édeshármas
Egészségmagazin.com   |   2016.03.06.

Az édeshármas alapszabályai

Tabu-e az édeshármas? Miközben sokak számára megbotránkoztatónak tűnik, hogy bevonjanak még egy partnert a szexuális életükbe, egy 2014-es felmérés szerint a nők 20%-a vett már részt ilyenben, és sokkal többen vannak, akik még nem próbálták, de vágynak rá. Ha ilyesmivel szeretnétek forróbbá tenni éjszakáitokat, azzal semmi probléma nincs, de ha egészséges testre és egészséges párkapcsolatra vágytok, érdemes odafigyelni néhány alapszabályra.

reklám vége

Az édeshármas napjainkra már nem csak egy népszerű pornófilm-kategória. Egyre több bevállalós pár von be együttléteikbe egy harmadik felet, hogy izgalmasabbá tegye az erotikus perceket. Persze egy ilyen horderejű dologhoz mindenkinek magának kell lefektetnie a szabályokat, mi adunk néhány tanácsot, amiket követve felfedezhetitek a szex új területét.

Egy 2014-es felmérés szerint a nők 20%-a vett már részt háromszereplős szexben, legalábbis ennyien vallották be a kutatásban. De tudjuk, hogy ilyenkor mindig nagyobb változóval érdemes számolni, hiszen az édeshármas még ma is tabunak számít kissé, ezért sokan vannak, akik nem szívesen vallják be - és még többen vannak, akik még nem próbálták, de szeretnék! Erre utal az is, hogy a legnézettebb pornófilm-típusok top 5-ös listáján ott van az édeshármas: férfiak és nők egyaránt szívesen néznek ilyen típusú filmeket.

Ha ti is úgy döntötök, hogy kipróbáljátok, akkor érdemes előre lefektetni a szabályokat, hogy egyikőtök se érezze mellőzöttnek, vagy feleslegesnek magát az együttlét során. Egy félresikerült hármas komoly veszekedéshez, sőt, akár szakításhoz is vezethet, úgyhogy érdemes odafigyelni.

A szabályok abban is segíthetnek, hogy testileg-lelkileg egészségesek maradhassatok, és az édeshármas egy kellemes emlék legyen, ne pedig egy „gyönyörű" barátság kezdete a nemibeteg-gondozó főorvosával.

Az édeshármas szabályai

1. Édeshármas: Mindenki mindenkivel - ha szeretne

Természetesen ebben a kérdésben sokminden függ a harmadik fél nemétől, illetve mindhármatok szexuális érdeklődésétől is, de alapvető fontosságú, hogy mindenki mindenkivel „foglalkozhasson", ha szeretne. Így senki sem érzi majd magát feleslegesnek, oda nem illőnek az ágyban. Természetesen legalább ennyire fontos az is, hogy semmi nem kötelező: ha valaki nem szeretne valamit, akkor nem szabad erőltetni. Vonatkozik ez magára az édeshármasra is.

édeshármas alapszabályai

2. Mi az, ami tilos az édeshármasban?

Talán a legfontosabb a szabályok lefektetésénél, hogy mi az, amit nem szabad. Attól még, hogy mindenki mindenkivel csinál valamit, a trió tagjai megfogalmazhatják, hogy mi az, ami már sok nekik, amitől kellemetlenül éreznék magukat. Lehet ez a csók, az orális szex, vagy akár a behatolás is, ez ember- és párkapcsolatfüggő. A lényeg, hogy beszéljétek meg! Ez egyébként nemcsak az aktus előtt, de közben is érvényes. Nyugodtan kérdezzétek meg egymást, hogy rendben van-e, ha ezt vagy azt csinálom, mielőtt megtennétek!

3. Az orgazmus mindenekfelett

Alapvetően a szexuális együttlétek végső célja mégiscsak az orgazmus elérése. Nincs ez másként egy édeshármas esetében sem, és ez mindenkire vonatkozik, legalább egyszer. Ez pedig „együttműködést" igényel mindegyik fél részéről, orgazmus nélkül ugyanis ismét könnyen mellőzöttnek érezheti magát bármelyik résztvevő.

4. Védekezzetek!

A szex célja az örömszerzést, az édeshármas során sem kell mást „átadnotok" egymásnak. Egy nemi betegség az, amire a legkevésbé vágyik az ember, így minden egyes párcsere alkalmával cseréljetek óvszert is, amit természetesen már a kezdettől fogva használtok, ugye? Mondanunk sem kell, hogy egy nem kívánt terhesség sem a legjobb módja egy újfajta szexuális elfoglaltság felavatásának.

5. Pózoljatok!

Az együttlétet megelőző megbeszélés során akár nagyvonalakban azt is végiggondolhatjátok, hogy ki milyen pózokat kedvel, és melyikeket kevésbé. Minden máshoz hasonlóan ezeket is nyugodtan lefektethetitek előre: mit szeretnétek és mit nem.

6. Legyen egy szavatok!

Ez abban az esetben kiemelt fontosságú, ha a hármast alá-fölé rendelt szexszel is keveritek. A szerepjáték része lehet, hogy valaki úgy tesz, mintha ellenkezne a történések miatt, így viszont nem derül ki, ha komolyan gondolja: hagyjátok abba. Éppen ezért fontos megegyeznetek egy szóban, amit ha bármelyik fél kimond, akkor leálltok és megbeszélitek, hogy mi a probléma.

Az édeshármas gondolata sokak számára tabu, és nincs ezzel semmi baj. Ha azonban mindketten - sőt, mindhárman - akarjátok, akkor a fenti irányelvek betartásával könnyen kordában tarthatjátok a dolgot, és komoly összezördülés helyett egy merészen új élménnyel gazdagodtok majd az ágyban.



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön