megcsalás
Egészségmagazin.com   |   2016.05.24.

A megcsalás miértjei

A megcsalás, egy párkapcsolat problémája, aminek épp úgy, mint akár egy betegségnek megvannak a kiváltó okai. A félrelépésnek megannyi kiváltó oka lehet, amelyek merőben eltérőek a nők és a férfiak esetében.

reklám vége

Megcsalás: A nők

Amikor egy pár hölgy tagja a félrelépés mellett dönt, rosszul érzi magát a kapcsolatban. Íme néhány ok, ami miatt a megcsalást választja a nő:

1. Érzelmi eltávolodás

A nők sokkal emocionálisabbak, mint a férfiak. Ezért amikor egy nő úgy érzi, a párja érzelmileg eltávolodott a kapcsolattól, a gondolataiban, az életében nem játszik elég fontos szerepet, akkor szüksége lesz valakire, aki bókol neki, aki üzeneteket küldözget, felhívja őt csak úgy, és aki csodálja.

2. Figyelem és a figyelmesség hiánya

Amikor egy nő azt érzi, nem kap elegendő figyelmet élete párjától, akkor máshol fogja azt keresni. Erre kiváló táptalaj a munkahely, hiszen eleve ott egy kapocs a közös célok, az együtt töltött idő és a lelkesedés miatt. Egy olyan kolléga, aki nap mint nap kimutatja elismerését és csodálatát csábító lehet, amikor otthon nem kapod ennek a töredékét sem.

megcsalás

A megcsalás miértjei

3. Személyiség-változás

Amikor két ember fiatal és egymásba szeret, még valószínűleg ugyanolyan elképzeléseik, terveik vannak, ezért lelkesek a közös élettel kapcsolatban. De az idő múlásával, ahogy személyiségük is fejlődik, átalakulnak a prioritások, az igények. Előfordulhat, hogy néhány évvel korábban még egészen mást akart, teljesen más célokkal rendelkezett egy nő, mint most. Így gyakori, hogy "belefut" valakibe, aki pont azt testesíti meg, amire valójában (vagy aktuális elképzelései szerint) vágyik.

4. Szexuális kielégületlenség és unalom

A nőknek is megvannak a maga igényeik, nemcsak az érzelmek, a figyelem és a prioritások területén, hanem a szexuális életükben is. Ha párjuk éveken keresztül ugyanazt, ugyanúgy csinálja az ágyban, akkor bizony az unalmassá válhat. Ebben az esetben pedig, ha a nő izgalmat és kalandot keres, amit ilyenkor más férfi mellett talál csak meg, a megcsalás mellett dönt.

Megcsalás: A férfiak

Egy kapcsolatban nem csak a nő, hanem a férfi is dönthet a megcsalás mellett. Íme négy ok, amiért ez előfordulhat.

1. Fajfenntartási ösztön

Régen, az emberiség fennmaradásának céljából minél több szexuális partnert kellett „begyűjtenie" a férfiaknak. A legtöbb esetben még ma is azok miatt a bizonyos ösztönök miatt lépnek félre, és akadnak össze egy harmadik személlyel.

2. Egyszerű kísértés

Sok esetben a másik nő megjelenése ejtheti kísértésbe a férfiakat. Mint aki diéta közepette cukrászdába téved, úgy érzik magukat a férfiak, ha egy csinos, fiatalos lányba botlanak. A munkahelyen vagy a boltban, a buszmegállóban vagy a nyaraláson, gyakran elég egy kacér mosoly vagy egy kihívó pillantás a megcsalás már meg is történt.

megcsalás

Bármelyik fél dönthet a megcsalás mellett, ha a kapcsolatában problémát érez

3. Izgalom

Sokan nem tudnak szabadulni attól az érzéstől, hogy a nyugodt boldogság mellé kell egy csipet izgalom is. Ezt a típusú érzést könnyen megadhatja egy nő, aki ha nem is szebb vagy fiatalabb, az biztos, hogy az újdonság erejével képes elbűvölni egy párkapcsolatban élőt.

4. Konfliktusok a párkapcsolatban

Ha párkapcsolati konfliktusunk adódik, csak ritkán jutunk el odáig, hogy leüljünk, szépen megbeszéljük, kompromisszumot vagy éppen párterapeutát keressünk rá gyógyírként. Gyakran sem időnk, sem energiánk nincs beszélni a dologról, ezért könnyen eltávolodhatunk egymástól. Ez érzelmi és a fizikai távolságot egyaránt előidéz, amelynek eredménye gyakran a megcsalás

Megannyi oka lehet a megcsalásnak, akár a nők, akár a férfiak esetében történik meg a félrelépés. Ha azonban odafigyelünk, akkor kialakíthatunk egy harmonikus kapcsolatot, amelyben nincs szükség további személyek jelenlétére.

Van ismerősöd, akit megcsaltak, vagy a megcsalás mellett döntött? Küldd el neki ezt a cikket!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön