kalóriaégetés
Egészségmagazin.com   |   2017.08.24.

Újabb 7 szokatlan tevékenység, amivel egyszerűen égethetsz kalóriát!

Meg akarsz szabadulni néhány kalóriától, de unod az edzőtermet? A múltkori cikkben már megosztottunk veled 7 egészen furcsa módszert a kalóriaégetésre, és most itt a folytatás! Újabb 8 dolog, amikkel lazán hadat üzenhetsz a kalóriának!

reklám vége

Ki mondta, hogy csak futással lehet kalóriát égetni? Itt van a bizonyíték arra, hogy akár egészen máshogyan is megszabadulhatsz a kis piszkoktól. Ha korábbi cikkünket érdekesnek találtad, akkor a most következő tippeket egyenesen imádni fogod!

A kalóriaégetés 7 szokatlan módja

1. Igyál egy pohár hideg vizet!

A víz elengedhetetlen a szervezet egészséges működéséhez, azonban azt kevesen tudják, hogy a fogyásban is segít. A legtöbben ezt csak úgy tudják elképzelni, hogy ha evés előtt isznak néhány pohár vizet, ami eltelíti a gyomrukat, így pedig kevesebbet tudnak enni az ételből. Pedig a víz fogyasztó ereje nem kifejezetten az elfogyasztott mennyiségben van, sokkal inkább annak hőmérsékletében. Egy pohár hideg víz akár 70 kalóriát is elpusztíthat, ráadásul a kánikulában kifejezetten kellemes. A „beérkezett" hideg folyadék felfűtése a test hőmérsékletére energiafelhasználással jár, ami kalóriákban mérve egészen szép számot jelent. Na persze ez nem azt jelenti, hogy minél hidegebb a víz, annál magasabb a felhasznált kalória, úgyhogy semmiképp sem ajánljuk, hogy egészen jeges vízzel sokkold a szervezeted!

2. Elő a fűszerekkel!

Ki ne szeretné a hasát?! Az evéssel is fogyhatsz, ha azt okosan csinálod. Némi erősen csípős fűszer, és máris 60 kalóriát éget a szervezeted. Ha eddig nem próbáltad a thai ételeket, akkor érdemes megkóstolni, ugyanis a cayenne bors hasznos társad lehet az alakformálásban.

3. Kertészkedj!

A jó idő sokakat kicsalogat a kertbe. Ha már eleget pihentél, akkor itt az ideje egy kis kertészkedésnek! Hitted volna, hogy akár ezzel a tevékenységgel is kalóriát égethetsz? Akár óránként 250 kalória mínuszod lehet! A kertészkedés nem csak a testednek hasznos, hanem a lelkednek is, hiszen az egyik legmegnyugtatóbb tevékenységek közé sorolható.

4. Meditálj!

A meditálást a legtöbben a lélek karbantartójaként ismerik, pedig a testre is igen komolyan hat. Bizonyos gyakorlatokkal akár az éhségérzetedet is kordában tarthatod, ezáltal pedig a bevitt kalóriamennyiséget lecsökkentheted. A meditáció az élet minden területén segít egyensúlyba kerülni, beleértve az étkezéseket is. Ideje beiratkozni egy tanfolyamra és kontroll alatt tartani a súlyod!

5. Főzz!

Igen, jól látod! Ha néhány kalóriától megválnál, akkor főzz! A teendők közben, mint az aprítás, darabolás, keverés, gyúrás és a többi, akár 128 kalóriát és elégethetsz 40 perc alatt. Hívd át a családot, vagy a barátokat egy könnyű vacsorára! Igazán jó társasági esemény lesz, miközben még az alakoddal is foglalkozhatsz. Ha magadnak főzöl, akkor ráadásul rajtad múlik, hogy mennyi kalória lesz a vacsorában.

6. Aludj hideg szobában!

Ez talán a kalóriaégetés egyik leghihetetlenebb módja, de tényleg működik, amit tudományos magyarázat bizonyít! A test felfűtése ugyanis energiaigényes folyamat. Ha álmodban is szeretnél „dolgozni" a vonzóbb alak elérésén, akkor nincs más dolgod, mint, hűvös szobában aludni, és a tested máris megkezdi a kemény munkát. Nem mellesleg a hűvös levegőn sokkal pihentetőbb az alvás is!

7. Irány vásárolni!

És megérkeztünk az egyik legnagyszerűbb hírünkhöz: bizony a shoppingolás is fogyaszt! Nem is tűnhet olyan képtelen ötletnek, hiszen a legtrendibb darabok felkutatása időnként igen sok sétával és kereséssel jár, így logikus, hogy miközben járod a boltokat, elégethetsz néhány kalóriát. Nem is beszélve a folyamatos öltözésről-vetkőzésről-próbáról. A vásárlás tehát duplán javít a külső megjelenéseden!

8. Nézz horror filmet!

Egy horrorfilm megnézése közben, ahogy növekszik a tested adrenalin szintje, akár 113 kalóriát is elégethet. A pulzus és a légzésszám is megnövekszik, ami felgyorsítja az anyagcserét és a kiválasztást is. Úgyhogy borzongani néha jó és hasznos is!

A kalóriaégetés 15 furcsa módját ismered már, úgyhogy ha legközelebb egy sima hétköznapi tevékenységbe kezdesz, már tudni fogod, hogy akár az alakod is formálhatod!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön