hihetetlen: a bármely más munkával összeegyeztethetetlen időbeosztás, a vég nélküli éjszakai műszakok...

 

4. Üzletemberek

A vezérigazgatók, menedzserek, és titkárok élete állandó rohanás, sokszor napi 15 órát is dolgoznak, nem csoda hát, ha a családjuk nem sűrűn látja őket. Ellentétben a szeretőikkel...

5. Sportolók

Az élsportolók nagyon sok időt töltenek edzőikkel és csapattársaikkal, az állandó edzések, felkészítő táborok és az összezártság pedig meghozza a hatását - az olimpiai játékok alatt például több mint százezer óvszert osztanak ki a résztvevők között, hogy legalább biztonságban csinálják a dolgot.

6. Művészek

Na, ez biztosan nem lep meg - maximum a tény, hogy a művészlelkek a 6. helyre szorultak. Évszázadok óta tudjuk, hogy a festők, színészek, fotográfusok a maradandó műalkotásokért cserébe nemcsak fura és különc figurák, de gyakran igen mozgalmas szexuális élettel és kiterjedt „háremmel" is rendelkeznek.

7. Az éjszakai élet szereplői

A táncosok, DJ-k, és a bárok felszolgálói azok közé tartoznak, akik éjjel aktívak, és a felmérés szerint nemcsak a munkában...

8. Bírók és ügyvédek

Az igazságszolgáltatás szereplőiről általában nem a hűtlenség jut először eszünkbe, de ezek szerint a vizet prédikál, bort iszik mondás közülük is sokakra igaz.

9. Újságírók, PR-szakemberek

Ők azok, akik nap, mint nap rengeteg különböző emberrel találkoznak és beszélnek, hiszen ez a munkájuk része. A megismert emberek egy részénél viszont ezek szerint egyszerű munkakapcsolatnál többről van szó.

Az adatok mellett a Victoria Milan arra is rákérdezett, mit gondolnak a hűtlen nők a munkahelyi kapcsolatokról. Háromból két nő állította, hogy az afférja kapcsolódott a munkahelyéhez, ugyanakkor a megkérdezettek 85%-a nem ajánlaná, hogy valaki a kollégájával bújjon ágyba. Az ok egyszerű: ha véget ér a románc, az alkalmi párocska munkahelyi viszonya igencsak kellemetlenné válik, amin sokszor csak az segít, ha egyikőjük máshová megy dolgozni.

A munkahelyről szóló kérdésekből egy másik fontos dologra is következtethetünk: ha a megkérdezett hűtlen nők 2/3-ának a kollégájával (is) volt viszonya, a leghűtlenebb foglalkozások mindkét nemre vonatkoztathatók, ami azt jelenti, hogy a felsorolt 9 szakma valóban a legmegcsalósabb foglalkozások közé tartozik.

Természetesen a cikk címével csak vicceltünk: ha a párod (vagy te) a fenti foglalkozások egyikét űzi, az egyáltalán nem jelenti azt, hogy félre is lép a munkahelyén. Bizonyára te is tudod: a kivétel erősíti a szabályt...



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön