immunerősítés
Egészségmagazin.com   |   2016.11.17.

Természetes őszi immunerősítés gyermekednek

Egyik napról a másikra, minden figyelmeztetés nélkül megérkezett az ősz - pont úgy, ahogy a betegség szokta ledönteni a gyerkőcöket ilyentájt. Hogy az idén ne vigyetek haza minden kis influenzát az iskolából vagy oviból, adunk néhány immunerősítő tippet. Ha pedig már beleestetek a csapdába - azaz a betegségbe - akkor a lehető leghamarabb így tudjátok kikúrálni magatok! 3 természetes módszer a nátha legyőzésére.

reklám vége

Ezek segítenek gyermekednek immunerősítésben

Echinacea

Kevesen ismerik, pedig minden patikában kapni a kasvirágot, azaz echinacea-t. Különösen javasolt influenza és megfázás esetén, illetve ezek elkerülésére is. A fertőzést okozó baktériumok, vírusok és gombák sok faját elpusztítja, így segít leküzdeni a már meglévő betegséget, valamint csipkedi kicsit a falósejteket, ezzel az immunrendszert is erősíti.

Fogyasztható tabletta, vagy tiktatúra formában, de megkóstolhatod a kasvirág teát is.

A kicsiknek a tabletta, de inkább a tea adható, vagy olyan gyerek vitamin, amiben megtalálható a kasvirág is. A tinktatúrát csak te szedd, de neked is 8 hetente szünetet kell tartanod.

Nagyon fontos! Mint a gyógynövényeket általában, ezt is csak 1 éves kortól adhatod a kicsinek. 1-2 éves korban heti 1-2 alkalommal megihattok 2,5 dl echinacea teát. Ez legyen híg! Ennyi vízhez elég, ha csak fél teáskanál teafüvet forrázol le. Ha már nagyobbak vagytok, 2-6 évesek, akkor már egy teljes bögrényi teát is el lehet szürcsölni, amiben 2/3 teáskanál gyógyfű van.

Gyömbér

Leginkább, mint süti, vagy a nagyok már mint sör alapfűszer ismerik, pedig a gyömbér több, mint aminek látszik - például kitűnő immunerősítő, emésztésjavító és gyomornyugtató, valamint a kellemetlen gázoktól is megszabadít.

A nagy evések után a felnőttek elrágcsálhatnak egy darabka gyömbért, és máris jobb lesz az emésztésük és a közérzetük is, így nem lesz akadálya a játéknak ebéd után. Persze csak kis mennyiségben érdemes rágni még az edzetteknek is, mert elég csípős tud lenni:).

Hogyan erősítsd a saját és gyermeked immunrendszerét gyömbérrel?

Közepes méretű gyömbért pucolj meg és reszeld le, vagy vágd össze picike darabokra. Vegyél egy citromot, jól mosd meg, és azt is vágd össze. Ezeket tedd egy edénykébe, aminek van fedele. Forralj vizet, és öntsd rájuk úgy, hogy körülbelül a felét betakarja. A többi rész töltsd ki mézzel. Jól keverd össze és hagyd kihűlni. Ha már hideg, tedd be a hűtőbe, mert úgy tovább eláll. A kicsinek ezt keverd bele limonádéba, vagy már kihűlt teába, legyen ez a napközbeni iszi. A nagyobbaknak, vagy a felnőtteknek napi 1-2 kanálkával javasolt bekapni, és nem lesz baj a náthával!

Grapefruit

Mindenki, aki immunerősít, először bemegy a patikába és vesz egy nagy dózisú C-vitamint. Mert mi az, amit tudunk? A C-vitamin fontos, főleg a hidegebb időben. De tudtad, hogy ha elfogyasztasz egy grapefruitot otthon, akkor máris fedezted a napi C-vitamin szükségletedet? Ha meg tudod győzni a csemetét arról, hogy egyen meg egy-két gerezdet a te grapefruitodból, már sokat tettetek az immunerősítésért nála is. A kicsiknek, mivel elég valószínű, hogy magát a gyümölcsöt nem eszik meg, ajánlott a grapefruitmag kivonatát adnod. Ezt a cseppet szörpbe, vagy narancslébe keverd bele, és észre se fogja venni a turpisságot Naponta 2-3 alkalommal, 10 cseppet adj nekik.

A fent írt tippeket alkalmazhatod egyszerre is: durva megfázásnál vagy influenzánál is sokat segítenek leküzdeni a bacilusokat. De ha nem múlik a betegség - főleg gyermekeknél -, akkor bizony el kell menni az orvoshoz, és az ő tanácsait betartani...

Egészséges őszi szezont kívánunk!



Cikkajánló

Feliratkozás a magazin híreire
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Elolvastam és elfogadom a felhasználói feltételeket
Hozzájárulok, hogy részemre a Green Code Media Kft a jövőben hírlevelet küldjön